7 novinek, které v dubnu dorazí na Netflix: Řádění mimozemských parazitů, vraždící sekta a i pokračování sci-fi Rebel Moon 

Michaela Pašková
Foto: Clay Enos/Netflix

Netflix si v oblasti hraných adaptací začíná víc věřit, a tak se diváci mohli letos například dočkat seriálové verze Avatara. V dubnu se streamovací gigant rozhodl rozehrát ještě vyšší hru a svým uživatelům nabídne adaptaci kriminálních románů, slavného komiksu a dvou legendárních manga sérií. Kromě jiného fanoušky navíc čeká pokračování Rebel Moon.

Ripley (Ripley)

Datum uvedení: 4. dubna

Za tvorbou dramatického thrilleru, jehož předlohou jsou kriminální romány od Patricie Highsmithové, je Steven Zaillian. Ten si vysloužil Oscara za scénář k filmu Schindlerův seznam, kromě toho je také podepsán pod hity, jako jsou Hannibal, Gangy New Yorku, Americký gangster a Irčan. Osmidílné drama zavede diváky do New Yorku, kde se Tom Ripley protlouká světem jako podfukář.

Jednoho dne si Ripleyho najme bohatý muž k tomu, aby přiměl jeho syna k návratu domů z Itálie. Ripleymu se však Dickieho životní styl líbí a románek s podezřívavou Marge ho velmi láká. Netrvá to dlouho, než je připraven udělat vše pro to, aby o místo po Dickeyho boku nepřišel. Jeho snaha ale nakonec vyústí v podvod, zpronevěru a vraždu.

Psali jsme zde.

Rozhovor dekády (Scoop)

Datum uvedení: 5. dubna

V době, kdy je kolem britské královské rodiny opět rušno, Netflix uvede snímek, který je filmovou rekonstrukcí nechvalně proslulého rozhovoru. V něm se ženám stojícím za pořadem Newsnight na BBC podařilo vyzpovídat prince Andrewa, který tehdy čelil skandální aféře související s Jeffrey Epsteinem. Americký magnát vlastnil ostrov, kterému se přezdívalo „ostrov pedofilů”, a právě na tomto místě měla být sedmnáctiletá dívka Epsteinem donucena k sexu s princem.

Psali jsme zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE: AMBICIÓZNÍ PROBLÉM TŘÍ TĚLES MŮŽE BÝT NOVÝM TAHOUNEM NETFLIXU. I PŘES POMALÝ ROZJEZD JDE O VELMI PODAŘENÉ SCI-FI DÍLO

Parasyte: The Grey (Gisaengsu: Deo Geurei)

Datum uvedení: 5. dubna

Jihokorejská adaptace slavné japonské manga série Hitoshiho Iwaakiho pojednává o mimozemských parazitech, jejichž larvy pronikají do lidského těla nosem nebo ušima, aby poté mohli ovládnout mozek. Volně vycházející adaptace, kterou si vzal na starosti Yeong Sang-ho, mezi jehož předchozí projekty patří oceňovaný film Vlak do Pusanu a seriálový hit Hellbound, se zaměří na dívku ležící po srážce s autem u silnice, kde si ji jeden parazit vyhlédl. Jelikož byla schopna parazitovi zamezit v putování do jejího mozku, musí se nevšední dvojice naučit spolupracovat, jinak jim hrozí, že je ostatní parazité a obyčejní lidé zabijí.

Psali jsme zde.

Antracit (Anthracite)

Datum uvedení: 10. dubna

Francouzská mysteriózní minisérie se točí okolo záhadné sekty, jejíž členové v roce 1994 spáchali hromadnou sebevraždu v malé vesnici v Alpách. O třicet let později naruší rituální vražda ženy křehkou rovnováhu, kterou se obyvatelé vesnice pokusili vybudovat. Z činu byl obviněn mladý delikvent Jaro Gatsi, který přijel do hor, aby se mu podařilo vrátit život do starých kolejí. Dokonalému obětnímu beránkovi v jeho obhajobě a prokázání nevinny pomůže výstřední podivínka pátrající po svém zmizelém otci. Brzy si oba uvědomí, že odpovědi, které hledají, jsou zakořeněny v tajemstvích jejich vlastní minulosti.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (Rebel Moon — Part Two: The Scargiver)

Datum uvedení: 19. dubna

Okolo sci-fi eposu Rebel Moon je neustále rušno. Nejenom, že si první díl nevedl u diváků a obávaných kritiků dobře. Tvůrce Zack Snyder neváhal při svém vystoupení v pořadu Joe Rogan Experience prohlásit, že se na jeho vesmírné dílo dívalo víc diváků než na populární Barbie. To ovšem není vše, protože dle jeho počtů si příběh nejprodávanější panenky vydělal na pokladnách kin 1,446 miliardy dolarů, přičemž Zrozená z ohně by si přišla na 1,6 miliardy dolarů.

Ačkoliv jeho tvrzení postrádají logická a věrohodná odůvodnění, už za pár dní dostane režisér šanci celému světu dokázat, že jeho Rebel Moon opravdu stojí za pozornost. Závěrem prvního dílu se Koře povedlo na Veldt přivést ty nejlepší bojovníky, přičemž v pokračování bychom se měli dočkat mnoha velkolepých akčních scén, během kterých její nesourodá parta bude mírumilovnou měsíční kolonii bránit.

ČTĚTE TAKÉ: TVŮRCE FILMU REBEL MOON NENÍ ZROVNA DVAKRÁT NADŠENÝ. NETFLIX SE DOPUSTIL CHYBY, KTEROU POHŘBIL POTENCIÁL VELKOLEPÉHO SCI-FI EPOSU

Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives)

Datum uvedení: 25. dubna

Očekávaný spin-off seriálu Sandman, který vychází z komiksů Neila Gaimana a Matta Wagnera, sleduje příběh dvou mladíků po smrti. Učenlivého Edwina jako studenta chlapecké internátní školy svatého Hilariona obětovala skupina rváčů peklu v roce 1916 a přátelského Charlese zabili v roce 1990 výrostci, kteří ho napadli. Jakmile se mladí muži setkali, rozhodli se zůstat na Zemi a společně si otevřít detektivní kancelář.

Mladým duchům v řešení případů pomáhá Crystal, kterou s nemrtvými pojí zvláštní vztah a po technické stránce je génius. Vlivem četných vyšetřování se nevšední parta střetne se zlými čarodějnicemi či krvežíznivými příšerami a rozlouskne několik paranormálních jevů v říši smrtelníků.

Psali jsme zde.

City Hunter (Shiti Hanta)

Datum uvedení: 25. dubna

V tento den se diváci dočkají nejenom hrané adaptace slavného komiksu, ale také legendární japonské manga série, kterou napsal a ilustroval Tsukasa Hojo. Jedná se o velmi populární dílo, které se proměnilo ve výnosnou franšízu zahrnující několik adaptací a spin-offů z různých zemích. V hongkongské adaptaci nazvané Městský lovec z roku 1993 si například zahrál Jackie Chan.

Hlavní hvězdou příběhu je nenapravitelný sukničkář Ryo Saeba, který spolu se svým parťákem Hideyukim Makimurou neustále pronásleduje krásné dívky a mezitím zbavuje Tokio zločinu. Když je jednoho dne Hideyuki zavražděn, je Ryo pověřen starostí o jeho sestru. Kaori ovšem není jako její bratr. Je citlivá a hodně žárlivá, takže kdykoliv Ryo udělá něco zvrhlého, neváhá ho potrestat. Jako jeho nový parťák společně s ním pátrá po vrahovi svého bratra.

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE: MLADÁ DÁMA S MILLIE BOBBY BROWN JE POHÁDKOU, JAKOU SVĚT SICE JEŠTĚ NEVIDĚL, ALE ZNOVU UŽ ANI VIDĚT NEPOTŘEBUJE


Zdroje: Netflixer, Netflix, Joe Rogan Experience, Ready Steady Cut

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.