Papírový dům se opět dostal mezi nejsledovanější seriály Netflixu. Tvůrce megahitu se rozpovídal o 6. řadě

Michaela Pašková
Foto: Tamara Arranz

Jsou to zhruba tři roky, co divákům Álex Pina, tvůrce hitu Papírový dům (Money Heist), naservíroval poslední řadu. Nyní to vypadá, že by Profesor se svou zlodějskou bandou mohl opět řádit na Netflixu.

Koncem prosince vstoupil na Netflix spin-off Papírového domu, který se soustředí na bratra Profesora, jenž si přezdívá Berlín. Příběh, v němž se herec Pedro Alonso vrátil ve své ikonické roli, spadá do časového období, které předchází událostem Papírového domu.

Vzhledem k tomu, že je i po letech Papírový dům neuvěřitelně populární, bylo jen otázkou času, než se uživatelé Netflixu po zhlédnutí novinky přesunou znovu k němu. Vlna popularity ve sledovanosti vyšvihla Papírový dům opět do TOP 10 nejsledovanějších pořadů na Netflixu. Tvůrce seriálu, výkonný producent a scenárista Álex Pina tak naznačili, že by diváci mohli doufat v další díly.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: V rámci žánru nadprůměrný počin, ale příliš lásky. Diváci hodnotí nejočekávanější seriál roku 2023, který právě vládne Netflixu

Po vydání spin-offu Berlín, na kterém se Álex Pina podílel společně s Esther Martínez Lobato, se pro TBI Magazine rozpovídal o budoucnosti franšízy. Vše dle něj závisí na tom, jak diváci přijmout seriál Berlín. Svou odpovědí Pina naznačuje, že si pohrává s myšlenkou natočení šesté řady Papírového domu, který byl ukončen na svém vrcholu.

„Pátá řada měla ze všech nejvyšší sledovanost, takže by bylo snadné natočit šestku a sedmičku, ale rozhodli jsme se to v tu chvíli neudělat, seriál zastavit a místo toho se vrátit se spin-offem. Teď je vhodná doba zjistit, jestli o to diváci stále stojí. Cokoli se stane, bude mít důležitý vliv na náš růst.“

PSALI JSME TAKÉ: 15 zajímavostí o Papírovém domě: Jaké město je Profesor a jak vzniklo jméno Tokio?

Papírový dům.
Foto: Netflix

Berlín se aktuálně stále pohybuje na předních příčkách v TOP 10. Je však otázkou, jestli se mu podaří zopakovat úspěch Papírového domu, který například jen v Indii kraloval sledovanosti neuvěřitelných 862 dní. Jelikož Berlín není limitovaný pevně daným počtem dílů, ale je brán jako první řada, je zde šance i na jeho pokračování.


Zdroje: TBI Magazine, What‘s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.