Vysoká škola humoru: Kultovní seriál Monty Pythonův létající cirkus baví i po padesáti letech

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Legendární britský seriál je dostupný na Netflixu. Pokud ještě nejste seznámeni s králi absurdního humoru a geniální parodie, nyní máte možnost!

Monty Pythonův létající cirkus je dnes nadčasovou klasikou, která baví společnost dodnes. První díl této komediální show měl premiéru v roce 1969 a na obrazovkách se objevoval pravidelně do roku 1974. Autoři a zároveň herci jsou John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Gilliam a nyní již zesnulí Graham Chapman a Terry Jones.

Seriál se skládal ze skečů plných britského humoru, satiry a chytrého sarkasmu. Konec konců se tato skupina komediantů seznámila na univerzitách Oxford a Cambridge ve Velké Británii. Scénky jsou propojené bláznivými animovanými příběhy Terryho Gilliama.

V době svého vydání (a vlastně i nyní) byl seriál spolu s následující filmy obdivován i nenáviděn pro kontroverznost a tabuizovaná témata jako náboženství, zesměšňování autorit, politika, sex apod. i intelektuální humor. Nicméně i přes všechny kontroverze je stále oblíbený a těší se úspěchu a uznání jako jeden z kultovních seriálů historie a milníků popkultury. A kromě toho se tvůrci mohou pyšnit i několika oceněními. Jako své idoly je uvedli například členové The Bealtes, Elvis Presley, Jim Carrey, Rowan Atkinson nebo Sacha Baron Cohen.

Na Netflixu jsou dostupné všechny 4 série s anglickými titulky a další díla této skupiny.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.