V rámci žánru nadprůměrný počin, ale příliš lásky. Diváci hodnotí nejočekávanější seriál roku 2023, který právě vládne Netflixu

Foto: Tamara Arranz/Netflix

Těsně před koncem roku dorazil na Netflix Berlín. Oblíbená postava z Papírového domu (Money Heist) tak ožila v novém seriálu. Ačkoliv se některým divákům novinka nezamlouvá, většina je s ní spokojená. O tom hovoří nejen recenze, ale také fakt, že Berlín už pár dní vévodí žebříčku sledovanosti.

Andrés de Fonollosa neboli Berlín se na obrazovky Netflixu vrátil 29. prosince. Oblíbenou postavu ze seriálu Papírový dům si opět zahrál skvělá herec Pedro Alonso. Berlín není žádný troškař. Se svou zbrusu novou partou se vrátil v čase, kdy se chystal ukrást šperky za 44 milionů dolarů v centru Paříže.

Podobně jako Profesor má všechno předem dokonale naplánované a myslí více dopředu než policie. Ovšem bude dost riskovat, když se zamiluje do krásné Camille. Jenomže není sám. I jeho parta kolegů bude mít nejen díky jeho románku, ale své nerozvážnosti, co dělat, aby nakonec policii upláchla.

Příjemným v seriálu byl návrat dvou dalších políbených postav v podobě komisařek Raquel Murillo (Itziar Ituño) a Alicie Sierry (Najwa Nimri). Ty celý děj pořádně okořenily a postaraly se o skvělý závěr.

ČTĚTE TAKÉ: 15 ZAJÍMAVOSTÍ O PAPÍROVÉM DOMĚ: JAKÉ MĚSTO JE PROFESOR A JAK VZNIKLO JMÉNO TOKIO?

Inspektorky v seriálu Berlin.
Foto: Tamara Arranz/Netflix

Nový seriál, za kterým stojí opět tvůrci Papírového domu v čele s Álexem Pinaou má aktuálně na ČSFD 75% hodnocení. „O zádrhely v plánu není nouze, a tak se tvůrci mohou opět poplácat po zádech, protože i když je seriál jiný, dokáže pobavit,“ píše ze například jeden z recenzentů. „Stále jde v rámci žánru o nadprůměrný počin, který rozhodně neurazí, má spoustu světlých chvilek, a hlavně perfektního Pedra. Další sérii si klidně dám, ale pokud nebude, nic si z toho dělat nebudu,“ uvádí další.

 „Luxusní spin-off, který mě bavil od začátku do konce i když jde spíše o „lásku”. Jsem rád, že tu nebyla nějaká přehnaná akce jak v La Casa De Papel… Mělo to hlavu a patu, kdy většina věcí dávala smysl. Spousta zajímavých nápadů a chytlavé dialogy,“ pochvaluje si další recenze.

ČTĚTE TAKÉ: ÚRSULA CORBERÓ Z PAPÍROVÉHO DOMU: POSTAVA TOKIO BYLA INSPIROVÁNA POSTAVOU ZE ZNÁMÉHO FILMU

Berlin a Camille.
Foto: Tamara Arranz/Netflix

Diváci se každopádně shodují, že „druhý Papírový dům se nekonal“ a seriál s Berlínem v hlavní roli je zkrátka jiný. Některým vadí příliš času upřeného na love story, jiní by ocenili více zvratů a překvapivých momentů.

I tak má nakonec ale Berlín u českých a slovenských diváků dobré hodnocení. Jinak je tomu v zahraničí. Například na platformě Rotten Tomatoes si spin-off Papírového domu vysloužil jen 50 % od kritiků a 64 % od diváků. I zde si diváci stěžují na to, že se seriál méně soustředí na loupež a více na osobní vztahy postav.

I přes to se Berlín už několik dní drží na prvním místě TOP 10 nejsledovanějších seriálů, které nedávno přistály na Netflixu, a to jak u nás, tak v zahraničí. Celkem vládne 66 zemím.

ČTĚTE TAKÉ: FILMOVÝ LEDEN NA NETFLIXU: NECHYBÍ DYSTOPICKÁ VIZE BUDOUCNOSTI, KATASTROFICKÝ THRILLER PODLE SKUTEČNOSTI NEBO LOUPEŽ LETADLA

Pedro Alonso jako Berlin.
Foto: Tamara Arranz/Netflix

Zdroje: ČSFD, Netflix, Rotten Tomates

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.