Bohové Vs lidstvo: Anime Record of Ragnarok slibuje velkolepé bitvy na život a na smrt

Petr Stoško
Foto: Netflix

Record of Ragnarok patří mezi nové a zajímavé anime tituly letošního roku. Čeká nás nefalšovaná anime mlátička, plná testosteronu a tvrdého boje na život a na smrt, kde se každý snaží zvítězit jakýmikoli dostupnými prostředky a kde se pravidla zrovna dvakrát nedodržují.

Na jaře jsme informovali, že se na léto chystá netradiční seriál z ranku super-fight. Anime Record of Ragnarok se nepodobá žádnému jinému anime, které Netflix běžně vydává. Díky absenci jakéhokoli příběhu a stoprocentnímu zaměření na boj, se Ragnarok vyznačuje spíše kvalitně zpracovanými a choreograficky vytříbenými souboji jeden na jednoho, které rozhodují o osudu všech.

Na velkém sněmu všech bohů z celého vesmíru se rozhoduje o tom, zda lidé dostanou dalších 1000 let, nebo bude lidská rasa nadobro eliminována. Bohové jsou lidmi již unaveni a nikdo už nedoufá, že by se za dalších tisíc let nějak změnili, a proto jednomyslně zvolí zničení celé jejich rasy. Avšak Brunhilda z Valhaly nesouhlasí a žádá o Ragnarok, tedy o poslední souboj mezi bohy a lidmi. V turnaji se proti sobě postaví 13 bohů proti stejnému počtu vybraných reprezentantů lidstva z celé jeho historie. Brunhilda tedy vybere třináct nejlepších, kteří se bohům postaví v konečném zúčtování.

Takový turnaj slibuje nejeden pěkný souboj. A na co, že se můžeme konkrétně těšit? Co takhle na boj, při němž se utkají nepřemožitelný Thór a největší čínský generál všech dob Lü Pu, který proslul vynikající lukostřelbou a skvělou jízdou na koni? A v dalších dílech a sériích potom můžeme očekávat i prvního muže, Adama, finského odstřelovače z druhé světové války, Simo Häyhä, nebo třeba vynálezce Nikolu Teslu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.