7 novinek na Netflixu, které si můžete pustit o víkendu: Mafiánský akční nářez nebo nejprobíranější český film roku

Eva Lenská
Foto: Emanuela Scarpa/Netflix

Už jste přemýšleli, na co se podíváte o víkendu? Máte chuť na něco akčního, nebo se chcete uvolnit a zasmát? My jsme pro vás sepsali sedm nejzajímavějších novinek, které tento týden vydal Netflix. Nechybí Koruna, krvavý mafiánský thriller, vánoční komedie a ani obrovský český hit.

Suburræterna

V mafiánském akčním thrilleru navazujícím na snímek Krvavé předměstí a seriál Suburra: Krvavé předměstí uvidíme známé tváře. Situace v Římě se v roce 2011 ještě zhoršila. Samurajův odkaz se pokusil převzít Amadeo Cinaglia, přičemž spolu s Bagalim dohlíží na chod města. Pánům v tom pomáhají Adelaide a Angelika, které se udržely v čele Anacletis. Také Nadie, která řídí dealerská místa v Ostii. Jsou tu však i tací, kterým se vzniklá situace nelíbí, tudíž to netrvá dlouho, než je Spadino neboli Alberto Anacleti donucen k návratu domů. Pořádná mafiánská válka tak může začít.

Více jsme psali zde.

ČTĚTE TAKÉ: UVIDÍM TĚ NA VENUŠI: MLADÁ DÍVKA CHCE NAJÍT SVOU BIOLOGICKOU MATKU, ALE MÁ JEN NÁHRDELNÍK, 10 JMEN A PRŮVODCE S POCITY VINY

Koruna (1. část 6. řady)

Princezna Diana a princ Charles tráví své první léto odděleně jako rozvedený pár a každý si užívá zcela jinou dovolenou se svými syny Williamem a Harrym. Do hry vstupuje i nová láska. Diana pozná Dodiho Fayeda a spolu s ním čelí mediálnímu honu a všudypřítomným paparazzi. Nakonec zasáhne krutý osud. Během autonehody v Paříži v roce 1997 oba dva zahynou. Palác se snaží vyrovnat se ztrátou a přijme zodpovědnost za truchlící lid. Dodiho otec, jenž se rovněž vyrovnává se skonem svého milovaného syna, doufá, že to, co se stalo, sjednotí jeho i královskou rodinu ve společném zármutku, ale místo toho zjišťuje, že zůstal v izolaci a královská rodina se mu vyhýbá. 

Více jsme psali například zde.

Nejlepší Vánoce na světě

Jackie rozesílá každé Vánoce vychloubačný sváteční zpravodaj, kvůli kterému se Charlotte, její kamarádka z vejšky, cítí jako úplná nula. Její rodina na tom není finančně moc dobře, takže má důvod žárlit. Vždyť Jackie nedávno prodala leteckou společnost za miliony dolarů a užívá si předčasného důchodu se svým milujícím manželem a jejich neuvěřitelně chytrými dětmi. Pak se stane něco nečekaného. Když se Charlottina rodina vydává za její sestrou, jsou překvapeni, protože místo toho dorazí přímo před dům Jackie. Může za to Charlottin syn Grant, který zadal do GPS špatnou adresu. Má to ale jednu výhodu. Charlotte si dá za cíl dokázat, že kamarádčin život není tak dokonalý, jak vypadá.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: VELKOLEPÝ SCI-FI EPOS OD TVŮRCŮ HRY O TRŮNY MÁ NOVOU UPOUTÁVKU. SLIBUJÍ, ŽE PŮJDE O VELKOLEPOU PODÍVANOU, JAKOU DIVÁCI JEŠTĚ NEVIDĚLI

ONEMANSHOW: The movie

Přísně utajovaný projekt, na kterém Kazma a jeho tým pracovali přes 4 roky, dorazil konečně i na Netflix. Nejde však jen o obyčejný film, ale velkolepý projekt spojený s velkou soutěží, ze které si jeden šťastlivec mohl odnést až 22 milionů korun. Nakonec však nikdo nerozluštil tajný kód, na který mohli lidé najít nápovědy nejen ve filmu, ani nikdo nedorazil k trezoru na pražské výstaviště s výherní kartičkou, kterou dostávali návštěvníci kina. Nakonec se rozhodl s výhrou Kazma naložit jinak. Vysypal ji z vrtulníku na pole, kde lidé jednodolarové bankovky sbírali do igelitových tašek.

Více jsme psali například zde.

Jak se stát šéfem mafie 

Temný satirický průvodce světem zločinu popisuje vzestup a pád historicky nejvýznamnějších šéfů podsvětí a jejich recept na úspěch za pomoci vypravěče Petera Dinklage, kterého můžete znát z oblíbeného seriálu Hra o trůny. V dokumentárním seriálu se například dozvíte, proč jdou mafiáni přes mrtvoly a co mají společného. Nebude chybět proslulý gangster Al Capone a k němu se přidají také narkobaron Pablo Escobar, americký mafián John Joseph Gotti nebo heroinový boss Frank Lucas.

Rustin

V našich končinách není Bayard Rustin moc známý. Nebyl to jen bojovník za občanská práva, jenž stál po boku Martina Luthera Kinga, ale měl to těžké už od samého začátku. Narodil se jako černoch a k tomu také jako gay. Zajímal se o politiku i rasovou segregaci a diskriminaci. Jeho práci však bránila kontroverzní minulost. Netflix snímek vydal k připomínce 60. výročí Pochodu na Washington za práci a svobodu. Dodnes je tento pochod považován za jednu z největších politických manifestací za lidská práva v historii USA. Během tohoto shromáždění Martin Luther King pronesl svůj památný projev, v němž obhajoval svobodu a rovnost ras, a právě Bayard Rustin se zasloužil o to, aby se vůbec něco takového stalo.

Více jsme psali zde.

NAPSALI JSME TAKÉ: NOVÁ ČESKÁ KOMEDIE JE JEŠTĚ V KINECH, ALE UŽ MÍŘÍ NA NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ JE NA ČESKO-SLOVENSKÉ POMĚRY NADPRŮMĚRNÁ

Svatá rodina (2. řada)

Španělský seriál, který má na svědomí Manolo Caro, měl u diváků velký úspěch, proto není divu, že Netflix odsouhlasil i druhou řadu. Ta se opět zaměřuje na odhalování nových tajemství Glorie, která se v první řadě přestěhovala se svými dětmi do klidné čtvrti Fuente del Berro v Madridu, aby začala nový život a utajila svou minulost. Její strašné tajemství však naruší vztahy s dalšími matkami v okolí a všechno se zkomplikuje. I ve druhé řadě musí Gloria a její děti dál předstírat dokonalý život, tentokrát s Natálií unesenou ve sklepě domu a s malým Lorenzem jako svědkem toho, kým ve skutečnosti jsou. Hlavní roli ztvárnila hvězda Papírového domu Najwa Nimri.

Více jsme psali zde.

Zdroj: Netflix, Bontonfilm, What’s on Netflix, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.