Filmový duben na Netflixu: Opře se do britské královské rodiny a představí napínavé drama inspirované skutečností

Michaela Pašková
Foto: Clay Enos/Netflix

Netflix zahájil rok neuvěřitelným úspěchem, který zaznamenalo katastrofické drama Sněžné bratrstvo. Poté ale následoval nepřehlédnutelný propadák Mea Culpa a zklamání v podobě Kosmonauta z Čech. V dubnu má streamovací gigant šanci vylepšit si pověst druhým dílem sci-fi eposu Rebel Moon, který se však netěší zájmu ze strany diváků. Zaujmout je však mohou jiné filmové novinky.

Rozhovor dekády (Scoop)

Datum uvedení: 5. dubna

Nejrůznější pořady spojené s britskou královskou rodinou slavily na Netflixu úspěch, takže není divu, že se streamovací gigant rozhodl natočit filmovou rekonstrukci nechvalně proslulého rozhovoru, který se povedl ženám z Newsnight. Princ Andrew tehdy figuroval ve skandálu, ve kterém s „ostrovem pedofilů” hrál velkou roli americký magnát Jeffrey Epstein. Na odlehlém místě měla být sedmnáctiletá dívka donucena k sexu právě s princem.

Psali jsme zde.

Antisociální síť: Memy a neklid (Antisocial Network: Memes to Mayhem)

Datum uvedení: 5. dubna

Ve svém novém dokumentárním snímku se Netflix pořádně podívá na zoubek QAnon, což je pojem označující proud krajně pravicových konspiračních teorií. Lidé z této komunity, kterou mnozí považují za sektu, například věří, že mocné osobnosti a celebrity z Hollywoodu unášejí, zneužívají a pojídají děti. Rozsáhlou zločineckou síť má podle konspirátorů odhalit bývalý americký prezident Donald Trump, který je zločincům na stopě. Teorie se začaly objevovat na platformě 4chan, kde uživatelé sdíleli nejrůznější memes. Právě tam našel v roce 2017 domov také tajemný jedinec pyšnící se prověrkou Q, který měl být osobou pohybující se v blízkosti Trumpa.

Co má Jennifer na svědomí (What Jennifer Did)

Datum uvedení: 10. dubna

Šokující dokument bude vyprávět děsivý a pohnutý příběh Kanaďanky Jennifer Pan, která v listopadu 2010 zavolala na tísňovou linku s tím, že do domu vtrhli ozbrojení muži a zastřelili její rodiče. Postupem času se však ukázalo, že na první pohled zdrcená dívka je lhářkou, která svým rodičům lhala o úspěších, studiu na vysoké škole, a dokonce neváhala zfalšovat svůj diplom. Jakmile její rodiče zjistili, že její přítel má záznam v trestním rejstříku, zakázali jí se s ním vídat. Naštvaná dívka zorganizovala pokus o vraždu svých rodičů, který měl vypadat jako nevydařená loupež. Ačkoliv se během třetího výslechu ke všemu přiznala a vyšlo najevo, že to byl už její druhý pokus o vraždu rodičů, v současné době trvá na svojí nevinně.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

Odcizení (Stolen)

Datum uvedení: 12. dubna

Dramatický film natočený podle vysoce oceňovaného románu sleduje počínání Elsy, která byla ve svých devíti letech svědkem zabití sobího mláděte. Hluboce poznamenaná touto událostí se po deseti letech rozhodla s nenávistí vůči Sámům, jediným původním obyvatelům Evropy, něco udělat. Kontaktování novinářů však neušlo pozornosti pytláků a policie, která po celou dobu zavírala před brutálními vraždami zvířat oči. Dokáže Elsa po letech strávených nenáviděním zmáčknout spoušť ve chvíli, kdy stane proti muži, který jí zabil soba?

Láska přes zeď (Love, Divided)

Datum uvedení: 12. dubna

Španělská romantická komedie pojednává o mladé klavíristce, která se připravuje na konkurz. Jejím sousedem je vynálezce her, který se dokáže soustředit pouze v naprostém tichu. Vykvete mezi dvěma rozdílnými lidmi láska, když jejich obydlí od sebe dělí jen tenká zeď, přes kterou jde vše slyšet?

Romantická komedie Láska přes zeď
Foto: Netflix

Datel Woody jede na tábor (Woody Woodpecker Goes to Camp)

Datum uvedení: 12. dubna

Ani duben se neobejde bez animovaného filmu, v němž bude hlavní hvězdou kreslená postavička, která je tu s diváky už roku 1940. Datel Woody se dočká svého vyhazovu z lesa, což ho zavede do tábora Ju Hú. Nicméně inspektor, který tábor navštíví, hrozí, že místo nadobro uzavře. Postavička s nezaměnitelným smíchem bude mít tak co dělat, aby místo udržela nadále v chodu.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (Rebel Moon — Part Two: The Scargiver)

Datum uvedení: 19. dubna

Pokračování sci-fi eposu nemá na růžích ustláno, jelikož si první část od diváků na ČSFD vysloužila slabších 46 % a v recenzích na film Zrozená z ohně zaznívají slovní spojení jako „bizarní blockbuster” či „jeden z nejsměšnějších, nejotravnějších a nejhnusnějších blockbusterů poslední dekády”. Režisér Zack Snyder ale v dubnu dostane šanci světu ukázat, že jeho Rebel Moon stojí za pozornost a připravovaný třetí díl by neměl upadnout v zapomnění. Ve druhém díle čeká Koru a její partu bojovníků bránění mírumilovného Veldtu a velkolepá bitva proti armádě Mateřského světa.

PSALI JSME TAKÉ: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY: SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA

City Hunter (City Hunter)

Datum uvedení: 25. dubna

V zástupu hraných adaptací nejrůznějších mang a anime se Netflix rozhodl dát šanci sérii, kterou napsal a ilustroval Tsukasa Hojo. Populární dílo, které se proměnilo ve výnosnou franšízu o několika adaptacích a spin-offech, a v hongkongské verzi si dokonce zahrál Jackie Chan, se točí okolo nenapravitelného sukničkáře zbavujícího Tokio zločinu. Jelikož byl jednoho dne jeho parťák zavražděn, dostane Ryo Saeba za úkol postarat se o jeho citlivou a hodně žárlivou sestru. Kaori, která touží nalézt vraha svého sourozence, se stává Ryovým novým parťákem a je připravena ho při jakémkoliv pokusu o něco zvrhlého náležitě potrestat.


Zdroje: Netflix, Netflixer, The Free Press Journal, Pinkvilla, Tudum, About Netflix, Movieweb, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.