Správně ulítlá, drsná a napínavá, taková je akční komedie, která ovládla sledovanost Netflixu po celém světě. Hodnocení 85 % mluví za vše

Foto: Kevin Baker/Netflix

Minulý týden na Netflix konečně dorazil jeden z jeho nejočekávanějších projektů tohoto roku od režiséra Guye Ritchieho. Seriál Gentlemani (The Gentlemen), který je spin-offem stejnojmenného populárního filmu z roku 2019, so okamžitě získal velkou přízeň diváků.

V roce 2020 v kinech akční krimi komedie Gentlemani vydělala 115 miliónů dolarů a Guy Ritchie si na své konto další mohli připsat další hit. Společně s Netflixem teď stejný režisér vytvořil stejnojmenný seriál. Mohl to být totální propadák anebo obrovský úspěch. Naštěstí se zadařilo a Gentlemani se u diváků těší velké oblibě.

Tentokrát se vše příběh kolem Eddieho Hornimana, který nečekaně zdění jmění po otci, ačkoliv si zálusk na finanční obnos a honosné sídlo dělal jeho starší bratr. Eddie však brzy zjistí, že rozsáhlé venkovské panství je součástí konopného impéria, po kterém touží řada postav britského zločineckého podsvětí. Do toho ještě musí řešit obrovské dluhy, které si jeho bratr nadělal, a na jejichž splacení není v rodinné pokladně dostatek peněz. Eddie se snaží chránit rodinu před nemilosrdnými gaunery a přistoupí na zločineckou hru. Pomalu životu na hraně zákona přichází na chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: JAK DOBŘE SI PAMATUJETE FILMOVOU SÉRII FANTOMAS? LETOS SLAVÍ 60 LET

Hlavní roli si v Gentlemanech zahrál Theo James, kterého můžete znát například ze seriálu HBO Bílý lotus. Na premiéře seriálu řekl BBC, že ho „fascinující domýšlivost“ přitahovala, stejně jako splynutí aristokracie a podsvětí a jak se tyhle věci bombastickým způsobem střetávají.

Další výraznou postavou je pak obchodnice s drogami Susie Glass, kterou i zahrála Kaya Scodelario. „Jen málo se mi podaří ztvárnit ženy, které jsou už na vrcholu, když je potkáte. Vždycky je to spíš mladá žena, která hledá svou cestu životem. Ale to, co se mi na Susie líbilo, je, že je to šéfová, je dobrá ve své práci, umí věci řídit a přesně ví, co dělá.“

ČTĚTE TAKÉ: POKRAČOVÁNÍ JEDNOHO Z NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ POSLEDNÍCH LET MÍŘÍ NA NETFLIX. PŘEŽIVŠÍ SE V NĚM PODDAJÍ KANIBALISMU

Gentlemani, Netflix
Foto: Christopher Rafael/Netflix

Spin-off Gentlemanů se okamžitě po vydání na Netflixu vyšplhal na první místo TOP 10 nejsledovanějších seriálů po celém světě, včetně České republiky. Kromě vysoké sledovanosti se těší i výborným hodnocením ze strany diváků i kritiků. Například na Kinoboxu mají Gentlemani hodnocení 84 %.

„Guy Ritchie se možná někdy až moc snaží ukázat, že za kamerou nových Gentlemanů stojí zase on, postavy chtělo ještě trochu více vyšperkovat a tu hlavní obdařit charismatem. I přesto ovšem zůstává tato značka symbolem poctivé gangsterské zábavy, která dokáže být správně ulítlá, drsná, napínavá a v některých epizodách velmi zábavná,“ uvádí v recenzi Milan Rozšafný z Kinoboxu.

TAKÉ JSME PSALI: ONI SE BLÍŽÍ. ALE KDO JSOU „ONI“? NEJOČEKÁVANĚJŠÍ SCI-FI NETFLIXU LETOŠNÍHO ROKU JE ZA DVEŘMI. JEHO POSLEDNÍ TRAILER JE OPRAVDU IMPOZANTNÍ

„Seriáloví Gentlemani jsou úkazem toho, jak má fungovat seriál, který vychází z filmové předlohy. Guy Ritchie a jeho tým nenadělili pouze rozředěnou variaci na jeho filmové Gentlemany, naopak dodal pozoruhodný seriálový tvar, který sleduje přežívání protagonisty ve světě plném nebezpečných postav, intrik a násilí,“ píše Tom Bejvl z Plot Pointu.

A co vy, už jste seriálové Gentlmany viděli?

Gentlemani, Netflix
Foto: Christopher Rafael/Netflix

Zdroj: Kinobox, Netflix, FlixPatrol, Plot Point, BBC

Hodnocení na Kinoboxu: 84 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.