Dokument Město tučňáků nám ukáže, jak si tučňáci hledají partnera a přátelí se s domorodci

Eva Lenská
Foto: Courtesy of Netflix

Chtěli byste lépe poznat život tučňáků brýlových, kteří každé léto obsadí jedno jihoafrické město? Zajímá vás, jak vychází s domorodci nebo jak si hledají partnera, aby vyvedli mladé a nevyhynuli? V tom případě vás potěší dokumentární seriál Město tučňáků.

Když se řekne tučňák, každý si vybaví led a sníh. Tučňák brýlový (neboli africký) však hnízdí na pobřeží Jižní Afriky a vzhledem k tomu, že je na seznamu ohrožených druhů, musí udělat všechno proto, aby nevyhynul.

Foto: Courtesy of Netflix

Osmidílný dokumentární seriál Město tučňáků (Penguin Town) sleduje osud hlučné kolonie afrických tučňáků, kteří obsadí Simon’s Town a pracují na tom, aby si našli partnera a vyvedli mladé. Jelikož jsou chránění, mohou si dělat, co chtějí, a mají přístup prakticky všude.

Díky seriálu si užijete jejich eskapády, zábavná dobrodružství i zkoumání domovů obyvatel města. Dočkáte se s nimi dokonce i romantiky. Nečeká vás nudný dokument plný pouček a faktů, ale veselá podívaná plná legrace. 

Afričtí tučňáci se nebojí bloudit v ulicích, způsobují dopravní zácpy, řádí na pláži mezi osuškami a krémy na opalování a porušují všechna pravidla. Vsaďte se, že vás mnohokrát rozesmějí. 

Dokumentární seriál Město tučňáků namluvil americký komik a herec Patton Oswalt. Netflix vám tuto černobílou podívanou dopřeje od 16. června.  

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.