Filmy, které v listopadu dorazí na Netflix: Napínavé krimi, korejská akční řežba i thriller, od kterého se nečeká, že mu někdo uvěří

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Listopad bude měsícem, během něhož nám Netflix nadělí působivou filmovou nadílku. Jelikož se také blíží Vánoce, nebudeme ochuzeni o vánoční komedii. Mimo to se můžeme těšit na strhující příběhy natočené podle skutečnosti nebo psychologickou krizi chladnokrevného vraha a pořádný korejský akční thriller.

Parťačky (Wingwomen)

Datum uvedení: 1. listopadu

Profesionální zlodějka Carole je připravena odejít do důchodu, jelikož ji náročná šéfka přivádí k šílenství a mimo to se dozvěděla nečekanou zprávu: je těhotná. Aby mohla odejít ve vší parádě, souhlasí s poslední misí. Obvykle si vystačí se svou nejlepší kamarádkou Alex, ale tentokrát jí chybí pořádný plán a eso v rukávu. Dámy si proto najmou řidičku Sam, která má temnou minulost a na motorce jezdí jako královna. Protože by to bez chlapa nešlo, přizvou do party ještě Clarence, na jehož hlavu mexický drogový kartel vypsal odměnu. Akční komedie působí jako francouzská verze Charlieho andílků.

Více jsme psali zde.

Nový Olymp (Nuovo Olimpo)

Datum uvedení: 1. listopadu

Romantické drama odehrávající se na pozadí 70. let v Římě zachytí milostný příběh Enea a Pietra. Nejprve se setkají ve svých 20 letech, přičemž si uvědomují, že je mezi nimi obrovská chemie. Jenomže žijí v době, která není LGBT lidem zrovna moc nakloněna, což je pravděpodobně jedním z důvodů, proč svůj vztah ukončují. Třicet let se ženou za nadějí, že jednoho dne budou moci být opět spolu.

Více jsme psali zde.

Nyad

Datum uvedení: 3. listopadu

Životopisné drama bude vyprávět životní příběh atletky světové úrovně Diany Nyad, která se tři desetiletí poté, co se vzdala maratonského plavání, rozhodla dokončit to, co začala před dosažením třicítky. V 60 letech si hodlá splnit svůj životní sen a uplavat 110 mil z Kuby na Floridu. Nehledí na svůj pokročilý věk a společně se svou nejlepší kamarádkou a týmem jachtařů se vydává na strhující cestu.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: TOP 5 českých životopisných filmů o skutečných osobnostech, které najdete na Netflixu

SLY

Datum uvedení: 3. listopadu

Sylvester Stallone, který sám sebe nazývá posledním z dinosaurů akčních hvězd osmdesátek, souhlasil s natočením dokumentu, jež mapuje jeho inspirativní smolařský život a působení ve filmařské branži. Podle prvotních recenzí je dokument uctivým vyprávěním o jeho cestě ke slávě. Akční hvězda se v něm dělí o mnoho skvělých historek, které budou bavit nejenom jeho věrné fanoušky, ale i ty z diváků, jež ho nemají zrovna v oblibě.

Více jsme psali zde.

Zabiják (The Killer)

Datum uvedení: 10. listopadu

Jedním z nejočekávanějších snímků letošního roku od Netflixu je rozhodně thriller Zabiják, který si po svém promítání na filmovém festivalu v Benátkách vysloužil skoro sedmi minutový potlesk. Režisér David Fincher, jenž má na svědomí tituly jako jsou Zodiac a Klub rváčů, natočil psychologickou krizi chladnokrevného vraha. Osamělý muž, který vraždí bez výčitek, hledá svůj další cíl. Jenomže během příprav si začíná uvědomovat, že zřejmě přichází o rozum a ztrácí svůj ledový klid. Vražedná kulka mine cíl, což má za následek, že nájemný zabiják na sebe vyhlásí štvanici ze strany těch, kteří ho najali. Nebyl by to ani tak moc problém, kdyby proti němu nestálo jeho samotné já.

Více jsme psali zde.

Život s cejchem: Historie rasismu v USA (Stamped from the Beginning)

Datum uvedení: 15. listopadu

Oscarový režisér Roger Ross Williams zfilmoval bestseller amerického spisovatele, profesora, historika a protirasistického aktivistu Ibrama X. Kendiho. Kniha z roku 2016 zachycuje ucelený příběh protičernošských rasistických myšlenek a jejich ohromující sílu v průběhu amerických dějin. Williamsova dokumentární adaptace využívá živé animace, které osvětlují postavy a mo-menty známé i neznámé, historické i současné.

Foto: Netflix

Nejlepší Vánoce na světě (Best. Christmas. Ever!)

Datum uvedení: 16. prosince

Každé Vánoce posílá Jackie chlubivý sváteční zpravodaj, ze kterého se Charlotte, její kamarádka z vysoké školy, cítí jako hrouda uhlí. Když však osud zavál Jackie a její rodinu na Charlottin zasněžený práh jen pár dní před Vánocemi, nelení a je připravena všem ukázat, že život její kamarádky nemůže být tak dokonalý.

Rustin

Datum uvedení: 17. listopadu

Pár dní poté, co nám Netflix nabídne náhled do historie rasové diskriminace Spojených států, uvede životopisný snímek Rustin pojednávající o Bayardu Rustinovi. V našich končinách jméno bojovníka za občanská práva není moc známé. Zřejmě si teď říkáte, proč se streamovací gigant rozhodl v listopadu věnovat zrovna rasové tématice. Je to snadné, jelikož letos proběhlo 60. výročí Pochodu na Washington za práci a svobodu. Dodnes je tento pochod považován za jednu z největších politických manifestací za lidské práva v historii USA. Během tohoto shromáždění Martin Luther King pronesl svůj památný projev, v němž obhajoval svobodu a rovnost ras, a právě Bayard Rustin se zasloužil o to, aby se vůbec něco takového stalo.

Více jsme psali zde.

Kryptotrumf (All-Time High)

Datum uvedení: 17. listopadu

Romantická akční komedie bude pojednávat o podvodníkovi, kterému se nevede zrovna dobře. Jako blesk z čistého nebe potkává Stephanii, která má pořádný balík v kryptoměnách, což vnímá jako svou ideální příležitost smazat své dluhy. Není však jediným, kdo se o ni zajímá. Podaří se mu ji opravdu obrat anebo skončí tam, kde patří?

Muž a žena stojící proti sobě ve filmu All-Time High.
Foto: Xavier Baler / Netflix

Věřící 2 (Believer 2)

Datum uvedení: 17. listopadu

Po říjnové Baletce se na Netflix řítí další korejský akční thriller, v němž odhodlaný detektiv nepřestává šlapat na paty největšími drogovému gangu v Asii. S jeho bossem, u kterého se zdá, že ho snad nejde polapit, má totiž nevyřízené účty.

ČTĚTE TAKÉ: Recenze: John Wick zabíjel propiskou, jeho ženská verze to zvládla konzervou. Korejci Baletkou opět dokázali, že jsou mistři akčních thrillerů

Leo

Datum uvedení: 21. listopadu

Animovaná komedie Leo pojednávající o čtyřiasedmdesátiletém ještěrovi láká na hlas komika a herce Adama Sandlera, a jelikož se jedná o snímek určený rodinám, Netflix nezapomněl na český dabing. Protože postaršímu ještěrovi Leovi, který sídlí se svým želvím kámošem ve školním teráriu, zbývá rok života, rozhodně se dostat na svobodu. Jakmile se mu naskytne příležitost k útěku, neváhá a využije ji. Jenže ho zradí jeho vlastní hlas, díky čemuž děti zjisťují, že umí mluvit a už pro ně není jen obyčejným starým plazem.

Více jsme psali zde.

Nečekám, že mi někdo uvěří (I Don’t Expect Anyone to Believe Me)

Datum uvedení: 22. listopadu

Thriller natočený podle životopisného románu mexického spisovatele režíroval Fernando Frias, jehož předchozí práci chválil samotný Guillermo Del Toro. Snímek bude vyprávět příběh mladého studenta, který se připravuje na svůj odjezd do Barcelony, kde hodlá získat doktorát z literatury. Nicméně, než vůbec stihl z Mexika odjet, jeden telefonát mu převrátil život vzhůru nohama. Zapletl se s nelegální organizací, což ho inspirovalo k napsání románu, od kterého neočekává, že mu jeho obsah nikdo neuvěří.

Více jsme psali zde.

Istanbul, poslední výzva (Last Call for Istanbul)

Datum uvedení: 24. listopadu

Turecké romantické drama bude pojednávat o lásce a druhé šanci. Serin a Mehmet se při jejich cestě z Istanbulu do New Yorku náhodně setkávají na letišti. Okamžitě jsou vtaženi do nezapomenutelné noci plné vášně a touhy. Zatímco spolu tráví nejkrásnější chvíle svého života, uvědomují si jeden podstatný problém, nejsou rozvedení, takže podvádí.

Rodinná rošáda (Family Switch)

Datum uvedení: 30. listopadu

Jess a Bill Walkerovi se snaží udržet svou rodinu jednotnou, protože jejich děti jsou už starší, samostatnější. Zkrátka pro ně nejsou rodiče prioritou. Když se však náhodně zapletou se světem astrologie, probudí se s prohozenými těly, a to zrovna v den, který je nejdůležitější v životě každého z nich. Dokážou se sjednotit, aby získali povýšení, podepsali nahrávací smlouvu, zvládli pohovor na vysokou a prošli fotbalovou zkouškou?

Emma Myers, Brady Noon, Jennifer Garner a Ed Helms v komedii Rodinná rošáda.
Foto: Colleen Hayes/Netflix


Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.