Tvůrce filmu Rebel Moon není zrovna dvakrát nadšený. Netflix se dopustil chyby, kterou pohřbil potenciál velkolepého sci-fi eposu

Michaela Pašková
Foto: Clay Enos/Netflix

Druhý díl sci-fi eposu Rebel Moon nemá na růžích ustláno. Přestože Netflix začal vzhledem k jeho blížící se premiéře zveřejňovat upoutávky, na světlo unikají i informace, které pro tvůrce nejsou zrovna přívětivé. Když k tomu připočteme skutečnost, že i samotný režisér Zack Snyder popustil uzdu svým emocím, streamer bude mít co dělat, aby si Jizvonoška vedla lépe než Zrozená z ohně.

Těsně před Vánocemi Netflix uvedl první díl sci-fi eposu Rebel Moon, ze kterého hodlal udělat úspěšnou franšízu. Vypadá to však, že ze svých vysokých ambicí bude muset polevit, protože pokud pokračování vydá v podobné podobě jako první díl, sérii možná pohřbí ještě předtím, než by měla vůbec šanci celá vzniknout. Přestože je Netflix s výsledky prvního dílu zdánlivě spokojen a samotný Zack Snyder koncem prosince prohlašoval, že Rebel Moon má ty neoddanější fanoušky, nic není tak růžové, jak se zdá.

Ve srovnání s největšími hity streamovací platformy totiž Zrozená z ohně razantně zaostává. Dokonce filmy Z jiného těsta, Viník a Enola Holmesová 2 mají za prvních deset dní od uvedení lepší výsledky, než jednička Rebel Moon. Pokud se zaměříme na celosvětovou TOP 10, vydržel tam první díl pouhé čtyři týdny, přičemž ve třetím týdnu došlo k 67% poklesu v počtu zhlédnutých hodin.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE: OČEKÁVANÝ VELKOFILM REBEL MOON JE VELKÝM ZKLAMÁNÍM. PŮSOBÍ JAKO ŠPATNÁ KOPIE HVĚZDNÝCH VÁLEK

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška.
Foto: Netflix

Se svými 165,10 miliony zhlédnutých hodin za prvních deset dní od uvedení není Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně úplným propadákem, ale vzhledem k velkolepým ambicím Netflixu a režiséra není výsledný produkt zrovna tím, co by divák očekával.

A co se tou současnou podobou Rebel Moon, kterou diváci v případě prvního dílu ve svých recenzích nazývali bizárem a slátaninou, vlastně myslí? V březnu loňského roku zvukař v rozhovoru pro Slash Film uvedl, že se v budoucnu dočkáme prodloužených verzí obou snímků s ratingem R. Podle serveru What’s On Netflix je zřejmě chyba, že se veřejnost o těchto verzích dozvěděla tak brzy. Kdy měly být původně oznámeny, není jasné. Důvodem, proč neměl film takový úspěch, může být podle serveru právě brzké oznámení „nadstandardních“ rozšířených verzí obou filmů a potřeba diváků počkat si na jejich vydání.

Že chtěl Zac Snyder původně poslat na svět delší verze, v podstatě sám potvrdil v podcastu Director’s Cut. „V létě uvidíte to, co jsem jim původně předložil. A pak můžete dělat, že jste vedoucí studia, a řeknete si: Ach bože, chápu, co tím myslí. To je úplná odysea.“

Pro Tudum také uvedl, že režisérský střih se blíží hodině obsahu navíc, takže jde podle jeho slov o legitimní verzi rozšířeného vesmíru. „Točili jsme scény jen pro režisérský střih. Takže tímto způsobem je to opravdu zjevení,” dodává. To znamená, že výsledné filmy nakonec mohou být mnohem zajímavější a díky mnoha scénám navíc i lepší. Protože přesně na zvláštní skoky, chaos v ději a nesourodost si mnozí diváci vlastně stěžovali.

PSALI JSME TAKÉ: 8 NOVÝCH SCI-FI FILMŮ, KTERÉ MÍŘÍ NA NETFLIX: NECHYBÍ BOJ S ROBOTY ANI PŘÍBĚH NATOČENÝ PODLE ÚSPĚŠNÉ KNIHY ČESKÉHO AUTORA

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška.
Foto: Netflix

Ačkoli má být snímek Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška uveden 19. dubna, Netflix má stále prostor k manévrování. Ještě pořád může premiéru sestříhané verze Jizvonošky odložit a místo toho současně anebo postupně vydat prodloužené verze s ratingem R.

Zdroje: Tudum, What‘s on Netflix, Netflix, Slash Film, Director’s Cut

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.