Králové a královny make-upu měří své síly. Sledujte třetí sérii reality show Glow Up

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Populární britská umělecká show je zpět s novou řadou, novými výzvami a lidskými příběhy. Znovu nám dokáže, že make-up není pouze řasenka a rtěnka, ale úchvatné umělecké výtvory. 

 Inspirativní show Glow Up, původní seriál Netflixu produkovaný ve spolupráci s BBC, má za sebou již dvě úspěšné série, takže se není čemu divit, že jeho popularita a oblíbenost stoupá.

Jde v zásadě o soutěž ve stylu Superstar, ale je zaměřena výhradně na vizážisty. V této řadě se přihlásily celé tisíce takzvaných MUA (make-up artist) a redakce vybrala deset nejlepších, aby se utkali o titul hvězdného vizážisty a hlavně smlouvu, která jim otevře dveře ke kariéře mezi špičkami v oboru.

Rozmanitou, talentovanou skupinu čeká osm výzev, tedy každý týden jedna. Bohužel, každá výzva má jak své výherce, tak poražené, a to nejhůře umístěnou dvojici, která se následně utká v duelu. V duelu čekají duo identická dvojčata a zadání, které musí soutěžící splnit ve velmi krátkém čase.

V nejnovější sérii se skupina nejzručnějších MUAs musí poprat s tématy jako filmové líčení do historického filmu, mladistvá image do hudebního videoklipu, drag make-up pro seriál Pose, filtr na aplikaci TikTok nebo speciální efekty pro Peaky Blinders.

Nejde ovšem pouze o přehlídku mladých tuctových influencerů, kteří za pár minut nakreslí linky a přehnanou rtěnku. Všech deset soutěžících je nejen extrémně talentovaných, ale často jde o profesionály v oboru divadelního líčení, vizáže či make-upu pro celebrity.

Třetí série je již dostupná na Netflixu. Pořadem provází Maya Jama a hodnocení se ujmou zkušení a přísní vizážisté Val Garland (L’Oreal Paris) a Dominic Skinner (MAC Cosmetics).

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.