Příprava Netflixu na Halloween vrcholí: 5 děsivých hororů a jeden ďábelský dokument, které vyjdou během října

Michaela Pašková
Foto: Eike Schroter/Netflix

Dva dny před Dušičkami se ve světě slaví Halloween neboli Předvečer Všech svatých. Netflix se na tento svátek bedlivě připravoval, protože nás po celý říjen bude zásobovat horory, a dokonce i velmi zajímavým dokumentem. Pojďme se společně podívat na snímky, jež streamovací gigant ve strašidelném měsíci uvede.

Pád domu Usherů (The Fall of the House of Usher)

Datum uvedení: 12. října

Mike Flanagan, který stojí za hororovými hity jako Půlnoční klub, Záhadné sídlo Bly nebo Dům na kopci, se ujal seriálového zpracování povídky Edgara Allana Poea. Krutý seriál představí bezohledné sourozence Rodericka a Madeline Usherovi, kteří přetvoří podnik ve vlivné a mocné impérium. Když následovníci usherovské dynastie začnou umírat rukou tajemné ženy, dojde k odhalení děsivého tajemství.

Více jsme psali zde.

Seminář (The Conference)

Datum uvedení: 13. října

Novou hororovou komedii Netflix symbolicky uvede v pátek třináctého. Pokud v tento den plánujete pracovní akci, raději svou účast zrušte. Mohli byste totiž dopadnout stejně jako znudění úředníci městského úřadu, jejichž teambuilding se nečekaně zvrtl. Nejenom, že jim nejede Wi-Fi, z čehož dost šílí, ale začne je pronásledovat tajemná postava, která je postupně vraždí. Dle upoutávky můžeme vidět, že nebudeme ochuzeni o záběry zachycující uškrcení drátem nebo plný pytel na mrtvoly.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Hororový hit True Blood: Pravá krev se řítí na Netflix. Nouze nebude o nebezpečné upíry lačnící po krvi ani lechtivé scény

Ďábelské alibi (The Devil on Trial)

Datum uvedení: 17. října

K Halloweenu se ruku v ruce pojí i samotný Ďábel s démony. Přestože nadcházející novinka Ďábelské alibi není hororem, své místo v tomto přehledu určitě najde. Dokumentární snímek bude pojednávat snad o jednom z nejslavnějších soudních procesů, který se proslavil přítomností ďábla. V roce 1981 použil tehdy devatenáctiletý Arne Cheyenne Johnson kapesní nůž k tomu, aby zabil svého domácího. U soudu se hájil tím, že domácího nezabil on, ale ďábel, jenž ho posedl. Jeho tvrzení potvrzovali exorcisté, kteří uváděli, že v tom určitou roli hráli i kněží.

Více jsme psali zde.

Plakát k dokumentu Ďábelské alibi.
Foto: Netflix

Život před očima (Flashback)

Datum uvedení: 20. října

Krátkometrážní hororový snímek, který má trvat pouhých 16 minut, režíroval Jed Shepherd, jenž v tomto žánru není žádným nováčkem. Mezi jeho předešlé práce patří například filmy Dashcam, Host a seriál Bite Size Horror. V novince učitelku jógy přepadnou ozbrojení zločinci a během té chvíle se jí před očima promítne minulost. Zoufalá žena se ihned do vydává do minulosti zachránit milovaného muže. V hororovém snímku se ztvárnění hlavní role ujala herečka Jemma Moore, kterou můžete znát z letošního dobrodružného seriálu Lockwood a spol.

Disco Inferno

Datum uvedení: 20. října

Život před očima není jediným krátkometrážním snímkem, který Netflix v říjnu uvede. V rámci programu pro začínající filmaře, jenž samozřejmě vede Netflix, vznikl i film Disco Inferno. V osmnácti minutách budeme sledovat počínání mladého páru, který vyrazí na diskotéku a svým žhavým tancem probudí temné síly toužící po jejich nenarozeném dítěti. Za režií filmu stojí Matthew Castellanos, který většinu své dosavadní kariéry věnoval především hororům a fantasy. Mezi jeho práce patří krátkometrážní snímky Yoshua, Endgame a Dread.

PSALI JSME TAKÉ: Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

Disco Inferno
Foto: Netflix

Sestra smrt (Sister Death)

Datum uvedení: 27. října

Netflix doufá, že prequel virálního hitu Veronika z roku 2017 bude stejně úspěšný jako jeho předchůdce. Mladá novicka Narcisa s nadpřirozenými schopnostmi přichází v poválečném Španělsku do dívčí školy, která bývala klášterem, aby se stala učitelkou. Podivné události a znepokojivé situaci ji dovedou k odhalení strašlivého tajemství, které klášter obklopuje a pronásleduje jeho obyvatelky.


Zdroje: Netflixer, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.