8 novinek Netflixu tohoto týdne: Potenciální kriminální hit, vychytralý podfukář Ripley nebo sci-fi plné plné žroutů mozků  

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix v přísunu novinek nezůstal ani tento týden pozadu. Svým uživatelům nově nabízí zajímavé nahlédnutí do příběhů, jež mnohé straší spoustu let, anebo vzniku konspirační sekty, která věří, že hollywoodské celebrity pojídají děti. Kromě jiného si můžete vychutnat sledování řádění vychytralého podfukáře a mimozemšťanů, kterým zachutnal lidský mozek.

KOUZELNÉ PRANKY Justina Willmana (THE MAGIC PRANK SHOW with Justin Willman)

V novém zábavním pořadu využívá Justin Willman své mimořádné schopnosti k tomu, aby ambiciózními žertíky pomohl obyčejným lidem srovnat si účty s ostatními. Známý iluzionista a kouzelník se začal zdokonalovat v kouzelnickém řemesle už ve svých 12 letech. Nejprve se zaměřoval na karetní triky, které využíval jako prostředek k obnovení síly v rukou poté, co si je zlomil.

Nevysvětlitelné jevy (Files of the Unexplained)

Po celé Severní Americe lidé zažívají bizarní jevy, které zdánlivě nelze vysvětlit. Nový dokumentární seriál se dívá na zoubek osmi strašidelným příběhům, které diváky možná přimějí začít pochybovat o všem, čemu dosud věřili. Tvůrci se zaměřili například na uměle vytvořené jezero v Georgii, které si v průběhu let vyžádalo stovky lidských životů, setkání s mimozemšťany v Mississippi anebo výskyt duchů ve starobylém hostinci v louisianském St. Francisville.

Slzotvůrce (The Tearsmith/Fabbrica di lacrime)

Romantický snímek natočený na motivy vychvalovaného románu Erin Doom, který se rovněž dočkal svého českého vydání, pojednává o mladé dvojici pocházející ze sirotčince Grave. Odjakživa se v tomto místě vyprávěla legenda o slzotvůrci, tajemném umělci, jenž má na svědomí všechny strasti, úzkosti a trápení lidských srdcí. V momentě, kdy se manželé Milliganovi rozhodnou adoptovat sedmnáctiletou Nicu, je dívka odhodlána dát všem pohádkám konec. A na cestě za svým největším snem nebude sama, její noví rodiče jí hodlají dopřát sourozence – inteligentního Rigela s andělským vzhledem, který hraje na klavír jako uhrančivý démon.

Psali jsme zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMOVÝ DUBEN NA NETFLIXU: OPŘE SE DO BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINY A PŘEDSTAVÍ NAPÍNAVÉ DRAMA INSPIROVANÉ SKUTEČNOSTÍ

Křiváci (Crooks) 

Německé kriminální drama je to pravé ořechové pro milovníky příběhů z podsvětí. Seriál má velký potenciál stát se hitem, jelikož za jeho vznikem stojí Marvin Kren, jehož předchozí projekt 4 bloky diváci řadili mezi svou naprostou TOP 3. Hlavní postavou v novince je bývalý kasař Charly, který se svou rodinou žije všedním životem v Berlíně. Jednoho dne ho však jeho zločinecká minulost dožene, jelikož staří známí začnou ohrožovat jeho rodinu a přimějí ho k poslední akci. Charlymu nezbude nic jiného, než spojit síly s Josephem, který byl pověřen dopravit cenný lup do Rakouska. Promyšlený plán ovšem selže, což oba pány přiměje k útěku.  

Psali jsme zde.  

Ripley (Ripley)

Steven Zaillian, který si vysloužil Oscara za scénář k filmu Schindlerův seznam, se postaral o natočení dramatického thrilleru, jehož námětem jsou kriminální romány Patricie Highsmithové. Osmidílné drama se točí okolo podfukáře Toma Ripleyho, kterého bohatý muž najme k tomu, aby jeho syna přivedl zpátky domů z Itálie. Ripleymu se však Dickeho životní styl a románek s podezřívavou Marge natolik zalíbí, že udělá cokoliv, aby vše pokračovalo ve stejném duchu i nadále. Ve hře tak bude nejen podvod a zpronevěra, ale dokonce i vražda.

Psali jsme zde.

Rozhovor dekády (Scoop)

Okolo britské královské rodiny je neustále rušno. O plnění titulních stránek novin se nyní postará Netflix prostřednictvím své filmové rekonstrukce proslulého rozhovoru, v němž ženy z Newsnight vyzpovídaly prince Andrewa, vévodu z Yorku. Mladší bratr Krále Karla III. tehdy čelil obrovskému skandálu, ve kterém figuroval americký magnát Jeffrey Epstein. Právě na jeho ostrově, kterému se přezdívalo „ostrov pedofilů”, měl mít člen britské královské rodiny sex se sedmnáctiletou dívkou.

Psali jsme zde.

PSALI JSME TAKÉ: 11 NEJLEPŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ, KTERÉ V BŘEZNU VYŠLY NA NETFLIXU: PERFEKTNÍ AKČNÍ PECKA NEBO ZLOMOVÉ OKAMŽIKY S 93% HODNOCENÍM

Antisociální síť: Memy a neklid (Antisocial Network: Memes to Mayhem)

V novém dokumentárním snímku se Netflix zaměřil na proud krajně pravicových konspiračních teorií, kterému se říká QAnon. Členové této komunity, kterou mnozí lidé považují za sektu, jsou přesvědčeni, že celebrity z Hollywoodu a mocné osobnosti zneužívají a pojídají děti. Jejich zločinecké konání má zastavit Donald Trump, který jim je na stopě. Konspirační teorie se poprvé začaly objevovat v roce 2017 na platformě 4chan, kde tajemný jedinec s prověrkou Q, který měl být osobou pohybující se v blízkosti bývalého amerického prezidenta, začal zveřejňovat nejrůznější informace.

Parasyte: The Grey (Gisaengsu: Deo Geurei)

Hraná adaptace slavné manga série Hitoshiho Iwaakiho pojednává o mimozemských parazitech, kteří požírají lidi. Larvy parazitů pronikají do jejich těla nosem nebo ušima, čímž následně ovládnou mozek. Volně vycházející adaptace režiséra Yeong Sang-hoa, mezi jehož předchozí práce patří oceňovaný snímek Vlak do Pusanu a populární seriál Hellbound, bude sledovat počínání dívky, kterou si po srážce s autem vyhlédl parazit. Protože mu byla schopna zabránit v přesunu do jejího mozku, dokázala si zachovat svou osobnost i intelekt. Musí se však se svým novým společníkem naučit žít, jinak jim hrozí, že je ostatní parazité a obyčejní lidé sprovodí ze světa.

Psali jsme zde.

Zdroje: Netflix, Netflixer, The Free Press Journal, Tudum, Deadline 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.