5 největších hitů Netflixu, které letos zaujaly české diváky: Seriál, který každého rozbrečel i aktuálně největší akční pecka

Michaela Pašková
Foto: Christopher Rafael/Netflix

Netflix si letos stihl na konto připsat několik skvělých hitů, kterými oslovil své uživatele. Češi a Slováci si kromě jiného nejvíce oblíbili survival film natočený podle skutečné letecké havárie nebo spin-off gangsterky Guye Ritchieho. V našem přehledu najdete několik nových kousků z produkce Netflixu, které v tuzemsku nejvíce bodovaly.

Sněžné bratrstvo

Hodnocení na Kinoboxu: 78 %

Netflix zahájil rok očekávaným survival filmem, který je natočený podle skutečné letecké havárie. Roku 1972 v Andách havaroval ve výšce 3 500 metrů let uruguayského letectva, na jehož palubě se kromě posádky nacházel ragbyový tým. Z celkem 45 pasažérů přežilo havárii 33 osob. Během následujících 72 dní se přeživší museli potýkat s krutými mrazy, lavinou, nedostatkem jídla, ale i morálními hodnotami. Vlivem nepříznivých událostí se totiž museli uchýlit k pojídání zemřelých spolucestujících.

Kluk spolkne vesmír

Hodnocení na Kinoboxu: 83 %

Dvanáctiletý Eli má obtížný život. Nejenom, že se jeho otec vypařil a drogově závislá matka je ve vězení, otčím je také dealerem heroinu. O hocha a jeho němého geniálního bratra se stará Slim, známý rekordman v úspěšných útěcích z vězení. Ačkoli se Eli snaží dospět v dobrého člověka a stát se skvělým novinářem, osud mu neustále staví překážky pod nohy, zejména v podobě legendárního dealera Tytuse Broze. Skutečné potíže ovšem nastanou ve chvíli, kdy Eli pozná, co je to první láska.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NEJLEPŠÍ FILMY ROKU 2023 PODLE REDAKCE NETFLIXERU: NECHYBÍ DRAMA PLNÉ LIDSKOSTI ANI AKČNÍ NÁŘEZ NATOČENÝ V ČESKU

Jeden den

Hodnocení na Kinoboxu: 80 %

Seriál natočený podle bestselleru Davida Nichollse se stal na Netflixu novým fenoménem, jehož poslední díl mnohé diváky pořádně rozplakal. Příběh sleduje Dextera a Emmu, kteří spolu poprvé promluvili v den promoce. Od té doby se na den přesně každý rok setkávají, aby si sdělili veškeré novinky a následující ráno se rozloučili. Postupem času čelí otázce, proč to spolu nezkusili a nestal se z nich pár.

Nejhvězdnější noc popu

Hodnocení na Kinoboxu: 81 %

Dne 25. ledna 1985 se povedl 46 interpretům za jedinou noc na první pohled nemožný úkol. V pouhém jednom studiu nahráli skladbu We Are the World, jejímž cílem bylo pomoci africkým zemím zasaženým hladomorem. Skladbě největších popových a rockových es tehdejší doby se podařilo vydělat skoro čtyři miliardy dolarů. Nový dokument režiséra Bao Nguyena obsahuje autentické záběry přímo ze studia.

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE: REŽISÉR STRHUJÍCÍHO SNÍMKU SNĚŽNÉ BRATRSTVO SE ROZPOVÍDAL O NÁZORU SKUTEČNÝCH PŘEŽIVŠÍCH NA JEHO FILM. Z JEJICH REAKCE BYL VYDĚŠENÝ

Gentlemani

Hodnocení na Kinoboxu: 84 %

V roce 2019 vstoupila do kin akční komedie Guye Ritchieho, které se jen vstupenkách podařilo vydělat 115 milionů dolarů. Začátkem března Netflix uvedl stejnojmenný spin-off, ve kterém se vše točí okolo novopečeného dědice Eddieho Hornimana. Ten po svém otci zdědil titul, pořádný balík peněz a rozsáhlé venkovské panství. Netrvalo to dlouho, než si příslušník britské aristokracie uvědomil, že jeho nové panství není obyčejným sídlem, ale konopným impériem, po kterém touží řada nebezpečných lidí. Ve snaze ochránit svou rodinu se Eddie rozhodl přistoupit na zločineckou hru. Čím více byl však do nového života na hraně zákona vtahován, tím více všemu začal přicházet na chuť.


Zdroje: Netflix, Netflixer, IMDb, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.