Tvůrce kriminálního drama Advokát láká diváky na 3. řadu. Nevšední právník v ní bude čelit bohům viny

Michaela Pašková
Foto: Lara Solanki/Netflix

Na Netflixu v současné době boduje druhá řada kriminálního drama Advokát (The Lincoln Lawyer), ve kterém herec Manuel Garcia-Rulfo jako právník Mickey Haller řeší případy ze zadního sedadla svého vozu Lincoln. Vzhledem k tomu, že se seriál z advokátního prostředí těší oblibě ze strany diváků, jeho tvůrce začal hovořit o pokračování.

Kriminální drama Advokát, jehož první řada vstoupila na Netflix v loňském roce, je adaptací knižní série Případy Mickeyho Hallera amerického spisovatele Michaela Connellyho. V roce 2005 autor vydal první díl s názvem Advokát, ve kterém se Haller představil jako nevlastní bratr další Connellyho populární postavy, Harryho Bosche, policisty, jenž nejraději pracuje na vlastní pěst.

Server TV Insider probral s Tedem Humphreym, spoluautorem kriminálního drama, závěr druhé části druhé řady, která vstoupila na Netflix 3. srpna. Přestože streamovací gigant zatím nedal oficiálně třetí řadě zelenou, Humphrey už hovoří o dalším pokračování.

„Zatím máme plán na čtyři řady, ale pokud budeme mít to štěstí, že budeme moci v seriálu pokračovat, plánujeme jich víc. Zkrátka máme plány na víc než to, ale nyní se soustřeďujeme na dvě řady, které snad budeme mít šanci natočit. A víme, z kterých knih budou vycházet.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Španělé se znovu pokusí ovládnout Netflix. Hvězdami nového krimi dramatu budou herci z Papírového domu v čele s Tokio

Doposud jednotlivé řady adaptovaly jeden díl z knižní série. První řada pokrývala události z druhého dílu Rozsudek ráže 9, zatímco druhá je založena na čtvrtém dílu Pátý svědek. Humphrey sice neprozradil, podle jakého dílu bude natočena zmiňovaná čtvrtá řada, ale podělil se o informaci ohledně následující trojky. Ta má být natočena dle pátého dílu – Bohové viny.

V knize z roku 2013 se Haller po krátkém přeběhnutí na stranu obžaloby vrací ke své advokátní praxi ze zadního sedadla svého Lincolnu. Brzy ovšem obdrží textovou zprávu obsahující kódové označení pro vraždu. Vzhledem k tomu, že mu to může přinést obrovský balík peněz, po hlavě se vrhá do nového případu.

Má to ovšem jeden podstatný háček. Obětí je jeho bývalá klientka, prostitutka, o které si myslel, že se mu ji podařilo přivést na správnou cestu. Haller zjišťuje, že než aby ji zachránil, spíše ji vystavil nebezpečí. Ujímá se tedy obhajoby člověka obviněného z její vraždy, o jehož nevinně je přesvědčen. Aby se mu podařilo o pravdě přesvědčit bohy viny neboli porotce, bude se muset postavit démonům své minulosti.

PSALI JSME TAKÉ: Obyčejná učitelka skrývá temné tajemství, které ji může připravit o rodinu. Na Netflix míří nový krimi seriál plný napětí a akčních scén

Foto: Netflix

V případě, že chcete vidět třetí řadu, vzkazuje vám Humphrey následující: „Pokud se vám líbí první řada a rovněž první polovina druhé řady, podívejte se prosím na druhou polovinu dvojky. A řekněte to prosím svým přátelům, protože to bude nejrychlejší způsob, jak získat trojku.“

Vzhledem k tomu, že Connelly stále píše knihy o Mickeym Hallerovi, je dost dobře možné, že v době, kdy ho seriál Advokát dostihne, bude knižní série rozšířena o osmý díl.


Zdroje: TV Insider, Screen Rant, Databazeknih.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.