Tvůrci seriálu Mrtví mladí detektivové se vyhnuli šílené chybě. V duchařské detektivce se objeví i postava ze Sandmana

Michaela Pašková
Foto: Netflix © 2023

Očekávaný fantasy kousek Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives) uvede Netflix už tento měsíc. Seriál od tvůrců Lovců duchů (Supernatural) a Sweet Tooth slibuje parádní temnou podívanou plnou monster a démonů, která bude okořeněná pořádnou špetkou humoru.

Duchařské detektivní duo, které tvoří Edwin a Charles, se poprvé objevilo v roce 1991 v pětadvacátém čísle komiksu Sandman, za jehož vznikem stojí Neil Gaiman a Matt Wagner. Pod tvorbou spin-offu Mrtví mladí detektivové je podepsán Steve Yockey, kterému démoni a duchové nejsou cizí, jelikož pracoval na dlouholetém seriálu Lovci duchů. Kromě toho jeho jméno najdeme také pod komediálním seriálem Letuška.

Svou ruku k dílu přidala i Beth Schwartz, která pracovala na seriálech Arrow a Sweet Tooth: Chlapec s parožím. Neil Gaiman je u Mrtvých mladých detektivů uveden jako výkonný producent, protože nepsal díly, jako to v minulosti dělal u svých adaptací.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 7 NOVINEK, KTERÉ V DUBNU DORAZÍ NA NETFLIX: ŘÁDĚNÍ MIMOZEMSKÝCH PARAZITŮ, VRAŽDÍCÍ SEKTA A I POKRAČOVÁNÍ SCI-FI REBEL MOON

„Neuvěřitelně mě podporoval,“ prohlásil Yockey o Gaimanovi v rozhovoru pro ComicBook. Dále dodal, že byl jako roztleskávačka, která jim fandila, kryla záda, ale jinak jim nechávala volnou ruku, díky čemuž si se Schwartz nestanovili žádné hranice. „Jsem docela pyšný na to, že jsme si vytvořili naprosto vlastní věc. Jak se hlouběji dostáváte do seriálu, je prostě temnější, temnější, temnější a dospělejší. Takže je to velká zábava,“ pokračoval. „Nejdůležitější je neudělat identickou kopii komiksu, protože vždycky selžete,“ doplnila Schwartz.

Edwin a Charles jsou jako ostatní mladíci. Zajímají se o dívky, zbožňují hraní her a libují si v záhadách. Nicméně se od svých potenciálních vrstevníků podstatně liší, protože jsou oba po smrti. Edwin, kterého ztvární George Rexstrew, zemřel jako student chlapecké internátní školy svatého Hilariona v roce 1916 poté, co skupinka rváčů obětovala jeho duši peklu. Protože pro něj následně přišel démon, strávil několik let trýzněním. Charles v podání Jaydena Revriho byl studentem stejné internátní školy, kde v roce 1990 zemřel vinou výrůstků, kteří ho napadli.

PSALI JSME TAKÉ: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY. SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL, I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA

Učenlivý Edwin jako majitel obsáhlé knihovny okultních svazků působí v detektivní dvojici jako mozek. Přátelský Charles zase se svojí kouzelnou kriketovou pálkou zastává roli svalů. Jakmile se mladíci střetnou, nenapadne je nic jiného, než si založit detektivní kancelář Mrví mladí detektivové, a pomáhat tak ostatním dostat se na druhou stranu. Spojence mladíci naleznou v živé dívce Crystal (Kassius Nelson), kterou s nemrtvými pojí zvláštní pouto. Nevšední partu, kterou v seriálu kromě jiného čeká setkání se zombie, zlými čarodějnicemi a souboj s krvežíznivými příšerami, doplní ještě Niko (Yuyu Kitamura).

Zveřejněný trailer, v němž zaznívá skladba Welcome to the Black Parade od My Chemical Romance, poskytuje představu o tom, co můžou diváci od novinky očekávat. Temný humor, akce, zajímavé případy, ale i objevení známé postavy z původního seriálu Sandman. Jelikož Edwin a Charles podvádí smrt, není překvapující, že po nich ona samotná (Kirby Howell-Baptiste), jedna z Věčných, půjde. O slovo se také přihlásí démon, který Edwina odtáhl do pekla. Přítomnost Smrti umožní tvůrčímu duu prolínat postavy z obou seriálů.

Spin-off Mrtví mladí detektivové Netflix uvede 25. dubna.

Zdroje: Netflix, Netflixer, ComicBook, ScreenRant, Collider, trailer seriálu Mrtví mladí detektivové

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.