Podvodník z Tinderu se vyjádřil k dokumentu Netflixu, ve kterém okrádá ženy o milióny

Foto: Netflix

Netflix 2. února uvedl dokument Podvodník z Tinderu (The Tinder Swindler), ve kterém Simon Leviev, původním jménem Shimon Yehuda Hayut, obelhává ženy, s nimiž se seznámil na seznamovací aplikaci Tinder. Nyní se k němu sám vyjádřil.

Simon Leviev na svém instagramovém stories zveřejnil prohlášení, ve kterém komentuje nový dokument Netflixu. V něm se tři jeho oběti spojily, aby ho pomohly dopadnout a zároveň se mu pomstít. Leviev totiž obelhal nejen je, ale mnoho dalších žen, které dohromady připravil přibližně o 212 milionů korun.

Více o dokumentu Podvodník z Tinderu jsme psali ZDE.

V příspěvku poděkoval lidem za jejich podporu a řekl, že chce, aby v jeho případě zachovali „otevřenou mysl“. Po zveřejnění prohlášení Leviev svůj účet na Instagramu přepnul na soukromý. Od té doby, co byl dokument na Netflixu vydán, ho mění pořád sem a tam. Chvíli je tedy soukromý, později zase veřejný.

V příspěvku na instastories napsal, že se brzy podělí o svou verzi příběhu. „Děkuji vám za veškerou vaši podporu. O svou verzi příběhu se podělím v příštích několika dnech, až se mi podaří najít nejlepší a nejuctivější způsob, jak jej sdělit zúčastněným stranám i sobě. Do té doby prosím mějte otevřenou mysl a srdce,“ uvedl.

O podpoře má ale zřejmě trochu jinou představu, protože hned po vydání pořadu byl jeho Instagram bombardován negativními komentáři. Lidé mu pod příspěvky psali v zásadě to, že ho čeká špatná karma. V komentářích jej označovali například jako „ubohého malého podvodníčka“ nebo dokobce haji „strašnou lidskou bytost.“

Leviev dnes podle serveru The Tab nabízí obchodní poradenství za poplatek a na svých stránkách píše, že je úspěšným a bohatým obchodníkem a vše dokázal sám. Podle zástupců aplikace Tinder už jeho profil neexistuje. „Provedli jsme interní vyšetřování a můžeme potvrdit, že Simon Leviev již není aktivní na Tinderu pod žádnou ze svých známých přezdívek,“ sdělili pro The Tab.

Ženy, které jsme mohli vidět v dokumentu, však dosud splácejí své dluhy. Přibylo jim ale mnoho sledujících na instagramových profilech a spousta lidí jim v komentářích vyjadřuje podporu. Třeba brzy dostanou nabídky na spolupráce od různých firem a stanou se z nich úspěšné influencerky. To by jim mohlo částečně pomoci splatit dluhy. Vznikla však i sbírka na jejich pomoc.

Foto: Netflix

Zdroje: The Tab, Instagram Simona Levieva, Instagramy podvedených žen

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.