Seriálový hit, který nemá obdoby a diváci jeho sledováním strávili 190 tisíc let, bude mít brzy 2. řadu. Ta má dát celému příběhu hlubší pointu

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

O pokračování populárního seriálu Hra na oliheň 2 se mluví už dlouhou dobu a nyní jeho podoba konečně nabývá jasnější obrysy. Tvůrci dystopického thrilleru zveřejnili další jména herců, kteří se v něm předvedou a divákům ukázali také první záběry. Pojďme si shrnout, co vše o druhé řadě už víme. 

Pokud patříte k těm, kdo se v roce 2021 nemohl nabažit děsivých scén jihokorejského seriálu Hra na oliheň, nejspíš vás zajímá, jak to s vypadá s jeho pokračováním. To fanouškům už před nějakou dobou oficiálně přislíbil ředitel Netflixu Ted Sarandos a v dalších měsících ho potvrdili další tvůrci.

„Je to obrovský tlak, všichni se ptají po další řadě, touží po ní. Skoro bych řekl, že tedy nemáme na výběr,“ žertoval pro AP krátce po uvedení seriálu režisér Hwang Dong-hyuk. Protože ale podle něj bylo tehdy příliš brzy cokoliv slibovat, sdělil pouze, že nápady v hlavě má. „Seong Gi-hun se vrátí a udělá něco důležitého pro celý svět,“ nalákal diváky.

ČTĚTE TAKÉ: HVĚZDA HRY NA OLIHEŇ JE PRVNÍ VÝCHODOASIJSKOU CELEBRITOU, KTERÁ SE DOSTALA NA OBÁLKU VOGUE

Foto: Netflix

A jak řekl, tak také celý štáb učinil. V červnu 2022 se na oficiálním twitterovém účtu show objevil příspěvek, kterým tvůrci oznámili start natáčení. Práce skončily loni a milovníkům tohoto brutálního pořadu nyní nezbývá, než trpělivě čekat, až streamovací platforma poskytne další info. Podle videa, ve kterém Netflix na začátku roku odtajnil, co vše pro letošek chystá, se totiž objevila i krátká upoutávka ze Hry na oliheň.

Ocitáme se ve scéně z konce první řady, kde vidíme hlavního hrdinu Seong Gi-huna, který si přebarvil vlasy na rudo, jak kráčí po letišti a telefonuje. „Svého rozhodnutí budeš litovat,“ je slyšet, jak mu strnule říká hlas z mobilu. Naštvaný Gi-hun se ale rozhodne odpovědět. „Najdu si tě. Ať mě to stojí cokoliv.“

Fanoušci show v uplynulých měsících rozjeli na sociálních sítích obrovské množství teorií, co se s postavami bude dál dít a o čem vlastně celý příběh druhé řady bude. Jak ale vše, co zatím tvůrci byli ochotni odkrýt, napovídá, hlavním motivem bude touha po pomstě. Podle režiséra Dong-hyuk se můžeme těšit na nové hry, postavy a především hlubší pointu celého příběhu.

Jak je už tedy delší dobu jasné, i v druhé sérii uvidíme ve dvou hlavních a znepřátelených rolích Lee Jung-jae (Seong Gi-hun) a Lee Byung-huna (Hwang In-ho neboli Bílý kůň). Stejně tak se na obrazovky vrátí policejní detektiv Hwang Jun-ho v podání herce Wi Ha-juna a Gong Yoo, který si střihnul roli otravného prodejce.

Na velký comeback hvězdy HoYeon Jung, jíž si lidé v roli Kang Sae-byeok obzvlášť oblíbili, to ale nevypadá. Její postava totiž v první sérii zemřela. O spekulacích týkajících se návratu oblíbené herečky jsme psali zde.

Dalšími nově potvrzenými hereckými jmény jsou Yim Si-wan, Kang Ha-Neul, Park Sung-hoon, Yang Dong-geun, Park Gyu-young, Jo Yu-ri, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won a Won Ji-an.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 ZAJÍMAVOSTÍ O SQUID GAME: Z ČEHO MĚLI HERCI ALERGII A KDO BY SE HRY KLIDNĚ ZÚČASTNIL?

Korejský thriller o přežití v první řadě sledoval 456 jednotlivců, kteří se rozhodli soutěžit v sérii dětských her o peněžní odměnu 40 milionů dolarů, jež by je zbavila dluhů. Ale prohra měla pro soutěžící smrtelné následky.

Dystopické dílo, které v televizní historii doposud nemělo obdoby, se rychle stalo celosvětovou peckou. Na Netflixu dlouho drželo prvenství ve sledovanosti v desítkách zemích a je nejúspěšnějším pořadem z neanglicky mluvícího státu. Jen v prvních měsíci po uvedení u něj diváci strávili 1,65 bilionu hodin, což se rovná 190 tisícům let.

Zdroje: Tudum, ČSFD, Netflixer, YouTube, Elle, The Korean Herald, Vanity, Deadline, Time

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.