TOP 5 britských krimi seriálů na Netflixu podle českých diváků: Příběh skutečného sériového vraha nebo hit s 91% hodnocením

Michaela Pašková
Foto: BBC

Co se týče kriminálních seriálů, britská produkce divákům nabídla několik nezapomenutelných titulů. Od temných zápletek propojených se zajímavými postavami je velmi obtížné se odtrhnout. Podívali jsme se proto na hodnocení Čechů a vybrali ta největší seriálová britská kriminální esa. Některé z nich lze nalézt i na Netflixu.

5. Criminal: Velká Británie

Hodnocení na Kinoboxu: 76 % 

Představte si pořad, ve kterém by se v podstatě celý děj odehrával v policejní výslechové místnosti. Přesně tohle je Criminal: Velká Británie, kde mají detektivové omezený čas na to, aby svědkům kladli otázky, a zdárně vyřešili tak případ. Přestože pro někoho může seriál působit klaustrofobicky, dokáže své diváky hravě udržet v napětí.

4. Had

Hodnocení na Kinoboxu: 78 % 

V roce 2021 Netflix uvedl limitovaný seriál založený na ohavných zločinech, které spáchal sériový vrah Charles „Had“ Sobhraj. V sedmdesátých letech si sadistický a narcistický Charles vydělával jako podvodník obchodující s drahými kameny. Při cestách po Asii navazoval přátelství s mladými turisty, které následně okrádal a vraždil. V počínání mu pomáhala Marii-Andrée Leclerc, turistka z Québecu, kterou potkal v Thajsku a okouzlil ji natolik, že se stala jeho oddanou stoupenkyní. Ve stejné době si podmanil i Inda, jenž mu při vraždění pomáhal.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

3. Bodyguard

Hodnocení na Kinoboxu: 81 % 

Napínavý thriller pojednává o veteránovi z Afghánistánu, který při návštěvách politiků pracuje jako osobní strážce. Poté, co pomohl k odvrácení teroristického útoku ve vlaku, byl přidělen k ministryni vnitra, kterou ze srdce nenávidí. Julie Montagueová v parlamentu hlasovala pro válečné akce, které na vlastní kůži zažíval a způsobily mu silné trauma. Protože se ministryně snaží prosadit kontroverzní zákon o obraně proti terorismu, ale zároveň usiluje i o post premiérky, učinila ze sebe terč. Navzdory svému hněvu se David musí zachovat profesionálně a tuto ženu chránit. Ačkoliv Netflix hraje ve spojitosti s druhou řadou mrtvého brouka, deník The Economis Times předpovídá její uvedení koncem roku 2025.

2. Top Boy

Hodnocení na Kinoboxu: 82 % 

Drsné kriminální drama odehrávající se v ulicích východního Londýna se poprvé objevilo na britském vysílacím kanálu Channel 4 v roce 2011. O dva roky později následovala druhá řada. Poté se seriálu ujal Netflix a začal natáčet jeho reboot. Ačkoliv streamovací gigant vydal další tři řady, přeje si, aby se diváci na Top Boy dívali jako na celek o pěti sezónách. Seriál sleduje počínání gangu drogových dealerů, kterým se podařilo vybudovat drogové impérium a nyní musí bojovat o to, aby ho udrželi.

PSALI JSME TAKÉ: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY: SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA

1. Gangy z Birminghamu

Hodnocení na Kinoboxu: 91 % 

Jeden z nejslavnějších britských kriminálních seriálů, jehož děj se odehrává po první světové válce a je volně založen na skutečném tamním zločineckém gangu, přiměl diváky fandit padouchům. Příběh sleduje Tommyho Shelbyho, který je traumatizovaný válkou, a stává se tak sám nelítostným vůdcem. V cestě za mocí a bohatstvím mu pomáhají tři bratři, teta Polly Gray a sestra Ada. Nedávno bylo potvrzeno, že se po šesti řadách seriálu diváci konečně dočkají i vytouženého filmu.

Zdroje: Netflix, Netflixer, Collider, The Economic Times, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.