Další srdceryvné romantické drama míří na Netflix. Slzotvůrce je filmovou adaptací románu Erin Doom plnou emocí a traumat

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na Netflix míří další filmová adaptace young adult románu. Tentokrát jde o vychvalovanou knihu italské spisovatelky Erin Doom s názvem Slzotvůrce (The Tearsmith/Fabbrica di lacrime). Film natočili Italové a upoutávka slibuje spoustu emocí, romantiky, ale i traumat.

Mezi zdmi sirotčince Grave, kde Nica vyrůstala, se odjakživa vyprávěla legenda o slzotvůrci. Tento tajemný umělec má na svědomí všechny strachy a úzkosti, které obývají lidská srdce. V sedmnácti letech však nastal čas, aby hrdinka dala pohádkám sbohem. Její největší sen se má stát skutečností. Manželé Milliganovi zahájili proces adopce a jsou připraveni dát jí rodinu, po které vždycky toužila.

V novém domově však Nica nebude sama. Spolu s ní ze sirotčince odchází i neklidný a záhadný sirotek Rigel, poslední člověk na světě, kterého by chtěla za adoptivního bratra. Rigel je inteligentní, chytrý, hraje na klavír jako uhrančivý démon a má krásu, která dokáže okouzlit každou dívku. Jeho andělský vzhled ale skrývá temnou povahu.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÝ PROPADÁK ZASE VÁLCUJE NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ JE TO VELKÁ ZOUFALOST A JE JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ NEJHORŠÍ, PŘESTO SI HO POUŠTÍ

Přestože Nicu a Rigela spojuje společná minulost plná bolesti a útrap, zdá se, že jejich soužití je nemožné. Ovšem laskavost a zloba jsou dva různé způsoby, jak bojovat s bolestí, aby zůstali naživu, skryli emoce, které ničí jejich srdce, a stali se jeden pro druhého oním legendárním slzotvůrcem. Slzotvůrci však nelze lhát a oni budou muset najít odvahu přijmout zoufalou sílu, která je k sobě přitahuje a které se říká láska.

Italský film pro mladé natočil režisér Alessandro Genovesi. Do hlavních rolí obsadil Simona Baldassari a Caterina Ferioli. Děj i upoutávka působí temně a zároveň velmi vášnivě. Doufejme, že film bude stejně úspěšný jako stejnojmenná kniha, která v češtině vyšla v roce 2023 a čtenáři si ji okamžitě zamilovali.

Snímek s názvem Slzotvůrce bude mít na Netflixu premiéru 4. dubna i s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, Databáze knih, New on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.