Zemřel jeden z tvůrců oblíbeného izraelského seriálu Fauda. Matan Meir padl ve válce s Hamásem

Foto: Netflix

Matan Meir, jeden z tvůrců populárního izraelského televizního seriálu Fauda, který se pravidelně dotýká izraelsko-palestinského konfliktu, bohužel zemřel ve válce s Hamásem. Potvrdil to i jeho produkční tým.

Matan Meir, klíčový člen produkčního týmu seriálu Fauda, jehož první řada měla premiéru v roce 2015, byl spolu s dalšími čtyřmi izraelskými vojáky zabit poté, co 11. listopadu narazili na nastražený tunel vedle mešity v severní Gaze. Meirovi bylo 38 let.

„Jsme naprosto zdrceni, když vám musíme oznámit, že jeden z členů rodiny Fauda, ​​Matan Meir, byl zabit v akci v Gaze. Matan byl nedílnou součástí štábu po všechny 4 řady Faudy,“ zveřejnil tým stojící za seriálem na Instagramu. „Rádi bychom vyjádřili soustrast Matanově rodině a přátelům. Nechť jeho duše odpočívá v pokoji,“ stálo dále v příspěvku.

TAKÉ JSME PSALI: VELKOLEPÝ SCI-FI EPOS OD TVŮRCŮ HRY O TRŮNY MÁ NOVOU UPOUTÁVKU. SLIBUJÍ, ŽE PŮJDE O VELKOLEPOU PODÍVANOU, JAKOU DIVÁCI JEŠTĚ NEVIDĚLI

Seriál Fauda se pravidelně dotýká izraelsko-palestinského konfliktu. Sleduje Dorona, velitele izraelské kontrarozvědky Mista’arvim, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci.

Drama společně vytvořili Lior Raz a bývalý novinář Avi Issacharoff z Faraway Road a produkují ho Liat Benasuly a Yes TV. Issacharoff a Raz, kteří využili své zkušenosti z izraelských obranných sil jako inspiraci pro seriál, se údajně ujmou i páté řady, která byla nedávno oznámena. Raz sám sloužil v izraelské elitní jednotce a zároveň v seriálu hraje hlavní roli.

Zdroje: Netflix, IG/Fauda, Deadine, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.