Andrew Scott jako Tom Ripley: Netflix náladovou upoutávkou láká na dramatický thriller o mazaném podvodníkovi

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Vskutku mazaný podvodník Tom Ripley, který začínal jako obyčejný uklízeč toalet, opět jednou předvede, co dokáže. V osmidílném dramatickém thrilleru Ripley si diváci užijí podívanou na vychytralého muže, který pronikne do luxusního světa boháče a jakmile mu začne téct do bot, sáhne po drastickém řešení.

O dramatickém thrilleru Ripley se poprvé začalo mluvit v roce 2019, přičemž byl původně plánován pro Showtime jako seriálová adaptace kriminálních románů od Patricie Highsmithové o Tomu Ripleym. Není to poprvé, co se produkční studia rozhodla přivést tuto postavu k životu. V roce 1999 například vstoupil do kin snímek Talentovaný pan Ripley, ve kterém si postavu podvodníka zahrál Matt Damon. Film byl nominován na pět Oscarů.

Pod novou minisérií Ripley je podepsán Steven Zaillian, který je zároveň autorem scénáře i režisérem všech dílů. Jedná se o opravdu zvučné jméno, jelikož se podílel na vzniku několika obrovských hollywoodských trháků a získal například Oscara za scénář k filmu Schindlerův seznam. Pokud vás ani tohle nepřesvědčí o jeho dovednostech, snímky, jako jsou Hannibal, Gangy New Yorku, Americký gangster a Irčan, už nejspíše ano.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: JEDEN Z NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH SERIÁLŮ ROKU SE BLÍŽÍ. DIVÁKY ZBOŽŇOVANÝ GANGSTERSKÝ TRHÁK GUYE RITCHIEHO BUDE MÍT POKRAČOVÁNÍ

Andrew Scott jako Tom Ripley v minisérii Ripley.
Foto: Lorenzo Sisti/Netflix

Osmidílné drama diváky přivede do New Yorku, kde se Tom Ripley na počátku 60. let protlouká jako podfukář. Jednoho dne je najat bohatým mužem, který mu dává za úkol přimět jeho syna Dickieho k návratu domů z Itálie. Ripleyho však Dickieho životní styl a zdánlivě dokonalý románek z podezřívavou Marge láká. Je připraven udělat vše pro to, aby si místo po jeho boku udržel, což se nakonec zvrtne v podvod, zpronevěru a vraždu.

V černobílé upoutávce můžeme vidět, jak z úst různých osob zaznívá jméno Tom Ripley. Muže, který, jak se říká, žije na hraně, což může vést k jeho zkáze. „Je těžké vás najít. Žádná adresa, telefon, kancelář,“ zaznívá v upoutávce, ve které se objevuje také John Malkovich, uznávaný herec, který v roce 2002 hrál tohoto hrdinu ve filmu Ripleyho hra.

PSALI JSME TAKÉ: 5 NEJLEPŠÍCH KRIMI SERIÁLŮ NETFLIXU ZA ROK 2023: ZÁHADNÉ CESTOVÁNÍ ČASEM I PŘÍBĚH SKUTEČNÉHO NARKOBARONA S 85 % NA ČSFD

Do role Toma Ripleyho byl obsazen Andrew Scott, který je zároveň producentem seriálu. Irský herec se nejvíce proslavil rolí Jima Moriartyho v seriálu Sherlock, přičemž si za svůj výkon odnesl cenu BAFTA za nejlepšího televizního herce ve vedlejší roli. Vedle Scotta se v hlavních rolích představí Johnny Flynn jako tulácký syn Dickie a Dakota Fanning jako Marge, jež začne Toma podezřívat.

Minisérie Ripley vstoupí na Netflix 4. dubna.


Zdroje: Variety, ScreenRant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.