Po útěku ze Severní Koreje chce získat status uprchlíka a potká životem zlomenou ženu. Na Netflix míří korejské drama plné naděje

Eva Lenská
Foto: Netflix

Populární jihokorejský herec Song Joong-ki se po úspěchu v mafiánském akčním seriálu Vincenzo vrací na Netflix. Uvidíme ho ve filmu, který se natáčel v blízkosti naší země. Dostal název Jmenuju se Lo Ki-wan (My Name Is Loh Kiwan) a slibuje silný příběh.

Lo Ki-wan (Song Joong-ki) je severokorejský zběh, který se snaží získat status uprchlíka v Belgii, cizí zemi, do níž přijel bez jakéhokoli majetku kvůli své matce Ok Hee (Kim Sung-ryoung). Rád by se v zemi usadil, ale vše záleží na rozhodnutí belgické vlády. Právě kvůli úředníkům prochází peklem.

Seznámí se s mladou ženu jménem Marie (Choi Sung-eun), která byla v minulosti profesionální střelkyní. Bývalá Korejka má nyní belgické občanství a cítí se psychicky úplně na dně. Na rozdíl od Lo Ki-wana, který přijel do Belgie vést nový život, Marie nemá důvod žít. Jejich první setkání se moc nevyvede, ale nakonec se do sebe zamilují. Přesto čelí zkouškám a nebezpečí. On potřebuje status uprchlíka a ona novou naději.

ČTĚTE TAKÉ: OBLÍBENÝ ROMANTICKÝ HIT NETFLIXU BUDE MÍT STRHUJÍCÍ ZÁVĚR. LÁSKA PŘES OKNO DORAZÍ JEŠTĚ V ÚNORU

Snímek o délce 131 minut natočila režisérka Kim Hee Jin, která napsala i scénář, jenž vychází z knihy I Met Loh Ki-wan od jihokorejské spisovatelky Cho Hae Jin. Natáčení probíhalo v Jižní Koreji a také v nedalekém Maďarsku.

„Příběh dvou lidí, jejichž životy jsou naprostými protiklady a kteří se setkávají a navzájem se utěšují, mi přišel přitažlivý a osvěžující,“ přiznal Song Joong-ki, který právem patří k nejlepším jihokorejským hercům a vybírá si velmi různorodé role.

Snímek Jmenuju se Lo Ki-wan bude na Netflixu dostupný 1. března i s českým dabingem.

Zdroj: Wikipedie, What’s on Netflix, Naver

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.