Nový thriller Netflixu budou diváci zpochybňovat od první minuty. Má přitom ale našlápnuto k tomu, aby zabodoval

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na Netflix se řítí thriller Nečekám, že mi někdo uvěří (I Don’t Expect Anyone to Believe Me), jenž v sobě nese prvky komedie a má všechny předpoklady k tomu, aby stejně jako předchozí projekt režiséra pořádně zabodoval. Diváci ho ovšem budou zpochybňovat už od první minuty.

Komediální thriller Nečekám, že mi někdo uvěří natočil Netflix podle životopisného románu mexického spisovatele Juana Pabla Villalobose. Dřívější zapojení jihoamerického spisovatele do zločinecké sítě ho inspirovalo k napsání románu snů, který je popisován jako autobiografická fikce. Kniha vydaná v roce 2020 je jedním z autorových nejlepších děl a je chválena pro své komediální pojetí skutečných tragédií.

V očekávaném filmu Nečekám, že mi někdo uvěří se v hlavní roli představí herec Dario Yazbek Bernal, který své dovednosti předvedl v seriálu Květinový dům, jenž se na ČSFD těší slušného hodnocení 74 %. Režisérem filmu je uznávaný mexický filmař Fernando Frias, který ve světě prorazil dramatickým filmem Už tady nejsem natočeným. Kritici si ze snímku doslova sedli na zadek a na Rotten Tomatoes ho ocenili neuvěřitelnými 98 %. Nejenom, že se film dočkal uznání veřejnosti, ale pochvalná slova vůči němu rovněž pronesl oscarový režisér Guillermo Del Toro.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Její postava byla v thrilleru Milé dítě unesena, znásilňována a zneužívána. Představitelka Leny dokáže o seriálu hovořit teprve teď

Jak už bylo zmíněno, film vypráví příběh mladého Villalobose, který se připravuje na odjezd do Barcelony, kde plánuje získat doktorát z literatury. Když už si však myslel, že se jeho život začal ubírat správným směrem a na jeho vysněné cestě ho bude provázet přítelkyně Valentina, jeden telefonát mu převrátil život vzhůru nohama. Než stihl odjet z Jižní Ameriky, zapletl se s nelegální organizací, což ho později inspirovalo k napsání oceňovaného románu. Jeho život zkrátka začal z ničeho nic nabírat šílený a bizarní směr.

„Jestli mě literatura něco naučila, tak to, že k dosažení nemožného, absurdního, magického, stačí splnit řadu požadavků,“ začíná trailer k filmu Nečekám, že mi někdo uvěří. Juan Pablo vážně nečeká, že mu jeho příběh někdo uvěří, což nasvědčuje tomu, že diváci budou zpochybňovat pravdivost různých scén.

PSALI JSME: Napínavý krimi thriller Skoro normální rodina bude noční můrou všech rodičů a ukáže, kam až jsou někteří ochotni zajít

Komediální thriller se rýsuje jako důstojný přírůstek do dlouhého seznamu mezinárodních klenotů Netflixu. Streamovací gigant ho uvede 22. listopadu.


Zdroje: What´s on Netflix, Collider, TheMovieBox.net, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.