TOP 20 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. Těžko dosažitelný vrchol lidé dohromady sledovali 188 let

Michaela Pašková
Foto: Noh Juhan/Netflix

Streamovací gigant měl v průběhu let několik velkých hitů, ale měření jejich úspěšnosti bylo pro pozorovatele vždy obtížné. Do roku 2021 Netflix sice zveřejňoval počet účtů, které začaly daný seriál sledovat, ale ve finále byla vypovídací hodnota těchto údajů nulová. Naštěstí se od tohoto systému upustilo a nyní je úspěšnost měřena počtem zhlédnutých hodin.

Každé úterý poskytuje Netflix statistiky o 40 titulech hned ve čtyřech samostatných kategoriích. Jakmile se nějaký seriál, popřípadě film, probojuje do TOP 10, streamovací gigant k němu zveřejní aktualizovaného průvodce. Níže naleznete seznam 20 seriálů, které vyšly v angličtině, ale zároveň i v jiných jazycích.

  • 20. Elita (3. řada) – 275 000 000 sledovacích hodin
  • 19. Lupin (1. řada) – 316 830 000 sledovacích hodin
  • 18. Café con aroma de mujer (1. řada) – 326 910 000 sledovacích hodin
  • 17. Výjimečná právnička U Jong-u (1. řada) – 402 470 000 sledovacích hodin
  • 16. Papírový dům (3. řada) – 426 400 000 sledovacích hodin
  • 15. Sláva (1. řada) – 436 890 000 sledovacích hodin
  • 14. Neskutečná Anna (minisérie) – 511 920 000 sledovacích hodin
  • 13. Zaklínač (1. řada) – 541 010 000 sledovacích hodin
  • 12. All of Us Are Dead (1. řada) – 560 780 000 sledovacích hodin
  • 11. Lucifer (5. řada) – 569 480 000 sledovacích hodin

10. Stranger Things (3. řada) – 582 100 000 sledovacích hodin

Osmdesátkově laděný seriál i po letech stále frčí a třetí řada nebyla výjimkou. Jeho síla v podstatě nespočívá v ději, který se opravdu nesmí brát vážně, ale spíše v postavách a humorných prvcích. Poté, co šerif v pouťovém zrcadlovém bludišti vystřílel zásobník do ruského Terminátora, sjel po barevné klouzačce a nasedl o auta, aby mohl vyrazit zachránit děti do obchoďáku. Samozřejmě bylo obchodní centrum postavené zlými ruskými vědci. Kdo ví, jak by si tato řada vedla zrovna teď.

9. Papírový dům (4. řada) – 619 010 000 sledovacích hodin

Seriál, ve kterém skupinka lupičů vnikla do tiskárny cenin a po nějaké době unikla s miliardami čerstvě vytištěných eur, se stal celosvětovým fenoménem. Lidé v ulicích dokonce v rámci boje za spravedlnost zpívali hymnu Bella Ciao a oblékali se jako postavy. Papírový dům se dočkal hned pěti řad a znamenal jednu velkou éru. Nicméně i ta měla svou slabší chvilku, kterou byla třetí řada.

Tvůrcům bylo po slabší třetí řadě vyčítáno přílišné množství předvídatelných linek, pomocí kterých celý příběh jen natáhli. Nicméně se probrali a čtvrtá řada slavila zasloužený úspěch. Očekávané klišé, při kterém by Profesor po událostech třetí řady truchlil a najednou chyboval, naštěstí neproběhlo. Zachoval si chladnou hlavu a díky tomu příběh nabral nečekaný směr.

8. Bridgertonovi (1. řada) – 625 490 000 sledovacích hodin

Ihned po odvysílání první řady se stal seriál Bridgertonovi obrovským hitem. Dámské publikum samozřejmě ocenilo především představitele Simona, herce Regé-Jean Page. Předlohou seriálu je románová série autorky Julie Quinn.

První řada sledovala příběh Daphne Bridgerton, která se snažila najít si správného manžela. Simon Basset, vévoda z Hastingsu, s ní uzavřel zajímavou dohodu. Naoko se jí dvořil, čímž zvýšil její popularitu na pomyslném trhu potencionálních manželek. On sám se tak zatím zbavil všech dohazovaček a vdavekchtivých dívek. Daphne ovšem velmi brzy zapomněla, že je všechno pouhá přetvářka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Velká změna v obsazení rodiny Bridgertonových: Mladá herečka po dvou řadách přebírá roli a v budoucnu ji čekají velmi žhavé scény

7. Noční agent (1. řada) – 626 990 000 sledovacích hodin

První řada akčního krimi seriálu byla natočena podle úspěšného románu Matthewa Quirka. Hlavním hrdinou je Peter Sutherland, řadový agent FBI, který pracuje v podzemí Bílého domu a má na starosti hlídání nikdy nezvonícího telefonu. Jednou však přece jen zazvoní, což mu převrátí život vzhůru nohama. Telefonát ho dostane na nebezpečnou cestu, která nakonec vede až do Oválné pracovny.

6. Bridgertonovi (2. řada) – 656 260 000 sledovacích hodin

Druhá řada sledovala příběh nespoutaného Anthonyho Bridgertona (Jonathan Bailey), který se po smrti otce stal hlavou rodiny. Protože usoudil, že by se už jako vikomt měl oženit, hodlal si mezi mladičkými debutantkami najít správnou manželku. Vyhlédl si překrásnou Edwinu, která splňovala všechny předpoklady vhodné manželky. Nicméně mu do cesty vstoupila její sestra Kate. Chytrá a tvrdohlavá dívka, která nehodlala dát ruku své sestry jen tak nějakému muži.

5. Papírový dům (5. řada) – 792 230 000 sledovacích hodin

Finále španělského seriálu bylo plné zvratů. Diváci druhou polovinu páté řady označují za naprosto geniální. Jen málo lidí předpokládalo, že poté, co se Profesor bude muset vzdát a vstoupit do banky, právě komisařka Alicia, která mu šla po krku, převezme v jeho nepřítomnosti velení a vydá se hledat ukradené zlato.

4. DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (minisérie) – 856 220 000 sledovacích hodin

Minisérie, na jejímž vzniku se podíleli Ryan Murphy a Ian Brennan, byla natočena podle skutečných událostí. Zaměřila jednoho z nejznámějších amerických sériových vrahů, který ve svém řádění díky špičkovému selhání policie pokračoval více než deset let. V letech 1978 až 1991 zavraždil Jeffrey Dahmer 17 lidí a mezi jeho úchylkami nechyběly ani nekrofilie a kanibalismus.

PSALI JSME: 10 filmů o sériových vrazích, které právě můžete sledovat na Netflixu. Některé rozhodně nejsou pro slabší povahy

3. Wednesday (1. řada) – 1 237 150 000 sledovacích hodin

Od premiéry první řady hitu Wednesday sice uplynulo už pár měsíců, nicméně seriál se stále umísťuje v TOP 10 nejsledovanějších pořadů. Za úspěchem seriálu stojí nejenom skvělý příběh a jeho provedení, ale rovněž popularita u mladšího publika, Gen Z. V první řadě Wednesday Addamsová jako mrzutá teenagerka nastoupila na stejnou střední školu, kterou studovali její rodiče. Přestože předpokládala, že ji čeká nehorázná nuda, opak byl pravdou. S obrovským zapálením se pustila do vyšetřování tajemných vražd.

2. Stranger Things (4. řada) – 1 352 090 000 sledovacích hodin

Ve čtvrté řadě se hrdinové museli utkat s příšerami a Vecnou. Stejně jako v případě předchozích řad byla divákům představena nová postava, kterou byl Eddie Munson, vůdce The Hellfire Clubu. Tvůrci si se čtyřkou opravdu pohráli, protože je postava Eddieho ve skutečnosti volně založena na Damienu Echolsovi. Ten byl ve svých 18 letech zatčen a odsouzen za ohavnou vraždu tří osmiletých chlapců. Po letech byl propuštěn z cely smrti poté, co testy DNA prokázaly, že zločiny nespáchal. Přestože Eddie v seriálu zažil hrdinský okamžik, tak stejně jako v případě Damiena si obyvatelé města Hawkins mysleli, že roztleskávačku zavraždil.

1. Hra na oliheň (1. řada) – 1 650 450 000 sledovacích hodin

V roce 2021 jste jen stěží mohli uniknout seriálu Hra na Oliheň, na jehož pokračování se v současné době pracuje. Opět se vše bude odehrávat v Jižní Koreji, takže žádná velká hollywoodská hvězda by neměla být obsazena. V první řadě se skupina jedinců, kteří se potýkali s finančním problémy, účastnila záhadné hry o přežití. Velmi rychle všem hráčům došlo, že prohry v různých hrách znamenají jejich smrt.


Zdroje: Netflix, Netflixer, What‘s on Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.