České diváky dostal do kolen nový akční seriál Netflixu: Skvělý nápad, lepší než Hra na oliheň, hodnotí ho

Eva Lenská
Foto: Soyun Jeon, Seowoo Jung/Netflix

Čeští diváci zcela propadli dalšímu jihokorejskému kousku, který momentálně hnízdí v TOP 10 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. Čmuchalové (Bloodhounds) jen dokazují, že Jihokorejci mají skvělé nápady, točí parádní akční dramata a mají herce, jako je talentovaný sympaťák Woo Do Hwan, kteří do svých rolí dávají všechno.

Čmuchalové měli na Netflixu premiéru 9. června a okamžitě se o nich mluvilo i na sociálních sítích. Nejen fanoušci jihokorejské tvorby přiznali, že seriál zhlédli na jeden zátah a nešli při sledování ani spát. Mnozí ocenili kromě parádních akčních výkonů a polonahých vypracovaných těl boxerů také český dabing. Na ČSFD si seriál v krátké době vysloužil hodnocení 83%, na Rotten Tomatoes rovných 100%.

„Poslední dobou mě Korejci překvapují. Parádně napsané postavy, skvělý nápad a akční momenty jsem si dost dost užil,” píše se například v jedné z recenzí na ČSFD. „Mně se to fakt líbí. Je to svižný a i když přehnaný, tak se mi to třeba libí víc než Hra na oliheň,” píše zase Veronika ve facebookové skupině Netflix tipy CZ/SK.

Diváky velice nadchl také herecký výkon mladého talentovaného herce Woo Do Hwana, který na sebe upozornil už v seriálech Má země: Nový věk a Král: Věčný panovník. Čmuchaly začal natáčet hned po propuštění z armády a vlastně ani pořádně nevěděl, do čeho jde. Nečetl scénář, roli vzal z úcty k režisérovi Jasonu Kimovi, kterého obdivuje a pojí ho s ním blízké přátelství.

ČTĚTE TAKÉ: Arnold českým divákům Netflixu vytřel zrak. Sérii o jeho životním příběhu dávají neskutečně vysoké hodnocení

Jelikož ale věděl, že jde o postavu bývalého boxera, makal aspoň na své postavě a dodržoval správný jídelníček. Pokrmy si připravoval sám a snažil se jíst poctivě čtyřikrát denně. „Před natáčením i po něm jsem intenzivně trénoval a přibral jsem asi 10 kg,“ vysvětlil. Podobně byl na tom i jeho kolega Lee Sang Yi, jenž neměl s akčním žánrem téměř žádné zkušenosti. Ten dodržoval přísnou dietu, která se skládala z hnědé rýže, kuřecích prsíček, omáčky sriracha a limonády s nulovým obsahem cukru.

Akční scény a jejich choreografii si vzal na starost kaskadér Park Young Sik, jenž přiznal: „Scéna, kdy Gun Woo a Woo Jin poprvé bojují proti In Beomovi, je nejreprezentativnější scénou v celém seriálu. Navrhli jsme bojovou sekvenci a zaměřili se na příběh dvou mladých mužů, kteří spojí své síly, aby zdolali nepřekonatelnou překážku.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Historicky první promítání filmu Netflixu v Česku: Režisér Sam Hargrave přijel představit akcí nadupaný trhák, který u nás natáčel

O čem je seriál Čmuchalové

Gun Woo (Woo Do Hwan) jednoho dne vstoupí do světa lichvářů, aby splatil své dluhy. Kdysi býval nadějným boxerem, který vyhrál cenu nováčka roku, ale po setkání s panem Choiem (Heo Joon Ho) se z něj stane bodyguard. Posléze však potká bývalého rivala v boxu Woo Jina (Lee Sang Yi), což s jeho životem opět zamává.

Ačkoli dříve byli nepřátelé, nyní se rychle sblíží. Napomůže tomu společná vášeň pro box a zážitky z vojenské služby u námořnictva. Kvůli nešťastné události, do níž je zapletena Gun Wooova matka, se z těchto odhodlaných mladíků stanou lovečtí psi, kteří pronásledují zákeřného lichváře Myeong Gila, jenž sdírá z kůže chudé lidi.

Seriál Čmuchalové má osm epizod a na Netflixu ho najdete i s českým dabingem.

Zdroje: isplus, ČSFD, about netflix, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.