Filmy a seriály na Netflixu, které v dubnu bavily naši redakci: Skutečný zločin, jež se dá jen těžko přehlédnout, nebo největší hit měsíce

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Nejenom, že naši redaktoři čtenářům přináší zprávy spjaté s Netflixem, ale i oni si užívají volné chvíle sledováním různých filmových či seriálových novinek. Netflixer tým dal proto hlavy dohromady a vybral kousky, které mu na streamovací platformě zpříjemňovaly uplynulý měsíc.

V březnu na Netflix dorazila druhá řada jihokorejského pořadu Physical: Sto statečných, ve které soutěžící čelili četným fyzickým výzvám. Drsná show připomínající japonskou oblíbenou soutěž Ninja Factor nás zaujala už při první řadě. A jelikož jsme tu druhou viděli až v dubnu, dáváme ji do výběru tohoto měsíce. Nejeden člen našeho redaktorského týmu přiznal, že jejím vlivem zůstával ve fitness centru déle a piloval si fyzičku. Ale nebojte se. I my se rádi rozvalíme na sedačkách a něco si zapneme. Samozřejmě s čokoládou v jedné a chipsy v druhé ruce.

Než přejdeme k naučným kouskům, neodpustíme si zmínit dokumentární seriál Náš svět plný života. Nejsme jediní, koho rozmanitost přírody zaujala, jelikož na ČSFD dubnová novinka dosahuje skvělého hodnocení 90 %.

Některé dámy v našem týmu si nenechaly ujít romantický snímek natočený na motivy románu Erin Doom. Ještě dlouho do noci bychom se mohli přít o to, jestli je film Slzotvůrce, který sleduje příběh sedmnáctileté dívky a inteligentního Rigela, dobrou adaptací svojí předlohy. To už je bohužel úděl tvorby, která vznikla na motivy známého románu, jenž se dočkal i svého českého vydání. Diváci drama nazvali krásným a dojemným. A i nám se líbilo. Tedy alespoň z dubnových romantických novinek je tahle tou nejlepší.

Netflix potěšil také uvedením filmové série Hunger Games a nezapomněl ani na prequel nazvaný Balada o ptácích a hadech. Je zřejmé, že jsme z vražedných Hladových her nebyli jediní nadšení, protože se jednotlivé díly po svém uvedení objevovaly v TOP 10 nejsledovanějších filmů. Recenze tohoto diváka na ČSFD hovoří za vše. „Mě zkrátka Balada o ptácích a hadech upřímně hodně příjemně překvapila. Je to opravdu zábavná a působivá podívaná, u které fakt doufám, že se nejedná o poslední díl,” napsal. A naše redaktorka Tereza, která snímek pro tento dubnový seznam vybrala, s ním souhlasí.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TOP 5 BRITSKÝCH KRIMI SERIÁLŮ NA NETFLIXU PODLE ČESKÝCH DIVÁKŮ: PŘÍBĚH SKUTEČNÉHO SÉRIOVÉHO VRAHA NEBO HIT S 91% HODNOCENÍM

Odtrhnout jsme se rovněž nemohli od jihokorejské adaptace legendární japonské manga série Parasyte. Novinka Parasyte: The Grey režiséra Yeong Sang-hoa, jenž stojí za hity Vlak do Pusanu a Hellbound, se opravdu povedla. Nedivili bychom se, kdyby po jejím zhlédnutí diváci začali nejrůznějším lidem stříhat vlasy. Někteří zkrátka působí, že si na jejich mozku nějaký vesmírný parazit právě pochutnává.

Případ Asunta, Sobík a Mrtví mladí detektivové. Co mají tyto seriály společné? Nejenom, že v době psaní tohoto článku kralovaly TOP 10, ale naši redaktoři si v nich našli zalíbení. Zejména nás zaujal Sobík. Příběh muže, jehož laskavost vyústila v pronásledování, má zkrátka něco do sebe. Když k tomu připočteme fakt, že je kousek natočený podle skutečnosti a hlavní roli ztvárňuje muž, který vypráví svůj vlastní příběh, lze s ledovým klidem říct, že se Sobík může ucházet o post jednoho z nejlepších seriálů roku.

PSALI JSME TAKÉ: 5 ČESKÝCH FILMŮ, NA KTERÉ MŮŽETE ZAJÍT DO KINA: NECHYBÍ VYDAŘENÁ KOMEDIE, MYSTERIÓZNÍ THRILLER ANI UNIKÁTNÍ DOKUMENT

Pro ty z vás, kteří netrpělivě vyhlížíte druhou řadu Sandmana, doporučujeme podívat se na příhody detektivního dua Edwin a Charles. Mrtví mladí detektivové jsou vydařeným spin-offem, který šlape na paty původnímu seriálu. Stejně jako diváci si myslíme, že se jedná o naprosto fantastický seriál.

Protože Netflix už delší dobu v tvorbě založené na skutečných zločinech dominuje, zřejmě nebude žádným překvapením, že i my jsme podlehli nové španělské limitované minisérii. Případ Asunta sledující příběh adoptivních rodičů, kteří nahlásili zmizení své dvanáctileté dcery, není něčím, co se dá lehce přehlédnout.

Zdroje: redakce Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.