11 nejlepších filmů a seriálů, které v březnu vyšly na Netflixu: Perfektní akční pecka nebo Zlomové okamžiky s 93% hodnocením

Foto: Netflix

Netflix vydává každý den nové seriály, filmy nebo show. Někdy může být těžké se mezi nimi orientovat a vybrat si ke zhlédnutí ty lepší kousky. A proto jsme tady my s naším pravidelným přehledem těch nejlepších novinek, které za uplynulý měsíc na Netflixu vyšly.

Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka

Nový dokument Netflixu Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka má devět epizod. Je dílem skličujícího rozsahu a poutavého vhledu obsahujícího kolem stovky rozhovorů s historiky, očitými svědky, politiky a světovými vůdci uskutečněných v sedmi zemích po celém světě, které odhalují osobní příběhy ukazující, jak moc studená válka změnila životy a ovlivnila světové dějiny. Ukazuje rozhovory s těmi, kteří přežili atomovou bombu svrženou na Hirošimu až po rozsáhlé natáčení na Ukrajině, v Německu a v některých bývalých sovětských zemích.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 93 %

Mladá modrá krev, 3. řada

Drama Mladá Modrá Krev vypráví o mladém dědici švédského trůnu, který však není ze své nově získané zodpovědnosti nadšený. Po skandálu, kdy se porval v baru, odjíždí na internátní školu, kde poznává, že stereotypní život monarcha určitě není pro něj. Je s ním totiž spojená ztráta soukromí, komplikované vztahy, intriky a spousta povinností. Jeho svět se ale nyní točí kolem lásky.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 86 %

Gentlemani

Příběh se točí kolem Eddieho Hornimana, který nečekaně zdění jmění po otci, ačkoliv si zálusk na finanční obnos a honosné sídlo dělal jeho starší bratr. Eddie však brzy zjistí, že rozsáhlé venkovské panství je součástí konopného impéria, po kterém touží řada postav britského zločineckého podsvětí. Do toho ještě musí řešit obrovské dluhy, které si jeho bratr nadělal, a na jejichž splacení není v rodinné pokladně dostatek peněz. Eddie se snaží chránit rodinu před nemilosrdnými gaunery a přistoupí na zločineckou hru. Pomalu životu na hraně zákona přichází na chuť.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 83 %

Víra tvá

Režisér thajské novinky se postaral o natočení seriálu, při jehož tvorbě se inspiroval vlastním dětstvím. Jako příslušník buddhistické rodiny musel navštěvovat nejrůznější chrámy, přičemž se postupem času jeho pohled na svět začal měnit, což způsobilo zpochybňování tradičních názorů. Seriál se točí okolo tří přátel, kteří se kvůli svému start-upu pořádně zadluží. Řešení naleznou v chrámu, který by jim mohl pomoci splatit značné dluhy tím, že budou vydělávat na náboženském přesvědčení lidí.

Hodnocení na IMDB: 7,9

Nepolepšovna: Podvody, sekty, únosy

Představte si, že jste zase teenager a tvrdě spíte doma ve své posteli, když se z ničeho nic rozletí dveře do vašeho pokoje a z postele vás odnese skupina cizích mužů a vy nemáte naprosto tušení, kam. Zní to jako noční můra. Jenže si představte, že tohle svým dětem dělalo mnoho rodičů po celé Americe. Platili naprosto cizím lidem za to, že tohle udělají jejich nevychovaným dětem. Mladistvé ale čekalo ještě více hrůz, jakmile dorazili do cíle.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 76 %

Bible: Příběh o Mojžíšovi

Producenti Emre Sahin a Kelly McPherson se rozhodli, že ve třech epizodách seriálu důkladně zdokumentují Mojžíšův příběh, aby milovníci dějin nebyli odkázáni jen na historické knihy, učebnice či velkolepý snímek Desatero přikázání s Charltonem Hestonem. Samozřejmě, že dostatek informací stále nabízí Bible, ale díky dokumentu bude divák moci všechny významné mezníky v Mojžíšově životě prožít jakoby na vlastní oči.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 74 %

Physical: Sto statečných

Na Netflix v březnu dorazila už druhá řada pořadu Physical: Sto statečných. Některé fyzické výzvy, kterým musejí soutěžící čelit, trochu připomínají například japonskou oblíbenou soutěž Ninja Factor, jiné zase Hru na oliheň. Na účinkující čeká nespočet těžkých úkolů, které je potřeba splnit či vybojovat. Letošní řada Physical: Sto statečných se vrátila s ještě extrémnějšími podmínkami. V sázce je více, aréna je rozsáhlejší a účastníci mají větší svaly. Jako v první řadě i nyní stovka odvážných jednotlivců různých věkových kategorií, genderu, národnosti či fyzičky bojuje v několika klasických i bizarních soutěžích, aby se našel ten nejlepší.

Hodnocení na ČSFD: 72 %

Královna slz

Charismatický Baek Hyun Woo je ředitelem konglomerátu Queens Group. Ačkoli se narodil v zapadlé vesničce Yongdu-ri, dosáhl velkého úspěchu a stal se pýchou celé vsi. Kromě toho má přezdívku Princ supermarketů. Která kráska je ale jeho vyvolenou? Hyun Woo se oženil s půvabnou, ale pyšnou Hong Hae In. Ta pochází z rodiny, jež vlastní a provozuje Queens Group. V obchodním domě Queens je známá jako arogantní královna a přezdívá se jí také Královna obchoďáků. Jejich manželství však není zalité sluncem. Naopak. Vedou mezi sebou válku a uvažují o rozvodu. Podaří se jim odvrátit krizi a znovu k sobě zahořet láskou?

Hodnocení na ČSFD: 70 %

Jmenuji se Lo Ki-wan

Lo Ki-wan je severokorejský zběh, který se snaží získat status uprchlíka v Belgii, cizí zemi, do níž přijel bez jakéhokoli majetku kvůli své matce Ok Hee. Rád by se v zemi usadil, ale vše záleží na rozhodnutí belgické vlády. Právě kvůli úředníkům prochází peklem. Seznámí se s mladou ženu jménem Marie, která byla v minulosti profesionální střelkyní. Bývalá Korejka má nyní belgické občanství a cítí se psychicky úplně na dně. Na rozdíl od Lo Ki-wana, který přijel do Belgie vést nový život, Marie nemá důvod žít. Jejich první setkání se moc nevyvede, ale nakonec se do sebe zamilují. Přesto čelí zkouškám a nebezpečí. On potřebuje status uprchlíka a ona novou naději.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 70 %

Problém tří těles 

Zákony přírody přestávají platit a na obzoru číhá děsivá hrozba. Osudové rozhodnutí mladé ženy v Číně 60. let minulého století se odráží v prostoru a čase až do současnosti. Když se před jejich očima nevysvětlitelně rozplynou přírodní zákony, spojí své síly úzká skupina geniálních vědců s neortodoxním detektivem, aby čelili největší hrozbě v dějinách lidstva.

Přečtěte si naší recenzi.

Hodnocení na ČSFD: 70 %

Vraždy: New York

V novém pětidílném dokumentárním seriálu budou detektivové, policisté a další členové policejního sboru odhalovat, jak ošklivé město New York může být. V jednotlivých epizodách divákům představí pět hrůzných zločinů. A to od strašlivé vraždy muže, kterému v roce 1997 nezletilí pachatelé uštědřili 34 bodných ran a následně ho vykuchali v Central Parku, až po masakr v Carnegie Deli, kde bylo v bytě nad restaurací nalezeno pět zastřelených lidí.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 70 %

Zdroj: Výběr redakce s přihlédnutím k hodnocení diváky, Netflix, ČSFD, IMDB

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.