Fantasy hit Sandman se rozrůstá. Duchové dvou chlapců budou v jeho spin-offu na Netflixu řešit nadpřirozené zločiny

Michaela Pašková
Foto: Ed Araquel/Netflix

Fanoušci, kteří netrpělivě vyhlížíte druhou řadu seriálu Sandman, jenž je adaptací komiksu Neila Gaimana a Matta Wagnera, zbystřete. Na Netflix se řítí spin-off tohoto fantasy kousku, v němž dva mladí muži odmítají odejít do posmrtného života. Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives) si zaslouží vaši pozornost.

Vzhledem k rostoucímu očekávání, které je spojeno s pokračováním seriálu Sandman, Netflix neváhal a chopil se příležitosti. Během Geeked Weeku zveřejnil vůbec první fotografie a upoutávku spin-offu Mrtví mladí detektivové. Příběhu, v němž hlavní role ztvárnili Edwin Payne a Charles Rowland.

Edwin a Charles jsou jako většina dospívajících chlapců. Zajímají se o dívky, zbožňují dobrodružství, rádi hrají hry a milují záhady. Od zbytku svých vrstevníků se nikterak neliší, tedy až na jeden podstatný detail. Oba jsou po smrti a nyní jsou z nich duchové.

Edwin byl studentem chlapecké internátní školy svatého Hilariona, když v roce 1916 skupina rváčů obětovala jeho duši peklu. Následně byl odvlečen démonem a strávil více než sedmdesát let trýzněním, než se mu podařilo uniknout a setkat se s Charlesem. Edwin je velmi učenlivý a vede rozsáhlou knihovnu okultních svazků. V detektivním duu působí jako mozek.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: SVĚT ŽIVLŮ PŘICHÁZÍ. VELKOLEPÁ UPOUTÁVKA LÁKÁ NA PROPRACOVANÝ FANTASY SVĚT POSLEDNÍHO AVATARA OD NETFLIXU

George Rexstrew jako Edwin a Jayden Revri jako Charles v seriálu Mrtví mladí detektivové.
Foto: Netflix

Charles zemřel v roce 1990 poté, co ho napadli výrostci ve stejné internátní škole jako Edwina. Je velmi přátelský, takže jakmile se střetl s duchem Edwina, rozhodl se s ním zůstat a otevřít detektivní kancelář, místo aby následoval Smrt do posmrtného života. Jelikož se k problémům staví čelem a jeho věrným společníkem je kouzelná kriketová pálka, působí v duu jako svaly.

Nečekaného spojence mrtví detektivové nalézají v Crystal, která má nejenom podivné spojení s nemrtvými, ale po technické stránce je génius.

„Charles je víceméně já jako kluk,“ řekl Neil Gaiman v rozhovoru pro Tudum. „Užíval jsem si psaní jeho a Edwinova příběhu a jsem hrdý, že je mohu vyslat do světa,“ doplnil. „Kdo z nás může upřímně říci, že kdybychom se potloukali po Zemi jako duchové, nechtěli bychom založit detektivní kancelář?“

Dle zveřejněné upoutávky to vypadá, že se můžeme těšit na pěkně dobrodružný kousek plný napětí, který tvůrci nezapomněli okořenit o pořádnou špetku humoru. Teaser upozorňuje na některé nadpřirozené případy, které bude detektivní duo společně s Crystal vyšetřovat. Při jejich snaze vyhnout se střetnutí se Smrtí jim vstoupí do cesty například bizarní strašidla nebo vlkodlak.

PSALI JSME TAKÉ: MONUMENTÁLNÍ SCI-FI DÍLO, KTERÉ VZNIKALO 20 LET, MÁ NOVOU UPOUTÁVKU. ZACK SNYDER NA NETFLIX MÍŘÍ VESMÍRNÝM VELKOFILMEM

Vzhledem k tomu, že Edwina a Charlese bude pronásledovat Smrt, je otázkou, jestli se ve spin-offu objeví herečka Kirby Howell-Baptiste, jejíž účast je v pokračování seriálu Sandman potvrzena. Edwina ztvární George Rexstrew a jako Charles se představí Jayden Revri. Po jejich boku dále zazáří Kassius Nelson, Briana Cuoco, Ruth Connell, Yuyu Kitamura a Jenn Lyon.

Původně byl seriál Mrtví mladí detektivové určen pro HBO Max, ale v polovině natáčení dostal od Jamese Gunna stopku, které využil Netflix. Scénář dostal na starosti Steve Yockey, jehož jméno bude známé především fanouškům duchařského seriálu Lovci duchů (Supernatural). Režie se ujal Lee Toland Krieger, který má s fantasy žánrem už zkušenosti, jelikož se podílel na vzniku seriálů jako jsou Sabrinina děsivá dobrodružství a Světlo a stíny. Je rovněž podepsán pod úspěšnými hity Riverdale a TY.

Bohužel zatím není známo, kdy přesně Netflix spin-off Mrtví mladí detektivové uvede. Má to být ale brzy.


Zdroje: Tudum, What´s on Netflix, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.