Potvrzeno, Peaky Blinders se vrací jako film i s Cillianem Murphym. Tvůrce Steven Knight prozradil detaily

Eva Lenská
Foto: BBC

Také patříte k fanouškům britské série Peaky Blinders (Gangy z Briminghamu) a už se nemůžete dočkat slíbeného filmu? Máme pro vás dvě dobré zprávy. Tvůrce Steven Knight se nově vyjádřil především k tomu, zda ve filmu uvidíme Cilliana Murphyho, který je po úspěchu filmu Oppenheimer doslova na roztrhání.

Zdá se, že jsme charismatického gangstera Tommyho Shelbyho přece jen neviděli naposledy. Tvůrce seriálu Peaky Blinders Steven Knight v rozhovoru pro Birmingham World na premiéře nového seriálu BBC The Town potvrdil, že čerstvý držitel Oscara Cillian Murphy si zopakuje svou oblíbenou roli v připravované filmové verzi britské kriminální série.

O chystaném celovečerním filmu Peaky Blinders jsme již dříve psali v tomto článku. Doposud se mělo za to, že natáčení započne letos v létě, ale Knight to nyní upřesnil. „Natáčet se začne v září přímo ve čtvrti Digbeth,“ slíbil.

Murphyho zjevný návrat do role Tommyho nemusí být pro fanoušky série až tak překvapivý, vzhledem k tomu, že herec již předtím hovořil o tom, že má zájem ve filmu Peaky Blinders hrát, pokud bude scénář dostatečně zajímavý.

ČTĚTE TAKÉ: LEGENDÁRNÍ FRONTMAN SKUPINY OLYMPIC PETR JANDA SE KONEČNĚ DOČKAL SVÉHO DOKUMENTU. DO KIN VSTOUPÍ V DEN JEHO 82. NAROZENIN

Foto: Robert Viglasky/Netflix

„Pokud tam bude nějaký další příběh, rád bych do toho šel,“ řekl loni pro časopis Rolling Stone. „Ale musí to být dobré. Steve Knight napsal dohromady 36 hodin obsahu a my jsme se rozloučili s velkým nadšením. Na tu poslední sérii jsem opravdu hrdý. Takže bych musel mít pocit, že je správné točit pokračování.“

Měsíc předtím než dostal Oscara přiznal: „Vždycky jsem říkal, že pokud Knight dodá scénář, který dokáže napsat jen on, protože je to fenomenální scenárista, tak do toho půjdu. Jestliže se budete chtít dívat na padesátiletého Tommyho Shelbyho, budu tam. Udělám to.“

Steven Knight lákal diváky na film ještě před odvysíláním závěru seriálu. „Přesně vím, o čem bude,“ prohlásil. „Co já vím, tak se někdo objeví… myslím, že vím, kdo to bude,“ dodal.

Kdo to bude, na to si však budeme muset počkat.

Série Peaky Blinders (Gangy z Briminghamu) má šest řad a vy si ji můžete pustit na Netflixu a osvěžit si tak paměť mezi tím, než bude hotový film.

Zdroj: Birmingham World, Netflix, Rolling Stone, Variety, Esquire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.