Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Je to v podstatě rok, co streamovací gigant oznámil natočení turecké adaptace hororového románu Frankenstein anglické spisovatelky Marry Shelley. Konečně byly odhaleny první upoutávky a datum premiéry. Velkolepé fantasy drama Netvor (Creature) se bude zabývat jednou z nejzásadnějších otázek lidstva – Co následuje po smrti?

Loni v listopadu Netflix oznámil nadcházející turecké projekty. Za tu dobu jsme už mohli zhlédnout seriály Horká hlava, Šahmaran, Šikovný krejčí a dále snímky 10 dnů dobrého muže a V sevření. Kromě nadcházejícího fantasy seriálu Netvor nás ještě letos čeká zářijový film Prosím, nerušit.

Fantasy seriál Netvor vycházející z proslulého hororového románu Frankenstein, který Marry Shelley vydala 1. ledna 1818, se pod taktovkou tureckého režiséra Çağan Irmaka natáčel od února do září loňského roku v Burse a Instanbulu v Turecku.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nový fantasy seriál Netflixu boří žebřičky sledovanosti. Jednotlivé díly stály více jak epizody Hry o trůny

Netvor, epický příběh odehrávající se v závěrečné éře Osmanské říše, se zabývá jednou z nejzásadnějších otázek lidstva – Co následuje po smrti? Ziya, dobrodružný, vzpurný, prosperující a chytrý mladý student medicíny má neukojitelnou touhu stát se skvělým lékařem a nalézt lék na infekční choroby.

Do cesty mu vstoupí Ihsan, lékař, který balancuje na tenké hranici mezi genialitou a šílenstvím. Je ale zároveň jedinou osobou, která mladíkovy ambice skutečně chápe. Nicméně tyto dvě zraněné duše za zakázaný experiment, k němuž se odváží, zaplatí vysokou cenu. Prastará záhada, kterou se pokusili vyřešit, by mohla rozpoutat peklo.

Dle prvních upoutávek je zřejmé, že stejně jako knižní předloha, bude seriál temnějšího rázu. Skvěle ho vystihuje věta, která zaznívá v upoutávce: „Světlo snese se z nebe a mrtví povstanou.”

PSALI JSME TAKÉ: Po Zaklínačovi Henry Cavill přijal roli v ještě temnějším fantasy. Jako skotský horal bude příslušníkem rasy Nesmrtelných

Role studenta medicíny se ujal Taner Ölmez a geniálního lékaře hraje Erkan Kolçak Köstendil. Po jejich boku se dále objeví Engin Benli, Şifanur Gül, Bülent Şakrak, Sema Çeyrekbaşı a Devrim Yakut.

Velkolepý fantasy seriál Netvor vstoupí na Netflix 22. října.


Zdroje: Netflix, About Netflix, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.