Thriller Milé dítě vás dostane do míst, kde opravdu nechcete být. Diváky nejvíc zajímá, zda je založen na skutečné události

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Mysteriózní thriller Milé dítě (Dear Child) pojednávající o mladé dívce, která byla téměř 13 let držena v zajetí, aktuálně boduje na Netflixu. Příběh Leny, jež byla svému ‘dokonalému’ manželovi nucena vychovávat děti, vzbuzuje v divácích ty nejhorší obavy. Je tento děsivý příběh založen na skutečné události? Jste připraveni znát odpověď?

Německý mysteriózní thriller Milé dítě se točí kolem záhadného případu dívky, která byla téměř pět tisíc dní pohřešovaná. Jednoho dne se Lena následkem autonehody objevila v nemocnici se svou malou dcerou Hannah, která neustále opakovala, že je nikdo nesmí najít a chce se vrátit domů.

Ve zdravotnickém zařízení postupně vyplula na povrh děsivá pravda. Lena byla držena v zajetí v přísně střeženém domě a svému manželovi musela vychovávat dceru Hannah a syna Jonathana. V přesně stanovém čase se svými dětmi jedla, pila a chodila na toaletu. Kdykoliv manžel neboli otec dětí vstoupil do místnosti, museli se postavit do řady a ukázat mu ruce. Dělali vše, co jim přikázal a on je na oplátku chránil před světem „tam venku“. Nechtěl, aby mu je někdo vzal.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Zoufalý otec věří, že mu únos vrátí dceru. Napínavý severský thriller Netflixu je inspirován skutečností

Kim Riedle, Naila Schuberth jako Hannah a Sammy Schrein jako Jonathan s nataženýma rukama v seriálu Milé dítě.
Foto: Netflix

Po zhlédnutí mysteriózního thrilleru si diváci kladou hned několik otázek – kdo je matkou Hannah a Jonathana, kdo je Sara anebo kolik Len už bylo drženo v zajetí. Odpovědi na tyto otázky vám neprozradíme, protože vás nechceme připravit o momenty překvapení. Prozradíme vám ovšem odpověď na otázku, jestli je příběh Leny pravdivý. Naštěstí tomu tak není, ale bohužel se už staly podobné případy. Příběh v šesti epizodách je zcela smyšlený a vychází ze stejnojmenného bestselleru německé spisovatelky Romy Hausmann.

PSALI JSME TAKÉ: Rodiče nemocnici žádali o pomoc pro dceru, pak dostali zákaz ji vídat a matka se zabila. Nad skutečným příběhem z Netflixu zůstává rozum stát

Stejně jako dotazujícího rozhovoru pro American Booksellers Association i diváky zajímá, jestli zvláštní chování dcery Hannah pramení z jejího možného autismu. „Abych byla upřímná, vědomě jsem se rozhodla, že nebudu nijak zvlášť zjišťovat, nakolik její zvláštnosti pramení z toho, že žila odříznutá od reálného světa v lesní chatě, a jak moc mohou svědčit o autismu. Chtěla jsem nechat otevřené, zda má skutečně autismus, nebo jestli jde jen o první domněnku lékařů, kteří se ji na něj snaží testovat. Udělala jsem to takto, protože jsem nechtěla předpokládat diagnózu. Ačkoli se o psychologii velmi zajímám a mluvila jsem s odborníky za účelem výzkumu, sama nejsem psycholog a nechtěla jsem být příliš troufalá,“ prozradila autorka bestselleru.

Je velmi obtížné nenechat se šesti napínavými a strhují epizody vtáhnout do děje, jelikož vše působí reálně. Milé dítě přináší mnoho zvratů a po celou dobu nechává své diváky napjaté, díky čemuž si například na Česko-Slovenské filmové databázi vysloužilo krásných 81 %. „Dala jsem to na jeden zátah. Dostane vás to někam jinam – do míst, kde opravdu nechcete být. Vzkaz pro škarohlídy: napínavé to bylo celou dobu, žádná vata se nekonala. Trochu zoufalá byla ale role policie, tvůrci jí přisoudili jen roli přitroublého pozorovatele,“ uvedla jedna z hodnotících ve své recenzi.


Zdroje: ČSFD, American Booksellers Association, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.