5 českých filmů, na které můžete zajít do kina: Nechybí vydařená komedie, mysteriózní thriller ani unikátní dokument

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Patříte k fanouškům českých filmů a rádi byste zase zašli do kina? Co tedy zrovna teď na stříbrném plátně běží? Máme pro vás pět tipů na lepší kousky, rovnou dva z nich jsou navíc vhodné pro celou rodinu. Nechybí ale ani thriller nebo dokument.

Prázdniny s Broučkem

Sympatická rodinka vyráží na prázdniny k moři starým karavanem po dědovi. Na cestě za dobrodružstvím v obytňáku, kterému se říká Brouček, je čeká řada překvapení i nečekaných zážitků. Jadran se ale zdá být na dosah a žádná katastrofa jim jejich vysněnou dovolenou nezkazí. Máma dvou dětí (Barbora Poláková) je food blogerka a výlet s Broučkem uvítá s nadšením, zato její manžel (Lukáš Příkazký) zas tolik nejásá. Když má ale člověk vedle sebe někoho, koho má rád, je úplně jedno, kde zrovna je.

Rodinná komedie Prázdniny s Broučkem má na Kinoboxu hodnocení 67 % .

ČTĚTE TAKÉ: NETFLIX NABÍDNE NOVOU ROMANTICKOU KOMEDII OD REŽISÉRA FILMU MEZI NÁMI DĚVČATY. TENTOKRÁT ZACHYTÍ NEČEKANOU SVATBU A ZLOMENÉ SRDCE

Gump – jsme dvojka

Gumpova nová filmová cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem (Bolek Polívka) projdou příběhem, který jim už dávno předtím napsaly hvězdy. Na cestě potkají opět spoustu nových lidí, ale taky zvířat. Třeba statečné prasátko Prince, trochu nafoukaného kohouta Silvera, hvězdu manéže poníka Tommorowa nebo pejska Juliána, který svým lidem zachránil život. Gump navíc najde i ségru Kytičku.

Film pro milovníky psů Gump – jsme dvojka má na Kinoboxu hodnocení 56 %.

Tady Havel, slyšíte mě?

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života. Životopisný dokument Petra Jančárka Tady Havel, slyšíte mě? představuje Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu natočeného v posledních let jeho života. Film vstoupil do kin v době, kdy Havlův myšlenkový odkaz a důraz na individuální svobodu ve společnosti rezonují silněji než kdy dříve. Bývalý prezident Václav Havel tak k veřejnosti znovu promlouvá.

Dokument Tady Havel, slyšíte mě? má na Kinoboxu hodnocení 66 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V KINECH ZNOVU OŽIJE JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH EPICKÝCH PŘÍBĚHŮ O LÁSCE A ZRADĚ OD TVŮRCŮ ÚSPĚŠNÉHO FILMU TŘI MUŠKETÝŘI

Smršť

Forenzní psycholog Martin Lang (Tomáš Maštalír) přijíždí s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do lázní v horách. Daleko od civilizace si chtějí odpočinout a zachránit vztah. Procházejí partnerskou krizí, která pramení z hluboko ukrytého traumatu. Pobyt je tak pro ně ultimátem, buď svoje problémy překonají, nebo se každý vydá svou cestou. Koloběh rutinních dní však naruší příchod tajemné zásilky s důkazním materiálem z vyšetřování tragického případu. Odesílatelem je Langův kolega, který potřebuje pomoc v případě známém jako „jízda smrti“. Lang se zpočátku zdráhá, ale postupně podlehne neznámé síle, která ho k tragické události přitahuje.

Mysteriózní thriller Smršť má na Kinoboxu hodnocení 59 %.

Sladký život

Hokejový reprezentant Rosťa (Vladimír Polívka) je fakt borec. Žije v luxusním bytě, má super fáro a spoustu mladých milenek. Ženy po třicítce totiž nebere a peníze i titul mistra světa mu dávají pocit nadřazenosti. Jenže nic netrvá věčně. Nečekaný kolaps v posteli se sexy blondýnou udělá za jeho pohodičkou tlustou čáru. Transplantaci srdce mu provede přísná doktorka Magda (Petra Hřebíčková), se kterou se kdysi vyspal a už se jí neozval. Dluhy z rozmařilého života ho navíc připraví o peníze a jediné, co mu zbyde, je medaile, kterou pro něj zachrání bývalý manažer a kámoš (Vojta Kotek). Rosťa tak v sobě musí najít energii, optimismus a odvahu začít od nuly. Pomáhá mu v tom Jindřich (Jan Cina), seriózní chlapík, který sám vychovává malou dcerku. Rosťa časem zjišťuje, že život obyčejných smrtelníků může být stejně úžasný jako láska k té pravé ženě nad třicet.

Romantická komedie Sladký život má na Kinoboxu hodnocení 61 %.

PSALI JSME TAKÉ: NEJAMBICIÓZNĚJŠÍ SERIÁL ROKU MÁ KONEČNĚ PRVNÍ UPOUTÁVKU. NA NETFLIX MÍŘÍ PŘÍBĚH SLAVNÉHO ROMÁNU STO ROKŮ SAMOTY

Zdroje: Bontonfilm, Bioscop, Continental film, Kinobox, CinemArt

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.