Když Netflix láme fanouškovská srdce: 11 pořadů, které se nedočkají vytouženého pokračování

Michaela Pašková
Foto: Parisa Taghizadeh/Netflix

Řada uživatelů Netflixu si jistě všimla, že mnohdy i přes jejich nelibost streamovací platforma odpíská oblíbené projekty. Navíc se zdá, že je stále obtížnější odhadnout, který ze seriálu se dočká pokračování. Abyste si mohli udělat lepší obrázek, připravili jsme pro vás seznam nešťastníků, kterým dala služba letos nemilosrdně stopku.

Lockwood a spol.

Na konci ledna na Netflix přistál očekávaný fantasy seriál Lockwood a spol., jenž je založen na úspěšné sérii románů od Jonathana Strouda. Pojednává o trojici dospívajících, kteří vidí duchy a proto se rozhodnou pracovat v agentuře zabývající se vyšetřováním paranormálních jevů. Přestože si diváci první řadu oblíbili a jejich recenze byly veskrze dobré, v květnu se dozvěděli, že se pokračování nedočkají.

Ridley Jonesová: Strážkyně muzea

Animovaný seriál pro předškolní děti se odehrává v podobném světě, jaký byl zachycen ve filmech Noc v muzeu. Protože se příběh malé Ridley Jonesové ze strany dětí těšil oblibě, v březnu se na Netflixu objevila pátá řada. Bohužel mnohým lidem se nelíbilo přidání nebinární postavy bizona Freda. Jelikož své názory dávali na sociálních sítích hlasitě najevo, netrvalo dlouho, a streamovací gigant úspěšný projekt i přes jeho skvělou sledovanost zrušil.

Království lesku: New York

V roce 2021 nabídl Netflix uživatelům první řadu reality show Království lesku, ve které šíleně bohatí Asiaté a Američané asijského původu ukazovali, jak se žije na vysoké noze. Následovaly další dvě řady, po kterých se produkce z Los Angeles přesunula do New Yorku. Povrchní reality show se pokračování ovšem nedočkají. Netflix svou pozornost zaměřil na úspěšné Makléře z Hollywoodu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Když Netflix zlomí fanouškům srdce: 10 seriálových hororů, které už nebudou mít pokračování

Sex/Život

První řada seriálu Sex/Život způsobila díky obrovskému množství lechtivých scén na Netflixu hotový poprask. Dámy si seriál okamžitě oblíbily a netrpělivě vyhlížely pokračování, které přistálo na Netflix letos v březnu. Měsíc po premiéře druhé řady byl však pořad, jehož předlohou je román 44 kapitol o 4 mužích od spisovatelky BB Easton, zrušen. Herečka Sarah Shahi, představitelka hlavní postavy Billie, prohlásila, že se ji od Netflixu nedostalo takové podpory, jako tomu bylo v případě první řady.

Dead End: Paranormální park

Animovaný hororový seriál odehrávající se v zábavním parku sledoval příběh zaměstnanců, kteří spojili síly s mluvícím psem, aby společně bojovali proti démonům. Po premiéře byl animák chválen za LGBTQ+ postavy, ale přesto jeho tvůrce Hamish Steele v lednu oznámil, že se jeho pokračování na Netflixu už nedočkáme. Dodal ovšem, že hodlá v příběhu pokračovat aspoň v komiksech.

Opuštěný

Na hlášku „Bude to legendární“, kterou herec Neil Patrick Harris jako všemi milovaný Barney Stinson prohlašoval v oblíbeném sitcomu Jak jsem poznal vaší matku, se nedá jen tak zapomenout. Není divu, že se fanoušci samotného herce těšili na jeho nový komediální seriál Opuštěný, v němž se ujal postavy homosexuála, kterého po dlouhých sedmnácti letech opustil přítel.

Přestože první řada byla na Netflixu už v loňském roce a okamžitě se stala velmi populární, letos v lednu přišla studená sprcha. Netflix se rozhodl projekt stopnout, ale produkce jeho druhé řady se ujal Showtime. Možná tedy ještě není vše ztraceno!

PSALI JSME TAKÉ: 10 skvělých fantasy seriálů, které můžete sledovat na Netflixu v češtině: Od Wednesday až po Zámek a klíč

Piklírna

Animovaný komediální seriál pro dospělé je zasazen do světa, v němž je na rozdíl od reality mnoho konspiračních teorií skutečných. První řada byla rozdělena na dvě části. Po premiéře první z nich, která například na ČSFD dosahuje v hodnocení slušných 73 %, si Netflix v červnu objednal druhou řadu. Nicméně krátce po vydání druhé části streamovací gigant svou objednávku zrušil, a to i přesto, že si vedla ještě o chlup lépe.

Horká hlava

První řada tureckého sci-fi seriálu, ve kterém se pomocí běžné komunikace šíří nebezpečná epidemie, si odbyla svou premiéru v prosinci. Ačkoli seriál působil opravdu slibně, nemůžeme se divit, že došlo k jeho zrušení. Jako první s nepříjemnou novinou přišel herec Şevket Çoruh. Počátek recenze jednoho z hodnotících na ČSFD sci-fi kousek skvěle vystihuje. „Za začátku vcelku slibná turecká variace na The Last of Us, trochu říznutého Resident Evil. Záhy to však jde do kopru,“ popsal.

Freeridge

Fantasy kousek Lockwood a spol. není jediným kouskem pro mladistvé, který letos Netflix odpískal. Podobně dopadl i spin-off seriálu Drsná čtvrť. V něm parta dospívajících do města omylem vypustí smrtelnou kletbu a poté zažívá fascinující dobrodružství. První řada měla premiéru teprve letos v únoru, nicméně už v dubnu producenti oznámili, že se fanoušci na žádné pokračování rozhodně těšit nemusí.

Vedoucí katedry

Vzhledem k tomu, že je Sandra Oh díky populárním kouskům Chirurgové a Na mušce známou herečkou, zdál se být seriál Vedoucí katedry sázkou na jistotu. Herečka se ujala ztvárnění Ji Yoon Kim, první ženy, která byla jmenována vedoucí katedry angličtiny na univerzitě Pembroke. První řada byla sice uvedena už v roce 2021, ale oficiální zrušení bylo oznámeno až letos v lednu.

ČTETE TAKÉ: Realistická vize budoucnosti nebo depresivní hit s DiCapriem: 5 sci-fi filmů, které právě teď můžete sledovat na Netflixu v češtině

1899

Osm epizod první řady mysteriozního drama 1899, které sleduje skupinu cestujících na obrovském parníku jménem Kerberos, ohromilo Netflix loni v listopadu. V průběhu seriálu se přidávají prvky tajemna a sci-fi, takže pokud jednotlivým dílům diváci nevěnují dostatečnou pozornost, můžou snadno ztratit přehled. Seriál se po premiéře držel nějakou dobu v žebříčku nejsledovanějších pořadů a za měsíc nasbíral zhruba dvě stě miliónů zhlédnutých hodin. I tak byl ale počátkem roku zrušen.


Zdroje: Netflixer, ČSFD, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.