Dokumentární seriál od autora hitu Zákon a pořádek brzy dorazí na Netflix. Detektivové se v něm rozpovídají o brutálních vraždách

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix vyjednal spolupráci se zkušeným autorem úspěšného hitu Zákon a pořádek, díky čemuž si už za pár dní diváci vychutnají šokující dokumentární seriál Vraždy: New York (Homicide: New York). Detektivové a státní zástupci se v pěti dílech rozpovídají o známých případech vražd. Pro sebe si rozhodně nic nenechají.

Zkušený Dick Wolf, který stojí za úspěšnými seriálovými hity Zákon a pořádek, Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, Chicago Justice, Nemocnice Chicago Med, FBI, Policie Chicago a Law & Order: Organized Crime, podepsal smlouvu s Netflixem na natočení dvou dokumentárních seriálů, Vraždy: Los Angeles a Vraždy: New York. První z nich přistane na Netflixu už v březnu, druhý se na platformě objeví do konce roku.

V novém pětidílném dokumentárním seriálu budou detektivové, policisté a další členové policejního sboru odhalovat, jak ošklivé město New York může být. V jednotlivých epizodách divákům představí pět hrůzných zločinů. A to od strašlivé vraždy muže, kterému v roce 1997 nezletilí pachatelé uštědřili 34 bodných ran a následně ho vykuchali v Central Parku, až po masakr v Carnegie Deli, kde bylo v bytě nad restaurací nalezeno pět zastřelených lidí.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

Vraždy: New York
Foto: Netflix

V dokumentárním seriálu nebyli vyzpovídáni pouze policisté a státní zástupci, ale rovněž pozůstalí, přátelé a rodiny obětí. Na rozdíl od pořadu Zákon a pořádek je každá část představeného příběhu skutečná. „Pracoval jsem na 1500 případech vražd. Každý jeden vám sebere kousek duše,“ říká v traileru detektiv. „Nikdy v životě jsem netoužil po něčem víc, než abych pro ty lidi dosáhnul spravedlnosti,“ uvádí další.

Dokumentární seriál Vraždy: New York vstoupí na Netflix 20. března.

Zdroje: Tudum, The New York Times, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.