7 nejlepších thrillerů, které letos vyšly na Netflixu a pořádně zahýbaly se sledovaností. Nechybí Noční agent ani Milé dítě

Michaela Pašková
Foto: Dan Power/Netflix

Thriller, který ve svých divácích vyvolává napětí a silné emoce, obecně patří mezi velmi oblíbené žánry. Netflix si je této skutečnosti moc dobře vědom, a proto svým uživatelům poskytuje nikdy nekončící přísun thrillerových titulů.

Ztracena v bílém šumu (The Snow Girl)

Předlohou mysteriózního thrilleru je stejnojmenný bestseller Javiera Castilla. Seriál se divákům líbil tak moc, že jeho šest dílů dokázali sledovat bez přestávky. Během slavnostního průvodu se ve španělské Malaze ztratila rodičům malá dcera, díky čemuž se jedno z nejkrásnějších období proměnilo v peklo. Mladá novinářka Miren se rodičům rozhodne za každou cenu pomoci. Nebude to ovšem jen tak, protože vyšetřování oživí její vzpomínky z minulosti, na které by nejraději zapomněla.

Více jsme psali zde.

Manifest

Netflix se postaral o závěr mysteriózního sci-fi thrilleru, který nejprve v letech 2018 až 2021 vysílala stanice NBC. Manifest pojednává o ztraceném letadle, které jednoho dne i se svými pasažéry zmizelo. Po dlouhých pěti letech, během kterých se příbuzní pasažérů a posádky smířili, že už své milované nikdy neuvidí, letadlo záhadně přistálo. Pro přítomné na letadle neuplynul ani jeden jediný den a návrat do přítomnosti jim začaly znemožňovat vize budoucnosti.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 7 nejlepších sci-fi, které letos zatím vyšly na Netflixu: Nechybí postapokalyptický kousek ani klonování

Noční agent (The Night Agent)

První řada politicky konspiračního akčního thrilleru vévodila sledovanosti hned v 93 zemích. Není tedy divu, že Netflixu trvalo pouhý týden oznámit pokračování. Diváci měli problém se od seriálu odtrhnout, a to tak moc, že už v červnu se první řada probojovala na sedmé místo v TOP 20 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. Hlavním hrdinou seriálu je řádový agent FBI, který pracuje v podzemí Bílého domu. Na první pohled má docela jednoduchou práci, protože hlídá telefon, který nikdy nezvoní. Jednou však přeci jen zazvoní, což agenta přivede až do Oválné pracovny.

Více jsme psali zde.

Diplomatické vztahy (The Diplomat)

Politický thriller dorazil na Netflix v dubnu a ihned sesadil ze sledovanosti Nočního agenta. V současné době se těší na ČSFD hodnocení 74 % a určitě vás potěší, že druhá řada dostala od Netflixu zelenou. Kariérní diplomatka Kate Wyler dostala práci, na kterou si příliš nevěří a v podstatě o ni ani nestojí. Jelikož se vláda rozhodla, že namísto Afganistánu poletí do Spojeného království, stojí před ní těžké úkoly. Mezinárodní krize a navázání strategického spojenectví s Londýnem nejsou vůbec snadné. Navíc se chce rozvést se svým manželem, který je obrovskou politickou hvězdou.

Více jsme psali zde.

Čmuchalové (Bloodhounds)

Jihokorejský kousek Čmuchalové skvěle kombinuje několik žánrů, což se divákům z celého světa líbilo. Nebáli se přiznat, že seriál smlsli na jeden zátah a nešli kvůli němu ani spát. V současné době Čmuchalové dosahují na ČSFD v hodnocení velmi krásných 82 % a řadí se na 615. příčku nejoblíbenějších seriálů v Česku a na Slovensku. Do života kdysi nadějného boxera, jenž vyhrál cenu nováčka roku, vstoupili lichváři, kteří ho touží úplně zničit. Mladému muži nezbývá nic jiného, než spojit síly s jiným boxerem a pomocí tajemného pana Choi pořádně zatočit s lichváři a ukázat jim tak jejich místo.

Více jsme psali zde.

PSALI JSME TAKÉ: Nejlepší korejské thrillery, které si právě teď můžete pustit na Netflixu

Advokát (The Lincoln Lawyer)

Pokračování jednoho z nejúspěšnějších krimi thrilleru Netflixu pořádně drtilo ve sledovanosti třetí řadu Zaklínače. V adaptaci knižní série Případy Mickeyho Hallera řeší právník Mickey Haller případy ze zadního sedadla svého vozu Lincoln. Doposud jednotlivé řady adaptovaly jednu knihu ze série, přičemž Ted Humphrey, spoluautor kriminálního thrilleru, prozradil, že hodlají natočit nejméně čtyři řady. Nadcházející třetí řada by měla adaptovat pátý díl knižní série – Bohové viny.

Více jsme psali zde.

Milé dítě (Dear Child)

Německý thriller, jež v současné době boduje na Netflixu, pojednává o ‘dokonalé’ rodině, kterou si vytvořil sám otec, a kromě něj její součástí matka Lena, děti Hannah a Jonathan. Nicméně tato rodina není vůbec dokonalá, protože matka s jejím vznikem nesouhlasila. Lena s dětmi nesmí opustit dům, přes zabedněná okna nevidí denní světlo a je neustále pod dohledem všudypřítomných kamer. Po dlouhých třinácti letech je po autonehodě do nemocnice převezena žena, která tvrdí, že je Lena. Na povrch začne vyplouvat děsivá pravda.

Více jsme psali zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.