Úspěšný a vysoce hodnocený thriller Netflixu o izraelském komandu nečekaně dostane pátou řadu

Foto: Netflix

Průlomový izraelský drama thriller Fauda se stal velkým hitem Netflixu. Po jeho čtvrté řadě už příliš nikdo neočekával, že by však seriál ještě pokračoval. Diváci však mohou zajásat, protože tvůrci oznámili pátou sérii.

Izraelská síť stojící za seriálem Fauda, jehož první řada měla premiéru v roce 2015, odhalila plány na novou řadu, které následně potvrdili i Ilan Sigal, generální ředitel Yes, se svým spolutvůrcem Avi Issacharoffem.

Seriál Fauda, ​​což v arabštině znamená „chaos“, se stal na Netflixu obrovským mezinárodním hitem. Získal významnou sledovanost v zemích jako Libanon a prorazil také v Evropě, Asii a USA. I v Česká má své příznivce a na ČSFD si vysloužil dokonce 88% hodnocení. Ve světě bylo dokonce natočeno i několik remaků. V Indii si například společnost SonyLIV objednala hindský remake Tanaav.

Seriál Fauda se pravidelně dotýká izraelsko-palestinského konfliktu. Sleduje Dorona, velitele izraelské kontrarozvědky Mista’arvim, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci.

Čtvrtá řada, která byla vydána minulý rok, měla být původně poslední. To se nyní ale mění. Není však zatím jasné, zda se pokračování objeví i na Netflixu.

Drama společně vytvořili Lior Raz a bývalý novinář Avi Issacharoff z Faraway Road a produkují ho Liat Benasuly a Yes TV. Issacharoff a Raz, kteří využili své zkušenosti z izraelských obranných sil jako inspiraci pro seriál, se údajně ujmou i páté řady. Raz sám sloužil v izraelské elitní jednotce a zároveň v seriálu hraje hlavní roli.

Zdroj: ČSFD, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.