13 seriálů Netflixu, které do dvou let skončí: Je mezi nimi jeden z jeho nejlépe hodnocených kousků, slavní Vikingové i Ty

Michaela Pašková
Foto: Bernard Walsh/Netflix

V poslední době se nestává často, aby Netflix některému ze svých titulů dopřál vytoužený konec. Už déle to navíc vypadá, že divákům servíruje více zrušených než dokončených projektů. To ovšem neplatí v případě třinácti seriálů, kterým v nadcházejících dvou letech zamáváme na rozloučenou.

Přestože to někomu může připadat přitažené za vlasy, Netflix má na svém kontě víc než sto seriálů, které se mají vrátit na scénu s další řadou. Aktuálně se v nich nachází i třináct kousků, jejichž pokračování bude zároveň velké finále.

Začneme vlajkovou lodí Netflixu, kterou z trůnu sesadil hororový kousek Wednesday a na paty mu šlape jihokorejský hit Hra na oliheň. Jelikož produkce nadcházející páté řady Stranger Things započala teprve v lednu, je zřejmé, že by se muselo stát něco nepředstavitelného, aby se poslední díly na streamovací platformě objevily ještě letos. Jelikož mají fanoušci velké očekávání, tvůrci Matt a Ross Dufferovi nehodlají nic podcenit.

Rozloučit se budeme muset také se superhrdinským seriálem Umbrella Academy, který se točí okolo dysfunkční rodiny, jíž jednoho dne vytvořil Sir Reginal Hargreeves. Přestože natáčení skončilo ještě předtím, než v Hollywoodu vypukly stávky, stále se neví, zda čtyřka stihne vstoupit na Netflix v první půlce tohoto roku, nebo až v té druhé.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5. řada Stranger Things bude jako ta první na steroidech. Tvůrci lákají na velkolepou podívanou i návrat některých postav

Umbrella Academy.
Foto: Christos Kalohoridis/Netflix © 2024

Dalším kouskem je šestá řada Cobra Kai. Netflix zveřejnil video, které slibuje peckové herecké obsazení a překvapení. Jelikož video oslavuje teprve start natáčení, je ve hvězdách, kdy se diváci finále dočkají.

PSALI JSME TAKÉ: Filmoví kritici z něj byli u vytržení a nadělili mu 100% hodnocení. Teď příběh tří nejslavnějších vikingů míří do finále

Dalšími velkými seriály jsou Vikingové: Valhalla a Sweet Tooth: Chlapec s parožím. O ději poslední řady kousku, jenž sleduje vzestup tří nejslavnějších Vikingů, toho zatím známo moc není. Jedno je ale jisté, půjde o pořádné krveprolití. V případě Chlapce s parožím tvůrce slibuje, že se seriál konečně přiblíží své komiksové předloze. Bude mnohem temnější a ke svým postavám krutější.

Konec také čeká kriminální drama TY. Je zázrak, že se Joeovi vzhledem k jeho počínání podařilo dostat až do páté řady. Bude konečně dopaden? To je otázka, na jejíž odpověď si ještě nějaký ten pátek počkáme, protože se pětka začne natáčet až letos na jaře.

Přesuneme-li se ke komediím, dostaneme se k poslední řadě amerického seriálu MO. Ačkoli nebyl na Netflixu zrovna tahounem ve sledovanosti, získal několik ocenění. Závěr čeká rovněž animovanou ztřeštěnou komedii Big Mouth, která skončí osmou řadou. Animovaný sitcom o dospívání je na streamovací platformě jedním z největších hitů. Například jeho sedmá řada dosahuje na ČSFD slušného hodnocení 78 %.

ČTĚTE TAKÉ: Pokud vás zaujal seriál Podruhé mě neoklameš, od krimi Dobrý den, Verônico se jen tak neodtrhnete. Na Netflix míří 3. řada

Verônicu Torres (Tania Muller
Foto: Alisson Louback / Netflix

Konec čeká také Zase 15, brazilský krimi thriller Dobrý den, Verônico a polský thriller Bažina, jehož poslední řadu Netflix uvede už 28. února. Španělský hit Elita, který v případě hodnocení delší dobu zaznamenává sestupnou tendenci, rovněž čeká závěr. Poslední díly španělského LGBT hitu Mladá modrá krev se postupně objeví už od 11. března.

Zdroje: Netflix, ČSFD, What‘s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.