Netflix prolistoval Písmo svaté a vytasil se s Mojžíšem. Biblický příběh o vykoupení má pořádně epický trailer

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jste zapálení do historie a máte chuť na nové dokumentární drama? Netflix už diváky v minulosti seznámil s Kleopatrou i Alexandrem Velikým a i tentokrát si vybral významnou osobnost. Chystá se divákům nabídnout příběh proroka Mojžíše. Nový hraný dokumentární seriál s názvem Bible: Příběh o Mojžíšovi (Testament: The Story of Moses) má premiéru už tento měsíc.

Ačkoliv si v období Velikonoc připomeneme spíše Ježíše Krista, Netflix sáhl do Bible, přesněji do Starého zákona, pro úplně jinou postavu. Producenti Emre Sahin a Kelly McPherson se rozhodli, že ve třech epizodách seriálu důkladně zdokumentují Mojžíšův příběh, aby milovníci dějin nebyli odkázáni jen na historické knihy, učebnice či velkolepý snímek Desatero přikázání s Charltonem Hestonem.

ČTĚTE TAKÉ: GUMP SE PO 3 LETECH VRACÍ NA PLÁTNA KIN A NEBUDE SÁM. POKRAČOVÁNÍ MÁ NOVÝ TRAILER A PŘEKVAPÍ SKVĚLÝM OBSAZENÍM

Foto: Netflix

Samozřejmě, že dostatek informací stále nabízí Bible, ale díky dokumentu bude divák moci všechny významné mezníky v Mojžíšově životě prožít jakoby na vlastní oči. „Hořící keř, deset ran, Pesach, přechod přes Rudé moře a samozřejmě Desatero přikázání,“ uvedli už zmínění producenti. „To, co nás ale ve skutečnosti přitahovalo nejvíce, bylo tajemství Mojžíšova nitra, jeho boj s vlastní identitou, pochybnosti o sobě samém a lidskost,“ doplnili.

Stejně jako u Kleopatry a Alexandra Velikého, ke kterým měli diváci mnoho výhrad, se na dokumentu o Mojžíšovi podílela celá řada teologů a historiků. Ti se společně zaměřili na Mojžíšovu cestu za osvobozením Izraelitů, a uvedli tak do pohybu některé z nejinspirativnějších a nejikoničtějších událostí v Bibli, Koránu a Tóře. Bude mít ale tato novinka úspěch?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TVŮRCI PREQUELU CIZINKY PŘEDSTAVILI DALŠÍ ČÁST OBSAZENÍ. UŽ SE VÍ, KDO V SERIÁLU KREV MÉ KRVE ZTVÁRNÍ MLADÉHO MURTAGHA

Seriál Královna Kleopatra si na Kinoboxu vysloužil extrémně nízké hodnocení 15 %, nicméně dokument Alexandr Veliký: Zrození boha je na tom s hodnocením 51 % už o dost lépe. Jsme proto zvědaví, jak si povede Mojžíš.

Nesmíme zapomínat ani na herce. Mojžíše v dokumentu ztvárnil Avi Azulay, Árona Ishai Golan a faraona Mehmet Kurtuluş. Mojžíšovu manželku Ciporu a sestru Miriam vykreslily Dominique Tipper a Reymonde Amsellem Nidam.

Třídílný dokumentární seriál Bible: Příběh o Mojžíšovi bude na Netflixu dostupný 27. března i s českým dabingem.

Zdroje: Tudum, Whaťs on Netflix, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.