Diváci netrpělivě vyhlíželi pokračování jednoho z nejúspěšnějších krimi Netflixu. To teď v žebříčku sledovanosti drtí i Zaklínače

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Po dvou týdnech kralování TOP 10 nejsledovanějších pořadů v angličtině byla první část třetí řady fantasy seriálu Zaklínač (The Witcher) nemilosrdně sesazena z trůnu. Novým šampiónem ve světe je seriál, který se aktuálně v Česku ve sledovanosti drží na pátém místě. Tím seriálem je krimi Advokát (The Lincoln Lawyer).

Pro týden od 10. do 16. července Netflix zveřejnil data, ze kterých musí být tvůrcům fantasy seriálu Zaklínač zle. Z údajů vyplívá, že uživatelé nad první částí třetí řady dohromady v minulém týdnu strávili 32,1 milionů hodin a nad jednotlivými díly poté 6,7 milionů hodin. Tyto hodnoty nezní tak špatně, pokud se ovšem nepodíváme na to, jak si trojka vedla v prvním týdnu po svém uvedení. Tehdy ji diváci sledovali 73 milionů hodin a u jednotlivých dílů vydrželi 15,2 miliónů hodin, což máme více než 50% propad.

Foto: Netflix

Nad první částí třetí řady Zaklínače se aktuálně v žebříčku sledovanosti anglicky mluvených seriálů nachází první část druhé řady kriminálního drama Advokát. Prvních pět dílů se na Netlflixu objevilo 6. července, přičemž debutovaly na 2. místě v TOP 10 nejsledovanějších pořadů v angličtině. Nyní se ovšem první část se svými 35,3 milióny zhlédnutých hodin nachází na krásném prvním místě. Vypadá to, že se nejspíše streamovacímu gigantovi zalíbilo svým uživatelům servírovat jednotlivé řady po částech.

Foto: Netflix

Zřejmě jsme národ, který miluje reality show, drby prvotřídního kalibru a krásná těla, protože u nás ve sledovanosti kraluje pátá řada Too Hot to Handle. Trojka Zaklínače se nyní v Česku nachází na druhém místě a tady se můžeme podívat na další propad. Zveřejněná data FlixPatrol ukazují, že si první část trojky v podstatě nejlépe vedla po svém uvedení, kdy kralovala žebříčku sledovanosti hned v 81 zemích. Nicméně od té doby se postupně propadá a dnes už vévodí pouze v 5 zemích. A to je, dámy a pánové, opravdu smutné.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TOP 20 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. Těžko dosažitelný vrchol lidé dohromady sledovali 188 let

Foto: Netflix

První část kriminálního drama Advokát sice vévodí ve světě, ale u nás se zatím nachází na slušném pátém místě. Každopádně rozhodně stojí za to, pokud máte rádi krimi, si jej pustit. Stejně jako první úspěšná řada má i druhá skvělé hodnocení od diváků. Na ČSFD aktuálně dokonce o jedno procento víc, tedy 79 %. Diváci jsou evidentně spokojeni. Na Rotten Tomatoes dostal advokát 86 % na tomatometeru a 84 % od publika, což je také skvělý výsledek.

Advokát je obecně jedním z nejúspěšnějších kriminálních dramat Netflixu. Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) není jako ostatní právníci. Tento sympaťák si udělal advokátní kancelář ze zadního sedadla svého Lincolnu a řeší ty největší případy v celém Los Angeles. Mickey navíc spolupracuje se svou exmanželkou a prokurátorkou Maggie (Neve Campbell) a i druhou bývalou ženou a zároveň asistentkou Lornou (Becki Newton). Děj druhé řady vychází ze čtvrté knihy spisovatele Michaela Connellyho s názvem Pátý svědek (The Fifth Witness). Druhá část druhé řady Advokáta dorazí na Netflix 3. srpna.

Do TOP 10 nejsledovanějších pořadů se v Česku ještě probojoval romantický seriál Přežijí jen silnější, Šmoulové, Osudné pokušení, Ještě jednou. Je to dort?, Sonic Prime, Pětihvězdičková kuchyně a Black Mirror.

Na Netflix nyní vstupuje třetí řada romantického seriálu Sladké Magnólie, která určitě pořádně zatřese sledovaností.

TAKÉ JSME PSALI: Zemřeš, když to uvidíš: Nový postapokylaptický thriller se stal přes víkend nejsledovanějším filmem na Netflixu

Zdroje: Netflix, Flixpatrol, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.