10 nejlepších thrillerů na Netflixu: Vévodí jim kousek, kterému Češi udělili 95% hodnocení 

Michaela Pašková
Foto: Frank Ockenfels/AMC

Thrillery patří k neoblíbenějším seriálům vůbec, není tedy divu, že jich má Netflix v nabídce tolik. Vždyť kdo by si neužíval slastné napětí, svíravý strach z toho, co se stane příště, a nádherný pocit z překvapivého zvratu. Hledáte další napínavý kousek? Vybrali jsme pro vás deset nejlepších thrillerů, které se aktuálně na streamovací platformě nachází.

10. Hříšnice

Hodnocení na Kinoboxu: 80 %

Dvakrát nominovaný seriál na Zlatý glóbus sleduje počínání sedmadvacetileté matky Cory, jež během výletu k jezeru popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, a z ničeho nic jím ubodá mladého muže. Frankie na místě zemře a Cora ihned směřuje do vazby. Ačkoli se ke krvavé vraždě sama přizná, absolutně vůbec netuší, proč to udělala. Vyšetřovatel Harry se pokusí přijít na to, proč doposud beztrestná žena jen tak na veřejnosti ubodala člověka, kterého nikdy předtím nepotkala.

9. Hra na oliheň

Hodnocení na Kinoboxu: 81 %

V roce 2021 jste jen stěží mohli přehlédnout šílenství spojené s povedenou hrou o přežití, která je stále s obrovským náskokem nejsledovanějším seriálem Netflixu. K radosti diváků se druhé řady této pecky dočkáme ještě letos. V první řadě korejského thrilleru se proti sobě v dětských hrách postavilo 456 jednotlivců, přičemž soutěžili o peněžní odměnu ve výši čtyřicet milionů dolarů. Bohužel se velmi brzy ukázalo, že prohra pro soutěžící znamená smrt.

8. TY

Hodnocení na Kinoboxu: 82 %

Nejtoxičtější seriál Netflixu se letos dočká své závěrečné páté řady. Je až s podivem, že se Joeovi podařilo až do teď unikat spravedlnosti. Přeci jenom samozvaný romantik, za kterým se skrývá vrah, se snaží dokázat lásku ženám tak, že to pro ně nekončí dobře. Aby se do něj zamilovaly, je ochoten je pronásledovat, unést i zavraždit. I když nechcete fandit někomu s tak pochybným morálním kompasem, v seriálu je těžké tomuto pokušení odolat.

7. Bodyguard

Hodnocení na Kinoboxu: 81 %

Hvězda seriálu Hra o trůny Richard Madden si v podstatě vyzkoušel roli Jamese Bonda v této napínavé minisérii BBC, která se stala jedním z nejsledovanějších pořadů moderní britské televize. Napínavý špionážní thriller se zaměřuje na veterána z Afghánistánu, který při návštěvách politiků působí jako jejich osobní strážce. Ke své smůle je přidělen k ministryni vnitra, kterou nemůže vystát. Julie Montagueová v parlamentu hlasovala pro válečné akce, s jejichž následky se snaží vypořádat. Protože tato tajemná žena usiluje o post premiérky, učinila ze sebe terč. Právě na veteránovi je, aby ji ke své nelibosti udržel naživu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TOP 5 BRITSKÝCH KRIMI SERIÁLŮ NA NETFLIXU PODLE ČESKÝCH DIVÁKŮ: PŘÍBĚH SKUTEČNÉHO SÉRIOVÉHO VRAHA NEBO HIT S 91% HODNOCENÍM

6. Ozark

Hodnocení na Kinoboxu: 84 %

Kvalitní thriller o čtyřech řadách, který si vysloužil pětačtyřicet nominací na cenu Primetime Emmy, byl ve své době brán jako nástupce Perníkového táty. Seriál se točí okolo finančního poradce, který donutí svou rodinu přesunout se ze Chicaga do Ozark v Missouri, kde založí firmu na praní špinavých peněz. Jeho cílem je uchlácholit bosse mexického drogového kartelu, přičemž před ním stojí v podstatě nemožný úkol v podobě pěti set milionů dolarů do pouhých pěti let. Odhadovaný rozpočet na epizodu byl zhruba osm milionů dolarů, což je docela vtipná informace, protože právě tolik Marty zpronevěřil předtím, než utekl do Ozark.

5. Papírový dům

Hodnocení na Kinoboxu: 84 %

Jeden z nejoblíbenějších kriminálních thrillerů Netflixu je vysoce napínavý seriál o loupežích se silnými emocionálními momenty a složitými strategiemi. Je to seriál, který je tak dobře napsaný, že si nemůžete nezamilovat ani ty nejnepříjemnější postavy. Koncem prosince Netflix uvedl spin-off tohoto španělského kousku, který se zaměřuje na bratra Profesora. Pedro Alonso se v něm samozřejmě vrátil ve své ikonické roli. Protože je i po letech řádění zlodějské bandy populární, v lednu se Papírový dům probojoval ve sledovanosti na Netlfixu do TOP 10.

ČTĚTE TAKÉ: KVÍZ: MILUJETE SERIÁL PAPÍROVÝ DŮM? VYZKOUŠEJTE SI, JAK DOBŘE SE V NĚM VYZNÁTE

4. Fauda

Hodnocení na Kinoboxu: 84 %

Izraelský průlomový seriál, který vytvořili dva bývalí důstojníci IDF čerpající z vlastních zkušeností, se odehrává na pozadí izraelsko-palestinského konfliktu. Převážně špionážní thriller sleduje počínání velitele izraelské kontrarozvědky, jenž se s cílem dopadnout vrcholného teroristu vrací zpět do služby. Fauda je tak příběhem fantastickým i realistickým zároveň, že je jedním z nejlepších cizojazyčných kousků, které Netflix nabízí. Loni v říjnu bylo oznámeno, že seriál nečekaně dostane pátou řadu. Bohužel o pár týdnů později jeden z tvůrců padl ve válce s Hamásem, takže je nyní osud pokračování ve hvězdách.

3. MINDHUNTER: Lovci myšlenek

Hodnocení na Kinoboxu: 90 %

Americký seriál, v němž se prolíná fikce s příběhy skutečných sériových vrahů, se zaměřuje na počátky kriminální psychologie. Není divu, že byl tento kousek milovníky thrillerů a skutečných zločinů tolik milován, jeho předlohou je totiž kniha bývalého agenta FBI. Bohužel seriál o dvou agentech z oddělení behaviorálních věd, kteří společně vedli rozhovory s uvězněnými sériovými vrahy, se i přes vysoká očekávaní nedočkal slibované třetí řady.

PSALI JSME TAKÉ: KDYŽ NETFLIX ZLOMÍ FANOUŠKŮM SRDCE: 10 SERIÁLOVÝCH HORORŮ, KTERÉ UŽ NEBUDOU MÍT POKRAČOVÁNÍ

2. Narcos

Hodnocení na Kinoboxu: 93 %

Kdykoliv někdo začne jmenovat nejlepší seriály Netflixu, americká seriálová perla s přehledem patří mezi ně. Děj thrilleru byl inspirován skutečnými událostmi, což ho pouze činí poutavějším. Hlavní postavou je agent DEA, jehož úkolem je nejenom dostat kolumbijského drogového krále Pabla Escobara, ale i zničit jeho drogový kartel. Pomáhá mu v tom kolega, jehož ztvárnění se ujal oblíbený herec Pedro Pascal. Jak oba ve své práci postupují, zjišťují, že ve hře nejsou jen drogy, ale také korupce.

1. Perníkový táta

Hodnocení na Kinoboxu: 94 %

Jeden z nejvlivnějších a oceňovaných seriálů moderní doby vévodí tomu nejlepšímu, co z thrillerů Netflix aktuálně nabízí. Děj sleduje obyčejného učitele chemie, který má doma těhotnou ženu a tělesně postiženého syna. Protože je mu diagnostikována rakovina plic v pokročilém stádiu, rozhodne se ve spolupráci s bývalým studentem zabezpečit rodinu tím, že začnou vařit extra čistý metamfetamin. Vše jde jako po másle, dokud se na scéně neobjeví protidrogový úřad a nelítostné mexické kartely.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: DESET LET OD EPICKÉHO KONCE KULTOVNÍHO SERIÁLU PERNÍKOVÝ TÁTA: 5 ZAJÍMAVOSTÍ, KTERÉ VÁM VYRAZÍ DECH


Zdroje: Netflixer, Collider, What‘s on Netflix, Screen Rant, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.