Naprosto dokonalý seriál, chválí nadšeně diváci nové politické drama, které přes víkend ovládlo Netflix

Foto: Alex Bailey/Netflix © 2023

Ve čtvrtek dorazilo na Netflix nové politické drama, které se stalo okamžitě hitem a boduje u diváků po celém světě. Seriál Diplomatické vztahy (The Diplomat) si aktuálně drží první pozici v TOP 10 aktuálně nejsledovanějších seriálů na Netflixu.

Nové drama od Deborah Cahn Diplomatické vztahy dorazilo na Netflix ve čtvrtek 20. dubna a okamžitě se vyšplhalo na první místo v globální TOP 10 nejsledovanějších seriálů. V Česku si zatím drží druhou pozici, ale je pravděpodobné, že se ještě posune do popředí.

Mnoho diváků Diplomatické vztahy srovnává s oblíbeným dramatickým seriálem taktéž od Deborah Cahn – Západní křídlo (The West Wing), který vycházel mezi lety 1999 a 2006. Na ČSFD mají oba aktuálně dokonce shodné hodnocení 75 %.

TAKÉ JSME PSALI: Skvělý atypický příběh, nadchl nový krimi thriller Netflixu zahraniční diváky. V Česku ho přitom všichni přehlédli

Foto: Netflix

Kromě Česko-Slovenské filmové databáze hodnotí kladně seriál i zahraniční diváci na Rotten Tomatoes. Na Tomatometru má zatím pěkných 86 % a od publika o jedno procento více. „Skvělé obsazení. Už mě chytil. Jak říkají recenze, moderní drama kvality Západního křídla,“ napsal o seriálu na Twitteru jeden z diváků.

„Diplomatické vztahy je naprosto dokonalý seriál. Takový mi chyběl, toužila jsem po ně, a konečně je tady. Ale má jen 8 epizod,“ píše další a dodává, že ho doporučuje všem fanouškům Západního křídla. A na počet epizod si stěžují i další. Mnoho diváků už volá po druhé řadě.

TAKÉ ČTĚTE: Válečný příběh ověnčený Pulitzerovou cenou míří na Netflix. První upoutávka je vytvořena naprosto jedinečným způsobem

Hlavní roli si v seriálu Netflixu zahrála Keri Russell. Její postava Kate Wyler je karierní diplomatkou, která získala práci, na kterou si příliš nevěří a ani o ní nestojí. Původně se chystala odletět do Afghánistánu, jenomže vláda Spojených států se rozhodla, že ji pošle do Spojeného království, kde bude uprostřed mezinárodní krize sloužit jako velvyslankyně USA.

Kate se bude muset pokusit zmírnit mezinárodní krizi, navázat strategická spojenectví v Londýně a přizpůsobit se novému místu v centru pozornosti. Zároveň se snaží rozvést se svým manželem, diplomatem a politickou hvězdou, Halem Wylerem, kterého hraje Rufus Sewell.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsnější než kdy předtím: Jennifer Lopez ohromuje v upoutávce k novému akčnímu thrilleru jako nemilosrdná vražedkyně

Zdroje: Fix Patrol, ČSFD, Rotten Tomatoes, Netflix, Twitter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Daniel Kolář

    Nic moc.

    1. Marta Kratochvílová

      Dobrý den, tady hodně záleží, jak moc znáte aktuální politickou situaci ve světě a zda jste dával dobře pozor na dialogy apod. Chce to hodně pozornosti. A je jasné, že to není seriál po každého. Kór pokud se o politickou situaci nezajímáte.