Ginny a Giorgia rozhodně nejsou druhé Gilmorky. Tyhle holky mají ve skříni spoustu kostlivců

Foto: Courtesy of Netflix

Seriál Ginny a Giorgia je aktuálním hitem Netflixu nejen u nás. Mnoho lidí tento seriál přirovnává k legendárním Gilmorovým děvčatům, ale ve skutečnosti je tu jen malá podobnost. Velmi mladá svobodná matka a dospívající dcera mají vztah spíše jako sestry a společně začínají novou kapitolu života v malém městě, kde se zná každý s každým. A to je ke srovnání asi tak vše.

Seriál Ginny a Giorgia je spíše hybridem dvou odlišných stylů. Patnáctiletá puberťačka Ginny (Antonia Gentry) začíná svůj sexuální život, prožívá svou první lásku, hledá svou identitu (její matka je běloška a otec černoch), řeší spory s matkou a snaží se zapadnout mezi své vrstevníky.

Giorgia (Brianne Howey) je mladá, sebevědomá svobodná matka, jejíž bohatý manžel na začátku seriálu umírá za poněkud podivných okolností. V průběhu seriálu zjišťujeme, jak drsné mládí Giorgia zažila. Nevlastní otec ji zneužíval a bil, a tak ve čtrnácti utekla z domova. Život ji naučil především schopnosti přežít. Sama se postavila na nohy a dělá vše proto, aby obě její děti nikdy neokusily to, co musela zažít sama. A postupně se otevírá její skříň plná kostlivců. Od Lorelai Gilmorové se tato postava liší skutečně v mnoha směrech.

Foto: Courtesy of Netflix

Ginny a Giorgia tedy není žádná klasická oddechová komedie o dvou mladých ženách, které řeší hlavně své vztahy, ať už se spolužáky nebo se sympatickým majitelem kavárny. Postupně se ze seriálu vyklube pořádné drama plné napětí a objeví se i nějaké ty mrtvoly.

Jelikož první série seriálu skončila poměrně napínavě a otevřeně, dá se předpokládat, že Netflix přijde s pokračováním. Tím spíše, když se seriál od svého vydání na konci února stále drží v TOP 10 nejsledovanějších seriálů na Netflixu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.