Nedá vám spát a rozhodně není pro slabé povahy. Nový mysteriózní thriller Netflixu vévodí sledovanosti

Foto: Netflix

Minulý týden na Netflix dorazil německý mysteriózní thriller Milé dítě (Dear Child) natočený podle románu Romy Hausmann. Je odvážný, napínavý a rozhodně není pro slabé povahy. V Česku je aktuálně číslo jedna ve sledovanosti.

Německý thriller Milé dítě je natočen podle knižního bestselleru od autorky Romy Hausmann. Jako mini série nyní boduje na Netflixu. V České republice se ihned dostal na první místo v TOP 10 nejsledovanějších seriálů a sklízí také vysoká hodnocení. Na ČSFD má aktuálně 79% hodnocení. Na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes si pak prozatím připisuje pěkných 73.

Milé dítě začíná tam, kde tradiční thrillery končí, vykoupením, uvádí Netflix. Seriál vypráví příběh mladé ženy, která byla téměř pět tisíc dní držena v zajetí jako poslušná manželka a následně i matka.

Lena žila v naprosté izolaci v přísně střeženém domě se svými dvěma potomky, Hannah a Jonathanem. Jedli, chodili na toaletu a spali v přesně stanoveném čase. Jakmile otec vstoupil do místnosti, postavili se do řady, aby mu ukázali ruce. Dělali všechno, co jim řekl. Na oplátku je otec chránil před světem „tam venku“ a staral se o to, aby mu je nikdo nevzal. Následně se Leně podaří utéct. Po setkání s rodiči pak vycházejí na světlo hrůzy, které si přitom prožila

TAKÉ JSME PSALI: Recenze: Sci-fi thriller V ráji má děsivý koncept, působivý futuristický svět a rozhodně není procházkou růžovým sadem

Milé dítě je jeden z nejlepších seriálových thrillerů, který se v posledních měsících objevil na Netflixu. Může za to samozřejmě příběh Romy Hausmannové, ale také herecké výkony a zručná kamera. Tento příběh plný utrpení, hrůzy, strachu ze smrti, nevědomosti a zvědavosti vám jen tak nedá spát.

Navíc je příběh navržen tak, aby byl divák v pokušení dokoukat celou sérii až do konce. Ovšem, se všemi těmi explodujícími bombami a děsivými pravdami, které vycházejí najevo, je to na druhou stranu docela těžký úděl. Druh napětí v tomto seriálu vás přiměje zarývat nehty do polštářů a sedět vzpřímeně na pohovce ve chvíli, kdy se vám zároveň zrychluje tep.

ČTĚTE TAKÉ: Úspěšný a vysoce hodnocený thriller Netflixu o izraelském komandu nečekaně dostane pátou řadu

Matka objímající své dvě děti v seriálu Milé dítě.
Foto: Netflix

Zdroje: Autorka článku, ČSFD, Rotten Tomatoes, Netflix, Netflix Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Zdeněk

    Fakt drsný seriál, i jsem přemýšlel jestli dokoukat.