Samotný ďábel převzal tělo mladého muže a vraždil. Netflix uvede dokument o jednom z nejslavnějších soudních procesů v historii lidstva

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V říjnu nás čeká nejen pátek třináctého a Halloween, ale Netflix se zároveň chystá uvést děsivý dokument Ďábelské alibi (The Devil on Trial), ve kterém se vše bude točit kolem posednutí ďáblem. Možná se po letech konečně objasní okolnosti vraždy, do které je kromě ďábla zapletena také církev a exorcisté.

Dokumentární snímek Ďábelské alibi bude pojednávat o jednom z nejslavnějších soudních procesů v historii lidstva. Dne 16. února 1981 tehdy devatenáctiletý Arne Cheyenne Johnson použil kapesní nůž k tomu, aby ubodal svého domácího Alana Bona. Zajímavostí ovšem je, že na oděvu mladého vraha se nemělo nacházet dostatek krve, protože zločin měl spáchat samotný ďábel, který přezval Johnsonové tělo.

Advokáti obhajobu Johnsona postavili na posedlosti démonem. Pomocnou ruku obhajobě rovněž podali samozvaní démonologové a vyšetřovatelé paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi, kteří Johnsona znali prostřednictvím jeho snoubenky Debbie a jejího jedenáctiletého bratra Davida. Ďábel měl nejprve posednout malého chlapce, který z ničeho nic začal kousat, řvát a syčet. Zažíval škrcení neviditelnýma rukama, mluvil hlasy v různých tóninách a když měl záchvaty, recitoval části Bible a Ztraceného ráje od Johna Miltona. Warrenovi dospěli k závěru, že se jedná o démonické posednutí, zatímco psychiatři se shodli na poruše učení.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Horší než Dahmer: Netflix děsí dokumentem o vrahovi, který rozčtvrcené oběti házel do kanálu. Svůj příběh v něm vypráví on sám

Před osudnou vraždou měl Johnson navštívit studnu, kde se měl David tehdy poprvé osobně setkat s démonem. Warrenovi, kteří se snažili z malého Davida vypudit ďábla, předtím Johnsona varovali, aby se ke studně nepřibližoval. Johnson později vypověděl, že prohlásil, aby se démon zaměřil na něj a nechal Davida být. Uvedl rovněž, že ve studně příšeru opravdu viděl.

Foto: Netflix

Warrenovi tvrdili, že během tří vymítání, na které dohlíželi kněží, David levitoval, klel, a dokonce přestal dýchat. Možná ještě překvapivější je, že David údajně předpověděl vraždu, kterou Johnson později spáchal. Přítomnost kněží během vymítání nebyla v průběhu soudního procesu potvrzena, ale diecéze připustila, že se snažili Davidovi během jeho obtížného období pomoci. Dotyční kněží dostali příkaz se k celému případu nevyjadřovat.

PSALI JSME TAKÉ: Šokující dokument ukazuje dětskou organizaci jako ráj pedofilů. Při natáčení bylo zdokumentováno 82 209 případů zneužívání

Soudce dospěl k závěru, že jakékoliv svědectví by bylo v této věci nevědecké, a tudíž irelevantní. Johnsonův právní tým se proto rozhodl pro sebeobranu. Nakonec byl Johnson odsouzen za zabití prvního stupně k 10 až 20 letům vězení, ze kterých si odseděl pouze pět let. Zatímco živořil ve vězení, vyšla s pomocí Lorraine Warren o tomto případu kniha Geralda Brittla s názvem Démonologové: Ďábel v Connecticutu. Carl, Davidův bratr, následně zažaloval Brittla a Warrenovi, přičemž tvrdil, že se jedná o podvod vytvořený démonology.

Dokument Ďábelské alibi bude líčit znepokojivé události, které vedly k vraždě. Zahrnut bude rovněž soudní proces a svědectví lidí zapojených do případu, včetně samotného Johnsona. Snad se veřejnost po více než čtyřiceti letech konečně dozví pravdu.

Netflix dokument Ďábelské alibi uvede 17. října.


Zdroje: Tudum, All That´s Interesting

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.