Nový akčňák boří Netflix a překonal i oblíbené fantasy: Nedalo se odtrhnout, chválí ho diváci

Foto: Dan Power/Netflix © 2023

Ve čtvrtek 23. března dorazil na Netflix desetidílný americký seriál o spiknutí v Bílém domě. Akční thriller Noční agent se hodně rychle vyšplhal na samotný vrchol sledovanosti v České republice a ovace sklízí i na ČSFD.

O čem je noční agent

Hlavním hrdinou je řadový agent FBI Peter Sutherland (Gabriel Basso), který pracuje v podzemí Bílého domu a hlídá telefon, který nikdy nezazvoní… až do určité noci! Nečekaný telefonát ho dostane na rychlou a nebezpečnou cestu, která nakonec vede až do Oválné pracovny Bílého domu.

Aby Peter zachránil národ, musí vzít pravidla do vlastních rukou. Během pátrání po zrádci spolupracuje s generální ředitelkou Rose Larkin (Luciane Buchanan) a chrání ji před lidmi, které doposud považovala za svou rodinu.

TAKÉ JSME PSALI: 10 napínavých thrillerů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu

Jak si Noční agent vede u diváků?

Během prvního týdne se seriál Noční agent okamžitě vyšplhal na první místo v TOP 10 nejsledovanějších pořadů na českém Netflixu. Nejen, že si ho ale hodně lidí pustilo, mnoho ho také velmi chválí. V žebříčku sledovanosti akční thriller dokonce překonal i druhou řadu oblíbeného fantasy Světlo a stíny.

„Dali jsme celou sérii na jeden zátah a musím říci, že dobrý. Pořád v napětí,“ píše například Petr ve skupině Netflix tipy CZ/SK na Facebooku. „Nedalo se odtrhnout,“ přidává se Jana a Jirka dodává: „Má to spád.“

ČTĚTE TAKÉ: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netlfixu

Špatné nejsou ani recenze na webu Česko-Slovenské filmové databáze. Tam si snímek získal do teď pěkných 74 %. „Pěkně vás to v táhne do děje. Je tam plno zvratů,“ píše jeden z hodnotících, který filmu udělil čtyři hvězdy. „Velká trefa do černého pro Netflix. Tohle se vážně povedlo. Klišé neklišé, jak někteří píšou, já se velmi dobře bavil od začátku do konce,“ komentuje další, který dal dokonce pět hvězdiček.

Na webu Rotten Tomatoes si seriál vysloužil 67 %, mnohem lépe však zabodoval u publika, které mu nadělilo solidních 83.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší akční nářez posledních let je konečně ke zhlédnutí na Netlfixu

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes, Facebook/Netflix tipy CZ/SK

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.