Pravidla rozkoše: Nový seriál boří tabu a vzdělává v otázce ženského orgasmu

Foto: Netflix

Obvykle se tu bavíme o filmech a seriálech. Pojďme se teď chvíli bavit o sexu. Je to zábavné, žhavé a uspokojující… ale pro některé více než pro jiné. V nové limitované minisérii Netflixu Pravidla rozkoše (The Principles of Pleasure) vezme vypravěčka a komička Michelle Buteau diváky na vzdělávací cestu o ženském potěšení a složitosti, která ho obklopuje.

Ženy jsou známé tím, že dokážou mluvit naprosto o všem, co vás napadne. Ale nastolte téma rozkoše a často si i ta nejotevřenější a nejodvážnější žena dvakrát rozmyslí, než na ni vyjádří svůj názor. Zatímco mzdový rozdíl mezi pohlavími je dobře známý, o rozdílech v orgasmu se příliš nemluví.

Foto: Netflix

Podle jedné studie pouze 65 % žen uvedlo, že během sexu zažily orgasmus. O to důležitější je, aby se rozhovory kolem rozkoše normalizovaly, ale faktem je, že se toho kvůli trapnosti stále zdržujeme.

Seriál Pravidla rozkoše, který je na Netflixu dostupný od 22. března, vezme diváky na vzdělávací cestu o ženském potěšení. Už samotných prvních pár sekund traileru, během kterých různé ženy bojují s definováním „potěšení“, osvětlilo, proč je tento seriál o sexu vzdělávací a proč jsou otevřené diskuse o sexu nezbytné.

Navzdory neustálému tlaku na sexuální výchovu v posledních letech existuje neustále spousta mýtů a nesrovnalostí kolem ženského potěšení. A vlastně je zahalené zbytečným tajemstvím.

Prostřednictvím rozhovorů se sexuálními terapeuty, vědci a skutečnými lidmi si seriál Pravidla rozkoše klade za cíl rozptýlit nepravdy, soustředit se na sex-pozitivní ideologie a vybavit diváky jistotou a znalostmi, aby se nebáli upřednostňovat vlastní potěšení a klást na své protějšky nároky.

Zdroje: Popsugar, Netflix, Meaww, Springer Link

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.