TOP 7 filmů a seriálů jejichž hlavním postavám v žilách koluje modrá krev a najdete je na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Robert Viglasky/Netflix

O korunovaci krále Karla III. se v posledních dnech psalo ve všech novinách a médiích, proto i my zamíříme mezi krále, prince a princezny. Jak? Přece prostřednictvím filmů a seriálů, které naleznete na Netflixu. Ať už půjde o romantiku nebo historii, na své si přijde každý.

Royalteen (Royalteen: Arvingen)

Když k sobě norský princ Karl Johan neboli Kalle a sympatická studentka Lena začnou chovat něžné city, Lena je z různých důvodů okouzlená, ale zároveň skeptická. Princ večírků Kalle se totiž neustále objevuje v bulvárním tisku a na drbacích blozích, se kterými měla Lena v minulosti něco do činění. Dívka si uvědomuje, že chození s budoucím králem je oba může dostat do zapeklité situace. Kromě toho skrývá jedno velké tajemství, kvůli kterému utekla z rodného města.

Netflix již 11. května uvede pokračování s názvem Royalteen: Princezna Margrethe.

Mladá modrá krev (Young Royals)

Švédský princ Wilhelm musí po rvačce v klubu a následném skandálu odjet do internátní školy Hillerska, se kterou má zkušenosti i jeho starší bratr Erik. Moc se mu tam nechce, nemá však na vybranou. Wilhelm není zrovna šťastný, že je princem. Přináší to totiž jen neustálé pronásledování paparazzi, samé formality, popularitu, žádné soukromí a všudypřítomné cvakání fotoaparátů.

Klid nemá ani na univerzitě, kde na něj dohlíží arogantní bratranec August. Kromě toho musí řešit i svou sexualitu a náklonnost ke spolužákovi Simonovi, který mu ukazuje zcela jiný způsob života.

ČTĚTE TAKÉ: Princ William a Kate Middleton v seriálu Koruna jako by těm skutečným z oka vypadli. Šesté řady se dočkáme ještě letos

Princezna z cukrárny (The Princess Switch)

Téměř každá malá holčička chce být princezna. Může to ale vůbec být reálné? Zcela obyčejná chicagská cukrářka Stacy vypadá úplně stejně jako lady Margaret, která se má stát princeznou a touží uniknout pozornosti davů.

Proto se obě dívky domluví, že si na pár dnů vymění role. Promyšleně přizpůsobí svůj vzhled a způsoby té druhé, aby oklamaly své okolí. Jenže jsou tu také dva pohlední mladíci, Stacyin asistent Kevin a korunní princ Edwarda z Belgravie. A jak už to v romantických filmech chodí, láska všechno pěkně zamotá.

Na Netflixu jsou dostupná i dvě pokračování.

Královské zacházení (The Royal Treatment)

Kadeřnie Izzy vede vlastní kadeřnický salón v New Yorku a nebojí se říct svůj názor, zatímco princ Thomas řídí zemi a musí se oženit z povinnosti, nikoliv z lásky. Jednoho dne se Izzy naskytne nečekaná a úžasná příležitost. Dostane se jí cti zapojit se do příprav královské svatby. Obyčejná dívka svou odlišností brzy okouzlí urozeného prince a ten se musí rozhodnout, zda poslechne své srdce nebo splní povinnosti.

Koruna (The Crown)

Koruna je životopisný seriál o vládě královny Alžběty II. První řada se soustředila na její manželství s princem Philipem, jímž v roce 1947 začíná. Končí poté zrušením zasnoubení princezny Margaret s Peterem Townsendem v roce 1955.

Druhá řada začala Suezskou krizí v roce 1956 a přes odstoupení třetího premiéra Harolda Macmillana skončila narozením prince Edwarda. Třetí řada začala v roce 1964 s jmenováním Harolda Wilsona premiérem a končila jeho odstoupením v roce 1976.

Čtvrtá řada se odehrává v letech 1979 až 1990, představuje premiérku Margaret Thatcher a také princeznu Dianu. Pátá řada se věnuje životu královské rodiny v 90. letech. Šestá řada, která ještě nevyšla, bude poslední částí celého seriálu.

Král (The King)

Neposlušný princ Hal, jenž se zdráhá stát následníkem trůnu, se radši věnuje pití a nevěstkám. Klidně dal vale královskému životu a žije mezi lidmi. Když ale jeho tyranský otec zemře, je Hal korunován coby král Jindřich V. a musí přijmout život, kterému se ze všech sil snažil uniknout.

Nezbývá mu nic jiného, než řídit palácovou politiku a napravit chaos a válku, kterou po sobě zanechal jeho otec. Kromě toho si musí v hlavě urovnat vazby k dřívějšímu způsobu života, včetně vztahu k nejbližšímu příteli a rádci, stárnoucímu rytíři a milovníku vína Johnu Falstaffovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 dokumentů o královské rodině na Netflixu: Ukazují prince v bedně, poslední dohodnutý sňatek i kontroverzní ubrečenou podívanou

Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových (Queen Charlotte: A Bridgerton Story)

Romantický šestidílný seriál sleduje cestu mladé královny Šarloty k moci. Poukazuje nejen na to, jak její sňatek s králem Jiřím vyvolal vášnivý románek, ale i na společenskou změnu, jež vyústila v rozmanitý svět, který známe ze seriálu Bridgertonovi.

Odchyluje se od historie a není lekcí z dějepisu. Zabývá se tím, co by se stalo, kdyby byla královna Šarlota skutečně ženou tmavé pleti a jaký by to mělo dopad na společnost. Vysvětluje také, jak se z královny stala dohazovačka, kterou je v původním seriálu, a jak se seznámila s Lady Danbury a Lady Bridgertonovou.

Zdroj: ČSFD, Netflix, Dexerto, IMDb, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.