Strhující trailer k pokračování jednoho z nejlepších krimi Netflixu slibuje další nabušené díly. Poslední řada dosáhla na ČSFD 90 %

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Září se na Netflixu ponese ve znamení očekávané závěrečné řady drsného kriminálního dramatu Top Boy. Dushane, Sully a zbytek bandy ze Summerhouse se vrátí do ulic východního Londýna, aby bojovali o udržení svého impéria. Tvůrci seriálu, jehož poslední řada dosahuje v hodnocení na ČSFD neuvěřitelných 90 %, slibují uzavřený konec.

Než se vrhneme na závěrečnou řadu kriminálního drama Top Boy, které sleduje mocné drogové dealery v honbě za penězi a mocí, zaměříme se na ty předchozí. V roce 2011 až 2013 se na britském vysílacím kanálu Channel 4 odvysílaly první dvě řady seriálu, kterého se po letech rozhodl ujmout Netflix a natočil reboot. První řada od Netflixu měla premiéru v roce 2019, přičemž loni v březnu následovala dvojka.

První a druhá řada od Channel 4 se pro zachování přehlednosti označují jako Top Boy: Summerhouse. Jelikož se jedná o licencované řady, nejsou na Netflixu ve všech regionech přístupné. Na českém Netflixu je nenaleznete, ale pokud přepnete na anglický profil, jsou přístupné ke zhlédnutí. Streamovací gigant si přeje, aby diváci pohlíželi na jeho reboot jako na celek.

Nadcházející závěrečnou řadu tedy Netflix označuje jako třetí, ale pro ty, kteří seriál sledují od začátku a nechtějí zapomenout na jedničku a dvojku od Channel 4, je to řada pátá.

Krátce poté, co závěrečná řada dostala od Netflixu zelenou, herec Ashley Walters neboli Dushane v rozhovoru pro Tudum prohlásil „S něčím tak skvělým, jako je tohle, byste měli skončit na vrcholu, a to je to, co děláme. Všichni denně bojujeme o to, abychom našim diváků a fanouškům dopřáli ten nejúžasnější konec, jaký můžeme.“

Foto: Netflix

O čem bude závěrečná řada Top Boy?

Sullyho (Kane Robinson) činy na konci druhé řady přepsaly pravidla jeho podnikání s Dushanem. Oba dva budou muset nyní čelit novým problémům, protože vše, co vybudovali, je ohroženo silami zvenčí i uvnitř jejich impéria. Dokážou spolupracovat podle pravidel, dle kterých žili po celý život, ve světě, jenž se jim mění před očima? Uhájí své místo v sídle Summerhouse, nebo se ukáže, že Top Boy může být jen jeden?

Trailer závěrečné řady naznačuje, že je Jamie skutečně mrtvý. Jeho lidi to ovšem nenechají jen tak a vydají se ho pomstít. Jamieho mladší bratr Stefan si v upoutávce nasazuje jeho řetěz. Mohlo by to tedy znamenat, že uvidíme teenagera nastupujícího na místo svého staršího bratra? Neprůstřelné vesty a zbraně, kterými se Dushane a jeho banda vybavují, naznačují, že dojde k velkému střetu. Přestože Dushane v traileru prohlašuje, že je loajální, bude stát po Sullyho boku?

Závěrečná řada seriálu Top Boy vstoupí na Netflix už 7. září.


Zdroje: Tudum, What‘s on Netflix, RadioTimes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.